vakantiehuizen italieItalië is een geweldig vakantieland. In dit veelzijdige land vindt men een prachtige natuur, een heerlijk klimaat, een goede keuken, een rijke historie en vele culturele bezienswaardigheden. Aan de kuststreken kan men genieten van de zon, zee en het strand. Voor een uitstapje richting één van de prachtige steden zoals Rome, Florence of Venetië rijdt men eerst door het golvende heuvellandschap langs meren, kusten en wijngaarden. Het land heeft vele kunstschatten te bieden op het gebied van mode, muziek, architectuur en cultuur. Een vakantie in Italië is helemaal compleet wanneer deze wordt genoten vanuit een prachtig vakantiehuis. Een vakantie doorbrengen in een vakantiehuis zorgt voor ontspanning, rust en plezier.

De voordelen van een vakantiehuis

Vanuit een vakantiehuis in Italië kan men genieten van al het moois dit land te bieden heeft. De vakantiehuizen in Italië zijn vaak gelegen op prachtige parken of midden in de natuur. Men heeft alle vrijheid en daarnaast biedt een vakantiehuis ook een stukje luxe. Na een lange en vermoeide reis staat alles voor u klaar. Vanaf het moment van aankomst kan het genieten meteen beginnen. Vakantiehuizen zijn ook een groot voordeel voor wat grotere groepen. De hele groep kan op één locatie genieten van de vakantie en dit brengt rust maar ook veel plezier met zich mee. Een hapje eten kan natuurlijk buiten de deur, maar waarom niet zelf koken in de keuken van het eigen vakantiehuis. Na het bereiden van een heerlijke maaltijd kan deze genuttigd worden met daarbij een heerlijk wijntje op het eigen terras behorende bij het vakantiehuis. Ook voor kleinere gezelschappen zal het vieren van een vakantie in een vakantiehuis zeker geslaagd zijn, geniet van het heerlijke buitenleven, het samenzijn en de warme zon tijdens het verblijf in een vakantiehuis.

Soorten vakantiehuizen

Het aanbod aan vakantiehuizen in Italië is groot. Voor ieder gezelschap en naar ieders wens is er wel een vakantiehuis te vinden. Zo vindt je in Italië heel vakantiehuizen voor twee personen tot aan vakantiehuizen voor grote gezelschappen. Men kan kiezen voor een basis bungalow of een wat groter en luxer vakantieverblijf. In Italië zijn er ook heel wat bijzondere vakantiehuizen te vinden. Zo kan men kiezen voor aan prachtig en romantisch landhuis met uitzicht over de glooiende heuvels van het Italiaanse landschap, een Middeleeuwse burcht of een Venetiaanse villa. Er kan ook worden gekozen voor vakantiehuizen met de luxe van een zwembad of een sauna. De vakantiehuizen zijn gelegen in op plekken midden in de natuur, op een schitterend landgoed of gezellig vakantiepark.

Regio’s

Vakantiehuizen in Italië zijn over het hele land verspreid. Men vindt vakantielanden vanaf de Dolomieten in het uiterste noorden tot aan Sicilië helemaal in het zuiden van het land. Iedere regio heeft zijn schoonheid en charme. Kiest men voor een vakantiehuis in Umbrië dan zal men genieten van een afwisselend en kleurrijk landschap met begroeide heuvels, meren, rivieren en groene vlakten vol olijfbomen. Vanuit een vakantiehuis in Toscane zal men proeven van het echte Toscaanse leven vanuit een sfeervol vakantiehuis of authentieke villa aan de kust of juist landelijk gelegen. Ook aan de Noord-Italiaanse meren zoals het Gardameer, het meer van Lugano en het Maggioremeer vindt men vele vakantiehuizen. Het klimaat is hier heerlijk, de huizen liggen prachtig aan het meer of tussen wijngaarden en nabij pittoreske dorpjes. Ook op de geweldige eilanden Sardinië en Sicilië vindt men vele vakantiehuizen.