Venetiaanse Riviera

venetiaanse rivieraDe Venetiaanse Rivièra is één van de levendigste gebieden in Italië. Aan de kust vindt men prachtig lange zandstranden die geschikt zijn voor een heerlijke strandvakantie. In het binnenland van deze streek bevinden zich vele historische plaatsen. De meest bekende en geliefde plaats in deze streek is natuurlijk Venetië.

Geografie en klimaat

De Venetiaanse Rivièra ligt in het noordoosten van Italië. Het gebied grenst aan de Adriatische Zee en de Golf van Trieste. Trentino-Zuid-Tirol ligt ten noorden van deze regio, ten westen Lombardije en ten zuiden de regio Emilia Romagna. De provincie Venetië ligt om de Laguna Veneta, dit is een enorme lagune van ongeveer 120 eilanden. Er heerst een mediterraan klimaat, de zomers zijn er warm en de winters mild. In juli en augustus kan het tot boven de dertig graden worden

Natuur en ontspanning aan de Venetiaanse Riviera

Het landschap in dit gebied is een plaatje op zich. Overal ziet men groene heuvels, rivieren en meren. Het gebied leent zich dan ook uitstekend voor prachtige wandelingen. De natuurliefhebber is hier dan ook zeker op zijn plek. De Venetiaanse Rivièra beschikt daar naast over vele prachtige zandstranden, de kustlijn is kilometers lang. Er bevinden zich vele brede zandstranden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Er zijn ook een aantal stranden die wat steiler aflopen. Tijdens een dag aan het strand zal men volledig tot rust komen. In de zomer is het erg warm in dit gebied, een verkoelende duik in zee is dan zeer aangenaam.

Activiteiten tijdens een Venetiaanse Rivièra vakantie

Naast ontspanning leent het strand zich ook voor het beoefenen van vele watersporten. Men kan er zeilen, windsurfen of waterskiën. Raften is ook mogelijk bij rivier Nera en waterval van de Marmore. Vissen kan men aan het meer van Corabara of het meer van Piedilico. Doordat in Umbrië een rijke en gevarieerde natuurlijke omgeving te vinden is zijn er allerlei sporten te beoefenen in de omgeving.

Bezienswaardigheden en beleven

De historische plaatsen in het binnenland en aan de kust zitten vol met bezienswaardigheden. Venetië is natuurlijk een bezienswaardigheid op zich, in deze stad kijkt iedereen zijn ogen uit. Uitgaan kan in vele plaatjes in deze streek, Venetië is toch wel de echte topper op dit gebied. Ook qua winkels springt Venetië eruit. Een aanrader is om met een gondel over de Canal Grande te varen. Terrasjes en restaurants vindt men op het San Marco plein.