vliegtickets italieItalië is een zeer populaire vakantiebestemming. Een grote factor die meespeelt is de nabijheid van dit land. Voor een korte vakantie, een stedentrip of een vakantie naar het midden of zuiden van Italië kan het land toch nog te ver weg liggen. Men kan er dan ook voor kiezen om naar de plaats van bestemming te vliegen. Vliegen naar Italië is snel, comfortabel en ontspannen. Vliegtickets naar Italië kunnen voordelig zijn wanneer men van te voren de prijzen van de verschillende maatschappijen goed vergelijkt. Ook de dag waarop men vliegt en vanaf welke luchthaven kan schelen. Voor de meest voordelige vliegtickets kan men een aantal stappen doorlopen.

Boeken en tijdstip van reizen

Tussen de 30 en 7 dagen voor vertrek zullen de vliegtickets naar Italië het duurst zijn. Iedere luchtvaartmaatschappij wil een vliegtuig zo snel mogelijk vol hebben. Om die reden zullen zij de eerste vliegtickets een stuk voordeliger aanbieden. De laatste stoelen die niet vol zitten zullen zij ook voor lage prijzen aanbieden. Kiest men echter voor een populaire bestemming dan kan men beter vroeg een ticket boeken omdat men anders de kans loopt dat het vliegtuig al volgeboekt is. De meest voordelige tickets worden aangeboden in het laagseizoen, buiten de spitsuren en buiten schoolvakanties. Wie flexibel is in de vertrekdatum heeft meer kans op een voordelig vliegticket wanneer men bijvoorbeeld een dag eerder of later kan beginnen. Vaak is een ticket het voordeligst wanneer men op woensdag, donderdag of zaterdag vertrekt en de retour dag op zondag, dinsdag of woensdag valt.

Luchthavens

Wanneer men de plaats van bestemming weet is het verstandig om te bekijken welke vliegvelden in Italië nabij de bestemming liggen. In Italië liggen naast de grote luchthavens ook heel wat kleinere nationale luchthavens. Ook in Nederland zijn er meerdere luchthavens. Kijk niet altijd naar de dichtstbijzijnde luchthaven of de grootste. Vaak kan men voordeliger vliegen vanuit een regionale luchthaven zoals Eindhoven of Rotterdam of vanuit een luchthaven buiten Nederland zoals Bremen, Düsseldorf of Brussel. Bekijk daarom vluchten vanaf en naar verschillende luchthavens in Italië en Nederland.

Luchtvaartmaatschappijen

Het is het goedkoopst om alles via één luchtvaartmaatschappij te boeken. Wel is het van belang om verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Niet op elk vliegveld vliegen dezelfde maatschappijen. Er zijn heel wat low-cost maatschappijen die zeer voordelige tickets aanbieden. Daarbij zijn de vorige stappen ook van belang: Zoek op verschillende data en verschillende luchthavens. Op verschillende vergelijkingssites kunnen de maatschappijen met elkaar worden vergeleken. Op deze websites vindt men dan ook vaak de meest voordelige tickets. Naast de ticketprijzen is het ook van belang om op toeslagen en administratiekosten te letten.
klik hier om de laagste vliegticket prijzen te vergelijken naar Rome.