Algemene informatie Negril

Negril strandNegril is een prachtige badplaats welke gelegen is op het meest westelijke gedeelte van het schitterende eiland Jamaica. Negril is razend populair bij toeristen uit alle windstreken vanwege het hagel witte lange zandstrand van ruim elf kilometer lengte. Het strand van de badplaats wordt ook wel ‘Seven Mile Beach’ genoemd. Jaren geleden was Negril een geliefde badplaats bij hippies en kunstenaars, tegenwoordig komen toeristen van uit alle windhoeken naar Negril om te genieten van al het moois dat het plaatsje te bieden heeft. ‘Seven Mile Beach’ is een van de mooiste zandstranden van de Caribbean. De toeristen weten tegenwoordig de badplaats steeds beter te vinden als ideale vakantiebestemming, maar ondanks de toewas van toeristen is dat niet te merken in de badplaats zelf. Nog steeds heeft Negril de charme en gemoedelijkheid van vroeger en dat spreekt veel mensen aan die op vakantie gaan naar Jamaica. Langs ‘Seven Mile Beach’ vind je gezellige barretjes, knusse restaurants en talloze boetiekjes. In de avond is het langs het elf kilometer lange zandstrand een hele gezellige boel, vrijwel alle toeristen zijn dan hier te vinden om de schitterende zonsondergang mee te maken. Negril is dé perfecte badplaats voor de ultieme zonvakantie. Jong en oud heeft in hier een geweldige tijd.

Geografie, natuur en klimaat Negril

Het toeristische Nergil is gelegen op de meest westelijke punt van het eiland Jamaica. Iedereen die wil genieten van een relax vakantie is in Negril aan het juiste adres. Jamaica is een bergachtig land en heeft beboste ravijnen, veel rivieren en watervallen. Toeristen die een vakantie boeken naar Negril kiezen voor een luilekker vakantie waarbij zon, zee en strand de hoofd ingrediënten zijn. de badplaats Negril kenmerkt zich vooral door het kilometers lange hagelwitte zandstrand, ook wel ‘Seven Mile Beach’ genoemd. Nabij Negril ligt het Marine Park en dit is een geweldig mooi park waar je naar toe moet zijn geweest tijdens je Jamaica vakantie. het hoogste punt van deze regio ligt in het achterland van Negril. Hier is blue Mountain Peak gelegen.het klimaat dat heerst op het eiland is een tropisch regenklimaat. Het klimaat kenmerkt zich door een afwisseling van droge en natte perioden. De meeste neerslag valt in het najaar, maar je kunt het hele jaar door op vakantie naar Jamaica. De temperatuur is vriwjel het hele jaar door constant.

Cultuur en bezienswaardigheden Negril

Negril strand2In Negril ervaart een ieder de Jamaicaanse gastvrijheid direct. Hier leeft iedereen op zijn of haar dooie gemakje en het motto op Jamaica is ‘Easy Living’. Op Jamaica en in de badplaats Negril tref je heel veel rasta’s aan, dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Bob Marley op het eiland is geboren. Negril trekt voornamelijk veel toeristen vanwege het feit dat het een prachtig mooi lang wit zandstrand heeft met azuurblauwe zee. In Negril en omgeving zijn ook diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals de Negril Hills, Great Morass, Dunn’s River Falls, Royal Palm Reserve, Negril Lighthouse en het Negril Marine Park. Combineer je zonvakantie Jamaica met deze bijzondere bezienswaardigheden en geniet volop!

Overige informatie

De schitterende badplaats is in één woord fantastisch! Het maakt niet hoe oud je bent want in Negril beleef je de vakantie die je voor altijd bij zou blijven. Steeds meer toeristen ontdekken Negril als vakantiebestemming en toch is er geen sprake van massa toerisme. Het elf kilometer lange zandstrand heeft natuurlijk de meeste aantrekkingskracht van Negril en dat is volkomen terecht want hier geniet je van een geweldig strandvakantie. Langs ‘Seven Mile Beach’ staan de luxe en moderne resorts waar je heerlijk kunt verblijven tijdens je zonvakantie in Jamaica. Vergelijk alle aanbiedingen en boek je Jamaica vakantie goedkoop!