Algemene informatie Kaapverdië

kaapverdie strandKaapverdië of de Kaapverdische Eilanden is een land bestaande uit een eilandengroep die van vulkanische oorsprong zijn. De Kaapverdische eilanden liggen voor de westkust van Afrika. De eilandengroep bestaat uit tien eilanden waarvan er negen zijn bewoond. De Portugese benaming voor de eilandengroep is Cabo Verde en de regering van Cabo Verde heeft de Verenigde Naties gevraagd om het land in alle talen zo te benoemen. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde of wel de Eilanden van de Groene Kaap. De eilandengroep is jarenlang een Portugese kolonie geweest, gemengd met Creoolse invloeden. De invloeden zijn hedendaags nog steeds terug te vinden op de verschillende eilanden. Op de eilanden is een bijzondere mix te vinden van stijlen. Er zijn heel veel Portugese stijlen waar te nemen maar ook de charme van Afrika. De lokale bevolking van Kaapverdië hebben een vriendelijk karakter en lachen de hele dag door. Het heerlijke klimaat zorgt ervoor dat de Kaapverdische eilanden het hele jaar door geschikt zijn voor een zonvakantie. Hier genieten toeristen voornamelijk van een onbezorgde zon, zee en strand vakantie. Op zich zijn er maar twee eilanden die populair zijn voor een geweldige vakantie en dat zijn Boa Vista en Sal.

Geografie van Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit twee geografische regio’s. De noordelijke eilandengroep en de zuidelijke eilandengroep. De noordelijke eilandengroep, genaamd Barlavento bestaat uit onder andere Boa vista en Sal. De zuidelijke eilandengroep, genaamd Sotavento bestaat onder andere uit Santiago en Fogo. De Kaapverdische Eilanden liggen ongeveer 500 kilometer voor de kust van Senegal, in de Atlantische Oceaan. Alle eilanden van Kaapverdië hebben een vulkanische oorsprong. De naam van Kaapverdië, Cabo Verde, is enigszins misleidend. Het betekend groene kaap maar de eilanden van Kaapverdië zijn allemaal dor en droog. Maar de naam Cabo Verde is een verwijzing naar de het groene Dakar in Senegal. Officieel is de benaming van Kaapverdië, Ilhas de Cabo Verde of wel de Eilanden achter de Groene Kaap. Er zijn op verschillende eilanden hoge bergen, het hoogste punt van de Kaapverdische Eilanden is de Pico de Fogo met zijn 2829 meter. In de diepe dalen van de eilanden is het vaak een stuk groener dan op de rest van het eiland. De hoofdstad van Kaapverdië is Praia.

Het weer in Kaapverdië

Kaapverdië heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden bedraagt ongeveer 24 graden Celsius en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel maximaal 45 graden. Er valt weinig neerslag op de Kaapverdische Eilanden. Per jaar regent het ongeveer 6 tot 19 dagen. De meeste neerslag valt in de maanden augustus en september. Kaapverdië ligt ter hoogte van de Sahara, één van de warmste en droogste gebieden ter wereld. Dat het weer in Kaapverdië aangenamer is, dankt het land aan de invloed van de Atlantische Oceaan. Tussen november en maart is de kans op neerslag in de vorm van zand wel aanwezig dit heeft allemaal ook te maken met de ligging ter hoogte van de Sahara. In deze maanden is de kans op een Harmattan wind aanzienlijk groot. Voor één dag is de atmosfeer dan niet heel aangenaam. De zon schijnt stukken harder op de Kaapverdische Eilanden, dit heeft te maken met het feit dat de eilandengroep dichterbij de evenaar ligt. Houdt hier rekening mee met het boeken van een vakantie naar Kaapverdië. Daarnaast Zorgt het heerlijke klimaat ervoor dat de Kaapverdische eilanden het hele jaar door geschikt zijn voor de zonvakantie.

Bezienswaardigheden in Kaapverdië

kaapverdieOp Kaapverdië zijn niet heel veel bezienswaardigheden. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen maar er moet niet verwacht worden dat de eilanden een rijke historie hebben zoals veel andere landen. De Kaapverdische Eilanden zijn een uitstekende bestemming voor wandelen, duiken, boottochten en wind- en kitesurfen. Vooral het laatste is enorm populair op het vakantie eiland Boa Vista. Dit komt mede door de passaatwind die tussen oktober en juni waait over het eiland. Er staat hierdoor altijd een stevige wind waardoor wind- en kitesurfen goed uitgeoefend kunnen worden. Tijdens een goede wandeling over de eilanden zijn de verschillende landschappen goed te ontdekken. Verder zijn de Kaapverdische Eilanden echt een bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

Overige informatie

Boa Vista en Sal zijn twee prachtige eilanden. Beide eilanden hebben hele mooie witte zandstranden, waar het heerlijk genieten is van de brandende zon of te genieten van verschillende watersporten. Boa Vista heeft naast de brede witte zandstranden ook heel veel uitgestrekte zandduinen, dit zorgt voor een uniek gezicht. Op vrijwel alle Kaapverdische Eilanden komt de Carreta Carreta schildpad voor. De kans dat je tijdens je vakantie op één van de eilanden de Carreta Carreta schildpad tegenkomt is vrij groot. Kaapverdië is zeer begaan met deze schildpadden en op heel veel plekken worden stukken strand afgezet omdat de Carreta Carreta schildpad er eieren heeft gelegd. Vooral op de eilanden Boa Vista en Sal is de lokale bevolking zeer begaan met deze dieren. De Kaapverdische Eilanden zijn een perfecte bestemming voor mensen die willen genieten van een actieve vakantie of juist een ontspannen vakantie. Boek nu je Kaapverdië 2015 vakantie.