Algemene informatie van Boa Vista

boa vista strandHet woestijnachtige eiland Boa vista is een eiland in de bovenwindse eilandengroep van Kaapverdië. Boa Vista betekend in het Portugees letterlijk ‘Mooi Uitzicht’. De Barlavento archipel bestaat uit 10 eilanden, waarvan Boa vista het meest oostelijk ligt. Boa Vista is het eiland dat het dichtst tegen het vasteland van Afrika is gelegen. Boa Vista is een prachtig eiland voor een zon, zee en strand vakantie. Door de uitgestrekte woestijnen, groene oases en paradijselijke zandstrand is het eiland de laatste jaren enorm in trek gekomen bij Nederlandse toeristen. Het eiland heeft niet voor niets de naam Boa Vista gekregen want vanaf bijna elk punt heb je een prachtig mooi uitzicht. Boa Vista is voornamelijk een perfecte vakantiebestemming voor rustzoekers, windsurfers, kitesurfers en strandliefhebbers. Door de opkomst van het toerisme op het eiland is het naast het kweken van dadels de belangrijkste inkomstenbron van de lokale bevolking geworden. Er zijn prachtige accommodaties op het eiland te vinden waar het optimaal genieten is van een Kaapverdië vakantie. Populaire vakantiebestemming op Boa Vista zijn Praia de Salines, Sal Rei en Lacacão.

Geografie, natuur en klimaat van Boa Vista

Boa Vista ligt op ongeveer 455 kilometer van de Afrikaanse kust en het is het meest oostelijke eiland van Kaapverdië. Het woestijnachtig eiland is het op één na grootste eiland van alle Kaapverdische Eilanden. Het staat voornamelijk bekend om de prachtige, lange, witte zandstranden waar het optimaal genieten is van de zon en de kristalheldere zee of voor een strandwandeling. Boa Vista ligt het dichtste bij het Afrikaanse vasteland en kent de hoogste temperaturen van alle Kaapverdische Eilanden. Het woestijnachtig eiland is in het binnenland een stuk ruiger en het heeft veel meer heuvels dan het andere populaire eiland Sal. Er zijn naast de prachtige witte zandstranden en woestijn gebieden ook groene oases te vinden op Boa Vista. Het klimaat op Boa Vista is een tropisch savanneklimaat. Het klimaat kenmerkt zich door grote periodes van droogte. De meeste neerslag valt in de maanden augustus en september. De temperaturen schommelen het gehele jaar door tussen de 25 en 30 graden Celsius. Tijdens de regentijd kan het extreem warm en benauwd worden op Boa Vista. Het eiland heeft ook te maken met de Harmattanwind waardoor de temperatuur zal stijgen en er neerslag komt in de vorm van zand.

Cultuur en bezienswaardigheden op Boa Vista

boa vistaEr zijn heel veel invloeden uit Afrika terug te zien op het eiland, maar er zijn ook Europese invloeden terug te vinden. De huizen op Boa Vista hebben een typisch Portugese koloniale stijl. Boa Vista is tevens de geboorteplaats van de Morna, dit is een typische Kaapverdiaanse muziekstijl. Kaapverdië wordt nog steeds aangemerkt als ontwikkelingsland. De lokale bevolking moet het met heel weinig doen en door de opkomst van het toerisme hopen ze op Boa Vista dat de toekomst er rooskleuriger uit komt te zien. Boa Vista heeft niet heel veel bezienswaardigheden. Er zijn enkele oude zoutpannen te zien, koloniale huizen en een grote katholieke kerk. Toeristen komen voornamelijk naar Boa Vista om te genieten van de prachtige witte zandstranden, het kristalheldere zee water en de mooie onderwaterwereld voor de kust van het eiland. Voor de kust van Sal Rei ligt het eilandje Ilheus, een goede plek voor diepzeevissen, maar ook voor duiken. Aan de zuidwestkant liggen de kleine eilandjes Curral-Velho en Baluarte, waar vogelliefhebber de fregatvogel en albatrossen kunnen aanschouwen.

Overige informatie Boa vista

Boa Vista is het perfecte eiland voor een zon, zee en strandvakantie. Het eiland wordt steeds populairder bij vakantiegangers en dat komt omdat steeds meer vliegmaatschappijen rechtstreekse vluchten aanbieden naar het eiland. Populaire activiteiten op Boa Vista is wind- en kitesurfen. Vooral tussen oktober en juni waait de passaatwind over Boa Vista, hierdoor staat er doorgaans altijd een goede wind om deze sporten uit te oefenen. Het is een paradijs voor surfers en hierdoor heeft Boa Vista al twee wereldkampioenen voortgebracht. Door de perfecte omstandigheden zie je heel veel toeristen ook lessen nemen om te gaan wind- of kitesurfen. Op het eiland zijn voornamelijk all inclusive resorts te vinden van bijvoorbeeld de bekende hotelketen Riu. Daarnaast zijn er ook kleinere hotels en appartementen aanwezig, maar het overgrote gedeelte van alle toeristen kiezen voor een verblijf in de prachtige grootschalige resorts.