Algemene informatie van Sal

sal kaapverdieSal is één van de Kaapverdische Eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan. Het eiland behoort tot de Bovenbewindse eilanden en heeft maar slechts 26.000 inwoners. De internationale luchthaven van Sal verbindt de Kaapverdische Eilanden met de rest van de wereld. Sal is een vlak en droog eiland waar de wind bijna altijd uit dezelfde richting komt en daardoor is het eiland vooral in de winterperiode een waar paradijs voor surfers. Vooral zonaanbidders, waterliefhebbers en actieve vakantiegangers zijn op het prachtige eiland op de juiste plek aangekomen. Het Kaapverdische Eiland Sal is vernoemd naar het export product van het eiland, namelijk zout. Op het eiland zijn nog steeds historische zoutpannen bezocht worden. Door de warmte op het eiland en de zeetemperatuur en de aanhoudende wind op het eiland behoort Sal tot de top vakantiebestemmingen voor windsurfers en kiting. Sal is dor en droog en er moet niet verwacht worden dat er op het eiland veel historische bezienswaardigheden te bezichtigen zijn. Toeristen komen naar Sal voor de rust en vooral voor de zon, zee en het strand. De toeristische plek van het eiland is Santa Maria. Dit is de toeristische trekpleister van Sal.

Geografie, natuur en klimaat van Sal

Het eiland Sal is gelegen in de Atlantische Oceaan en ligt voor de westkust van Afrika. Zoals alle eilanden van Kaapverdie is ook Sal een woestijnachtig land. Het eiland is enorm vlak en heeft eigenlijk alleen maar zanduinen en prachtige zandstranden. Sal is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in de Atlantische Oceaan. Alle eilanden van Kaapverdie en natuurlijk ook Sal staat bekend om de prachtige witte zandstranden en het mooie kristalheldere zeewater. Het eiland heeft een vlak landschap en weinig vegetatie. Er groeien vooral veel lage struiken en grassen. de parelwitte zandstranden zijn voor veel toeristen de enige reden om naar het wondermooie eiland Sal te gaan. Het klimaattype is tropisch maritiem met een gemiddelde temperatuur in de zomer maand van 26 graden Celsius en in de winter maand van 23 graden Celsius. In augustus en september valt er wat neerslag, waardoor het zelfs aangenamer kan zijn dan in de droge tijd, die in tegenstelling tot in Nederland in de wintermaanden heerst.

Cultuur en bezienswaardigheden op Sal

Het kratermeer van Pedra Lume is de enige bezienswaardigheid op het eiland Sal, dit immense zoutmeer is een voorbeeld van de indrukwekkende natuur die op het eiland aanwezig is. Het zoutgehalte is er zo hoog dat je in het meer blijft drijven. De rest van de de natuur is heel vlak en vooral dor en droog. Sal is een opkomende vakantiebestemming en de sfeer op het eiland doet vooral veel denken aan de Portugese cultuur met invloeden van de Afrikaanse cultuur. Het eiland is een prachtige vakantiebestemming maar het is nog steeds een ontwikkelingsland.

Overige informatie Sal

De Kaapverdische keuken is enorm culinair en het heeft een mix tussen de Portugese en Afrikaanse keuken. Er wordt vooral veel gebruik gemaakt van de ingredienten die op het eiland in elk geval voor handen zijn, zoals vis en mais. Het vlees op het eiland moet allemaal geimpoteerd worden en vlees eten wordt beschouwd als een grote luxe. Het eiland wordt steeds meer door toeristen bezocht, vooral vanwege get 8 kilometer lange witte zandstrand. De voornaamste toeristische badplaats van het eiland is Santa Maria in het zuiden. Er zijn heel veel mogelijkheden voor windsurfen, duiksport, waterscooteren, zeilen en vissen.