banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Macedonië

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Macedonië

Vakanties in Macedonië

Saphir Resort En Spa

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 23-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 532,-

stars Bekijk Reis

Terrace Elite Resort

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 25-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 442,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Bahia Principe Sunlight Tene

Spanje / Tenerife

Vertrekdatum: 27-11-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 645,-

stars Bekijk Reis

Desert Rose

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 02-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 573,-

stars Bekijk Reis

Secrets Wild Orchid

Jamaica / Noordkant

Vertrekdatum: 09-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 2173,-

stars Bekijk Reis
Informatie over land

macedonieAlgemene informatie Macedonië

Als avontuurlijke reiziger is een vakantie naar Macedonië absoluut een aanrader. Het land dat in het centrale deel van de Balkan ligt heeft een eeuwenoude cultuur en het heeft het schitterende Meer van Ohrid, waar je voornamelijk in de warme zomermaanden een verfrissende duik kunt nemen. Tijdens de reis door het fantastische land ontdek je de culturele bezienswaardigheden, van de 365 religieuze plekken van Ohrid tot de eeuwenoude Baai der Botten. Macedoniërs zijn uitermate trots op hun rijke culturele historie. En dat is volkomen terecht. Macedonië is namelijk het land waar Alexander de Grote geboren en getogen is. De stad Ohrid staat boordevol met culturele bezienswaardigheden en het is door UNESCO tevens uitgeroepen tot Werelderfgoed. Vergeet vooral geen fotocamera mee te nemen tijdens een Macedonië vakantie, je kunt prachtige plaatjes maken met het schitterende Meer van Ohrid op de achtergrond. Tijdens je Macedonië vakantie zal een ieder zijn ogen uitkijken als er heerlijk gewandeld wordt door de weelderige natuur van het land. Het land heeft een gevarieerde flora en er leven verschillende diersoorten in de bossen van Macedonië. In de bergen en bossen van Macedonië kun je onder andere bruine beren, wolven en lynxen tegen komen. Macedonië wordt vooralsnog niet overspoeld met toeristen en het is een buitengewoon betaalbare vakantiebestemming. Alom is het iedere avontuurlijke reiziger aan te raden om een keer het land van de kerken en het schitterende Meer van Ohrid te bezoeken tijdens een vakantietrip.

Geografie van Macedonië

Macedonië is gelegen centraal in de Balkan in Zuidoost-Europa. Het land is pas sinds 1991 onafhankelijk van het voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavië en sinds 1993 is Macedonië lid van de Verenigde Naties. Macedonië wordt volledig omringd door landen. Het wordt begrensd door Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. De hoofdstad van het land is Skopje en heeft de meeste inwoners van het land. Macedonië heeft een schitterende natuur met meer dan vijftig meren en zestien bergen hoger dan 2.000 meter. Het hoogste punt meet 2.754 meter en is van de berg de Korab. Macedonië is geen strandvakantie bestemming, want het heeft geen kustlijn. Wel kun je er heerlijk tot rust komen aan het schitterende Meer van Ohrid. Andere grote meren van Macedonië zijn het Doiranmeer en het Prespameer. Tijdens een Macedonië vakantie is het genieten van al het moois dat het land centraal in de Balkan te bieden heeft.

Het weer in Macedonië

Macedonië kent een gematigd landklimaat. Door het landklimaat kent het warme droge zomers en zijn de winters koel en valt er buitengewoon veel neerslag. De neerslag in de wintermaanden is voornamelijk sneeuw en vooral in de bergen sneeuwt het heel veel in de wintermaanden. De bergen zorgen ervoor dat de temperatuur niet te hoog worden, met uitzondering van de zomermaanden. De temperaturen in de zomermaanden kan de temperatuur met gemak tot ver boven de dertig graden Celsius uitkomen in de hoofdstad Skopje, in het zuiden van Macedonië komt veertig graden Celsius zelfs regelmatig voor. Periodes van warmte worden altijd afgesloten met onweersbuien. De heerlijke temperaturen in de zomer zorgen ervoor dat steeds meer toeristen het land ontdekken als vakantiebestemming. Het overgrote deel van de toeristen kiest voor een verblijf aan het Meer van Ohrid.

Bezienswaardigheden in Macedonië

Er zijn in Macedonië ontzettend veel plausibele bezienswaardigheden. Het is een must om Macedonië te ontdekken tijdens je vakantie in het schitterende land. De hoofdstad Skopje heeft een rijke geschiedenis van meer dan 2.500 jaar. In de loop van de jaren is de stad onderdeel geweest van het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. Al deze invloeden zie je vandaag de dag nog steeds terug in de hoofdstad. Overblijfselen uit de rijke historie zijn onder andere, het kale fort met schitterend uitzicht, de stenen brug over de rivier Vardar, de historische binnenstad uit de Ottomaanse periode en natuurlijk de bazaar. Het treinstation is ook een bezienswaardigheid waard, de klok van het station staat stil op 5.17 uur en dit herinnert de Macedoniërs aan de verwoestende aardbeving in 1963. Als kerk-liefhebber ben je in Macedonië aan het juiste adres. Er zijn ongeveer 1.000 kerken en kloosters gebouwd. 365 hiervan zijn in de stad Ohrid gebouwd, voor elke dag van het jaar één. Veel van de bezienswaardigheden in Macedonië staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overige informatie

Macedonië is een steeds populairder wordende bestemming voor een vakantie, maar vooralsnog wordt het land niet overspoeld met toeristen. Dit zal in de loop van de jaren ongetwijfeld veranderen nu steeds meer toeristen hun weg weten te vinden naar het land dat centraal in de Balkan is gelegen. De prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de gastvrije bevolking maken Macedonië tot een geweldige vakantiebestemming, vooral voor de avonturieren onder ons. In Macedonië kun je verblijven in comfortabele accommodaties waar een ieder kan genieten van een prachtige vakantie. Zoek, vergelijk en boek je Macedonië vakantie hier!