maledivenAlgemene informatie Malediven

Hagelwitte zandstranden, palmbomen, tropische zon en een parelmoerachtige zee. Het is altijd een cliché maar deze woorden omschrijven het ware paradijs op aarde, namelijk de Malediven. De archipel telt ongeveer 1.200 eilandjes en het is de perfecte vakantiebestemming voor een huwelijksreis, zonvakantie, all inclusive vakantie of je droomvakantie. Van de 1.200 eilandjes van de Malediven zijn er slechts 200 bewoond en alle eilanden liggen in de Indische Oceaan. De eilanden zijn allemaal vrij klein, maar elk eiland geeft je het gevoel dat je op een bounty eiland bent aangespoeld. Op elke eiland kun je genieten van een heerlijke strandvakantie. Lekker relaxen in de hangmat met een smakelijke cocktail terwijl de zon langzaam in de Indische Oceaan zakt en je de golven hoort neerslaan op het strand. De Malediven hebben ongelooflijk veel te bieden, zowel op als in het water. De eilanden zijn stuk voor stuk in 10 á 35 minuten rond te lopen maar op de eilanden kom je helemaal tot rust en kun je echt van elkaar genieten. Veel mensen zeggen dat de Malediven het laatste paradijs op aarde is en als er niks gebeurt, de Malediven door de klimaatverandering binnen de kortste keren ook niet meer bestaan. Wil je genieten van een vakantie als nooit tevoren, boek nu een heerlijke strandvakantie naar dit laatste paradijs op aarde.

Geografie van de Malediven

De Malediven is een eilanden groep bestaande uit 1.200 koraaleilanden. Deze eilandjes zijn gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De Malediven liggen verspreid over een oppervlakte van ruim 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km². Het grootste eiland, Kuramathi heeft een totale oppervlakte van 5 km² en er zijn maar negen eilandjes die iets groter zijn dan 2 km². Tweehonderd eilanden van de in totaal 1.200 eilanden zijn bewoond en 88 eilanden vormen toeristenoorden.

Het weer op de Malediven

In het paradijs op aarde verwacht je tropische temperaturen en op de Malediven is dat ook zo. Het klimaat van de Malediven is tropisch en er is maar weinig variatie in de maximum en minimum temperatuur. Overdag is het altijd heerlijk warm met een graad of dertig en in de nacht koelt het vrijwel altijd af naar een graad of 25. Op de Malediven is de passaatwind altijd aanwezig en dit zorgt nog voor enige verkoeling. In het najaar kan de passaatwind best stevig zijn omdat dan de overgang van het droge naar het natte seizoen begint. De kracht van de zon is buitengewoon sterk op de Malediven en dat heeft te maken met de ligging dicht bij de evenaar. Een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor is een must, zelfs als het bewolkt weer is.

Bezienswaardigheden van de Malediven

Als je in het paradijs bent hoef je natuurlijk niks meer dan zon, zee en strand te hebben, maar de Malediven heeft voor elk wat wils. Er zijn heel veel bezienswaardigheden en dan vooral op en onder het water. Snorkelen of duiken is echt een must do tijdens je vakantie op de Malediven. De koraaleilanden hebben kraakhelder water en hierdoor kun je de riffen en vele vissoorten makkelijk bezichtigen. Schrik niet als je een haai tegen komt want in de wateren rond de eilandjes leven circa 14 verschillende soorten haaien, maar er leven ook 22 dolfijn- en walvissoorten en 5 soorten zeeschildpadden en ook de manta rog laat zich heel veel zien bij de resorts.

Overige informatie

De Malediven heeft ook de vreemdste hoofdstad in de wereld. Malé is de hoofdstad en op dit eiland wonen ruim honderdduizend mensen en hiermee is Malé de dichtstbevolkte stad van de wereld. Als cultuurliefhebber moet je ook op Malé zijn geweest. Hier tref je heel veel monumenten en mooie gebouwen. En in de hoofdstad is ook een grote vismarkt en een oude bazaar waar je van alles kunt kopen. Verder is de Grote Vrijdag Moskee een bezienswaardigheid dat je overal in de hoofdstad zal zien want de moskee is ruim 40 meter hoog.