MauritiusAlgemene informatie Mauritius

Volgens heel veel mensen is Mauritius dé meest luxe vakantiebestemming op aarde. Het eiland heeft als stempel dat alleen de rijken der aarde er kunnen genieten van een vakantie. Het is een feit dat Mauritius een superluxe strandbestemming is en het is veel betaalbaarder dan menig mens zal denken. Mauritius heeft de langste koraalriffen ter wereld en is hierdoor ideaal voor snorkelaars en duikers. Naast deze watersporten kun je ook nog heel goed een balletje slaan op Mauritius of heerlijk kitesurfen. De bevolking op het eiland is uitermate vriendelijk en het bestaat uit een mix van Aziaten, Afrikanen en Europeanen. De meeste toeristen komen naar Mauritius om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. Er is echter heel veel meer te beleven op het eiland dat gelegen is in de Indische Oceaan. Mauritius heeft namelijk een gevarieerd landschap waar vulkanisch landschap afgewisseld wordt met suikerrietvelden en nationale parken. Op het eiland is de flora en fauna ook heel divers en dit merk je pas als je het hagelwitte zandstrand verlaat en het binnenland intrekt. Mauritius is een prachtige luxe vakantiebestemming waar een ieder zich kan vermaken.

Geografie van Mauritius

Mauritius is een eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het eiland ligt ongeveer 850 kilometer ten oosten van Madagaskar en ongeveer 1.800 kilometer ten oosten van het vasteland van Afrika. Tot de Republiek Mauritius behoren naast het eiland Mauritius ook nog de eilanden Rodrigues, Cargados Carajos en de Agalega-eilanden. De hoofdstad van de Republiek Mauritius is Port Louis. Het opvallende aan Mauritius is dat het eiland een smalle kusstrook heeft met oogverblindende stranden en daarachter rijst het laaggebergte op. Het hoogste punt van Mauritius ligt in het zuidwesten en is 828 meter. Mauritius is een vulkanisch eiland maar de vulkanen zijn allemaal al lang geleden uitgewerkt. Het hele eiland wordt omgeven door koraalrif en hierdoor is het een waar paradijs voor snorkelaars en duikers.

Het weer op Mauritius

Het tropische eiland kent een tropisch moessonklimaat. Over een geheel jaar valt er gemiddeld 1.300 millimeter neerslag terwijl de droogste maanden onder de 60 millimeter per maand blijven. Er is op Mauritius sprake van een droogseizoen en de regentijd (moesson). De temperatuur is het hele jaar vrij constant. De beste reisperiode naar Mauritius is van juli tot en met november. De kans op neerslag is dan een stuk kleiner dan in de andere maanden. Mauritius is een geweldig mooie vakantiebestemming waar het heerlijk vertoeven is. De temperatuur in het droogseizoen schommelt tussen de 17 en 25 graden Celsius en in de moessontijd varieert de temperatuur tussen de 24 en 31 graden Celsius.

Bezienswaardigheden van Mauritius

De koraalriffen rondom het eiland zijn een must see tijdens je vakantie op het schitterende eiland Mauritius. De natuur in trekken is ook een must do tijdens de vakantie eveneens het bezoeken van religieuze plaatsen. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen is het verplicht armen en benen te bedekken. Bezienswaardigheden op het eiland zijn de badplaats Grand Baie, het heilige meer van Hindoes De Grand Bassin, de Suikerrietfabriek, Seven Coloured Earths en de hoofdstad Port Louis. Heb je geen duikbrevet dan is het aan te raden om de excursie Take a walk on the wet side te maken. tijdens deze excursie zak je met een speciale duikershelm en loodgewicht af tot een diepte van 5 meter en vervolgens begeleid de gids je over het onderwater pad. Zo kun je ook zonder duikbrevet de schoonheid van de onderwaterwereld bewonderen.

Overige informatie

Hou je van lekker eten? Op Mauritius zit je dan gebakken want eten en drinken op het eiland is een waar feest. De keuken van Mauritius is Creools en hierbij vormt rijst en specerijen de basis. Al het eten op het eiland wordt met passie bereid. De vis die je voorgeschoteld krijgt is dezelfde ochtend nog gevangen en is dus buitengewoon vers. In de hotels kun je genieten van buffetten, maar het is vooral aan te raden om buiten de deur te eten bij één van de lokale restaurantjes. Het schitterende eiland wordt vooral veel geboekt voor een huwelijksreis, maar deze vakantiebestemming is een ieder aan te raden die wil genieten van een luxe strandvakantie.