Sunwijzer.NL

Met de motor op reis: dit mag je niet vergeten!

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Vooral tijdens een lange motorreis moet je aan veel dingen denken om mee te nemen. Je kunt vanzelfsprekend niet zomaar op de motor stappen en je naar een ander land verplaatsen. Bedenk bijvoorbeeld welke papieren je nodig hebt voor de reis en welke kleding geschikt is. Niet iedere land is hetzelfde, zeker als het aankomt op weersomstandigheden. Of wat te denken van het beveiligen van je motor? Een kettingslot voor je motor bestellen kan je helpen om te zorgen dat je motor niet gestolen wordt. Wat neem je mee op een motorreis?

Rekening houden met de kleding en verzorging tijdens je motorreis

Overweeg je om te gaan reizen naar een warm land dan kom je net ver met alleen een set normale kleding. Voor een warm land is een koelvest beter aan te raden. Kom je terecht in een regenachtig land dan is het slim om regenkleding mee te nemen. Besluit je niet alleen om motor te gaan rijden, maar ook omgevingen te verkennen dan zijn sneakers of loopschoenen handig om mee te nemen. Qua verzorging mogen producten zoals tandenborstel, tandpasta en shampoo niet worden vergeten.

Bereid je goed voor met het papierwerk

Al het papierwerk regelen is van ontzettend belang als je op reis gaat. Heb dan ook alles gereed voordat je op de motor stapt. Zo kun je niet bij alle landen pinnen en heb je een creditcard nodig. Een paspoort (of ID kaart) met het rijbewijs en kentekenbewijs is verplicht om bij je te hebben. Medische hulp nodig dan is een zorgverzekeringspas handig om bij je te hebben. Heb je hulp aan je motor nodig dan volstaat een wegenwachtpas.

Welke gereedschappen meenemen tijdens je motorreis?

Ben je handige Harry dan is het handig om gereedschap mee te nemen op je motorreis. Dan kun je denken aan extra lampjes, zekeringen, moertjes en boutjes. Ook steeksleutels en schroevendraaiers zijn geen overbodige luxe. Voor het beveiligen van je motor kun je overwegen om een kettingslot voor je motor bestellen. Zo weet je zeker dat je motor extra veilig staat zonder dat die gestolen wordt.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen