Sunwijzer.NL

Nederlanders, waar kom je ze niet tegen

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Cheerfulway Polana ResidenceNederlanders zijn een reisgraag volkje, je komt Nederlanders tegen in de meest uiteenlopende bestemmingen. Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent doorgaans dat Nederlanders bij hun werkgevers hun vakantie voor het aankomende seizoen moeten doorgeven. De maand januari is bij reisbureaus meestal razend druk want hoe eerder de vakantie geboekt wordt naar één van de meest uiteenlopende bestemmingen, des de goedkoper je uit bent. Maar tot op heden is er nog weinig te merken van de drukte. Consumenten zijn afwachtend en jagen liever op een lastminute vakantie naar de gewenste bestemming.

Nederlanders genieten het meest bij het boeken van een vakantie

Het is enigszins vreemd dat Nederlanders ineens afwachtend zijn, want Nederlanders zijn een reisgraag volkje en uit recentelijk onderzoek van Expedia.nl blijkt ook dat Nederlanders de meeste voorpret hebben bij het boeken van een vakantie van alle vakantiegangers van over de hele wereld. Aan de andere kant is het ook niet vreemd dat Nederlanders afwachtend zijn, want ondanks de groeiende economie blijft het voor veel Nederlanders een onzekere tijd. Is het überhaupt wel mogelijk om op vakantie te gaan naar de gewenste vakantiebestemming, in verband met het vakantiebudget.

Positief gestemd ondanks economische crisis

Nederlanders blijven in 2015 net zo reiszaam als in 2014. het aantal vakantieboekingen daalt niet verder en dat is voor de reisbranche enigszins geruststellend want de afgelopen jaren bleven de vakantieboekingen alsmaar dalen. Er vindt nog geen echt herstel plaats in de reisbranche, dit heeft waarschijnlijk meer tijd nodig. Het aantal vakantieboekingen daalt dit jaar niet verder maar er gaan wel minder Nederlanders op vakantie in 2015. De meest genoemde reden om niet in 2015 op vakantie te gaan is dat Nederlanders de afgelopen jaren flink hebben bezuinigd op grote aankopen zoals huizen, auto’s en keukens. Dit krijgt in 2015 voorrang op de vakanties en dat gaat ten koste van het vakantiebudget. Toch zijn Nederlanders ook positief gestemd want de economische crisis heeft maar beperkte invloed gehad op het vakantiegedrag van Nederlanders.

Connect with locals

Vakanties krijgt steeds meer een andere invulling. Voorheen stonden vakanties voornamelijk bekend als de tijd dat we alles in Nederland achter ons laten en we heerlijk gaan ontspannen aan een oogverblindend zandstrand en in een comfortabele accommodatie. In 2015 gaan Nederlanders op een andere tour tijdens de vakantie. Een vakantie alleen is niet meer genoeg. Vakantiegangers willen steeds vaker iets bijdragen aan de lokale gemeenschap en ze zijn op zoek naar authentieke ervaringen. ‘Connect with locals’ is de trend van 2015 tijdens een vakantie. Bij de nieuwe trend speelt het internet een belangrijke rol. Voordat men een vakantie boekt naar de locals gaat men op onderzoek uit en probeert de reiziger in contact te komen met locals. De trend borduurt voort op het verschijnsel ‘social traveling’ dat de afgelopen jaren al populair was.

Egypte weer op de kaart

Egypte heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het land heeft lang te lijden gehad onder de ‘Arabische Lent’ maar het lijkt er op dat het land op begint te krabbelen uit de toeristische crisis. Toeristen durven door de toenemende veiligheid weer af te reizen naar het Noord-Afrikaanse land. De afgelopen drie maanden steeg het aantal mensen dat interesse toonde in een vakantie naar het land met gemiddeld 26 procent. Egypte gold als de absolute nummer één als winterzon bestemming. Maar helaas stortte de hele toeristische sector in van het land door de ‘ Arabische Lente’. Nu worden er weer steeds meer vakanties geboekt naar Egypte en wat vooral opvalt is dat het aantal boeken voor de zomerperiode enorm toeneemt. Egypte is vooral populair onder jonge stellen en oudere mensen. De luxe all inclusive resorts zijn de populairste accommodaties.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen