Sunwijzer.NL

Op vakantie? Dit moet je weten over zonnebrand!

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

ZonnebrandGa je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk genieten van het heerlijke warme weer en lekker bijkomen van je drukke bestaan. Maar voor het zover is moet je wel voorbereid zijn. Je kunt denken aan voldoende zonnebrand meenemen. Maar wat is nu de beste zonnebrand en wat heb je nodig. Zo hebben lang niet alle mensen voldoende aan een bepaalde sterkte in zonnebrand of vinden een bepaalde manier van aanbrengen niet prettig. Wij zochten het uit wat nu echt de beste zonnebrand is en waarom! 

Smeer je regelmatig in met zonnebrand

Zeker wanneer je op zonvakantie naar een warm land gaat is het verstandig om je gedurende de dag vaker in te smeren. Daarmee voorkom je dat je zal verbranden. Maar ook als je goed en vaker ingesmeerd bent is het oppassen geblazen. De zon is veel sterker dan wij gewend zijn en dat betekend dus dat je niet de hele dag in de zon moet lopen. Zoek ook voldoende schaduw op en drink voldoende water. De hele dag zonnen is slecht voor je, dus zorg ervoor dat je de huid maximaal beschermd.

Wanneer je het water in gaat kan zonnebrand de werking verliezen. Het is dus goed om je weer op tijd in te smeren. Maar ook om een tegen water bestand zonnebrandmiddel kiest als je van plan bent te zwemmen.

Voorkom dat je verbrand raakt

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoe goed de zonnebrand ook is, zorg er tijdens de warmste momenten van de dag voor dat je niet in de volle zon gaat liggen. De warmte van de zon en de UV straling is vaak groter dan je denkt. Daar helpt je goed insmeren lang niet altijd volledig tegen. 

Zorg dat je op de juiste manier smeert

Op de juiste manier insmeren en zonnebrand goed verdelen is heel belangrijk. Alleen als je het op de goede manier aanbrengt en ook vaker op een dag smeert ben je goed beschermd. Het beschermen van de huid is overigens niet alleen belangrijk omdat je anders verbrand. Ook kan je huid (blijvende) schade oplopen door te lange blootstelling aan de zon. 

Goede bescherming, voldoende schaduw en water drinken helpt je om goed beschermd te zijn tegen de zon op je vakantiebestemming. Zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat. 

Wil je de beste zonnebrand kopen? Lees de zonnebrand test op BesteKoopwijzer.nl en bekijk welke zonnebrand je niet moet vergeten als je op vakantie gaat. Zo ben je goed beschermd en kun je onbezorgd genieten van je welverdiende vakantie!

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen