Sunwijzer.NL

Op vakantie gaan zonder zorgen

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Op vakantie gaan zonder zorgen

De zomervakantie komt er weer bijna aan en dan willen alles behalve thuis zitten. We willen lekker naar de zon en bruin worden, alle zorgen van thuis even vergeten voor een week of twee. Maar wanneer we weer naar huis toe gaan vinden we dat ook wel weer fijn. Wanneer we weer thuis zijn, zien we onze vrienden en familie weer en kunnen de spannende verhalen over de vakantie verteld worden. Iedereen luistert met volle aandacht naar je verhalen en je beleeft je zomervakantie bijna weer opnieuw. Er zijn verschillende soorten vakanties, je kunt een hele actieve vakantie hebben gehad of juist een hele luie. Je kunt spannende dingen zoals mountainbiken en raften hebben gedaan of lekker elke dag aan het strand gelegen of in het zwembad gezwommen. En dan zijn er ook nog zo veel verschillende accommodaties, zat je in een villa of juist op een prima drie sterren camping in Italië? Voor iedereen is de vakantie weer anders en dat is maar goed ook, zomervakantie kan natuurlijk niet saai zijn.

Hoe zit het met mijn energierekening als ik op vakantie ben?

Het kan ook voorkomen dat je gaat backpacken of een cruise gaat maken. Deze soorten van vakantie kan een maand of zelfs langer duren. Wanneer je niet thuis bent, maar wel een contract bij een energieleverancier hebt, betaal je ook voor de energie. De energiekosten voor deze vakantietijd zullen beduidend lager zijn dan in de rest van het jaar. Je bent immers niet in je huis en wanneer er niemand thuis is, verbruik je ook niet zo veel energie. Enkele tips wanneer je op vakantie gaat om stroom te besparen: haal stekkers uit de stopcontacten om sluipstroom te voorkomen en zet de koelkast uit. Zorg ervoor wanneer je de koelkast uit zet, je geen verse of houdbare etenswaren erin hebt staan, dit kan gaan rotten en stinken en dat wil je niet wanneer je terugkomt van vakantie. Zet de deur van koelkast op een kiertje, zo kunnen er geen nare luchtjes ontstaan.

Overstappen van energieleverancier in de vakantieperiode

Wanneer het zomer is zijn we veel minder thuis, we gebruiken dus minder stroom. We zitten meer buiten dan binnen, de verwarming is uit, we douchen een graadje of twee kouder en we gaan natuurlijk op vakantie. In de zomermaanden geven energieleveranciers leuke kortingen of een energie aanbieding weg aan nieuwe klanten. Deze acties zijn lokkertjes om jou over te laten stappen. Maar misschien zat je er al langer over na te denken om je energiekosten te vergelijken bij een ander. Daadwerkelijk overstappen je nog niet gedaan, het kost immers ook veel tijd en moeite. Wanneer je zelf gaat kijken om te vergelijken blijken er nogal veel haken en ogen aan te zitten. Elke dag zijn de acties weer anders of je moet aan een speciale voorwaarde voldoen om klant te mogen worden bij een leverancier, de welbekende kleine lettertjes. Ga je gas en licht vergelijken wees dan oplettend en trap niet in valse acties.

 

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen