Sunwijzer.NL

Op zoek naar een vakantiebestemming die anders is dan alle anderen? Ga naar Malta!

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

maltaMalta is een Zuid-Europese vakantiebestemming maar het is een hele andere bestemming dan alle andere vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Republiek Malta bestaat uit een archipel van zeven eilanden in de Middellandse Zee, en het heeft zo ongelooflijk veel te bieden voor een luxe vakantie. Het is raar maar waar dat Malta bij Nederlandse vakantiegangers nog niet heel bekend is, want het is een enorm gastvrije en luxe vakantiebestemming. Ben je nog oriënterende voor een vakantie voor 2015 dan is Malta een goede keuze, met het gezin, als koppel of als single reiziger.

Op cultuurgebied is er meer dan genoeg te zien

De dwergstaat heeft enorm veel te bieden als vakantieland. Met een geschiedenis die terug gaat tot wel zo’n 7.000 jaar zijn er op het archipel prachtige gebouwen te bezichtigen, waaronder prehistorische opzichzelfstaande bouwwerken zoals de megalithische Tempels van Tarxien, gebouwd tussen 3500 en 2500 v.Chr. en de tempels van Haġar Qim en Mnajdra. Door de rijke geschiedenis van de republiek zijn er heel veel mooie schatten te bezichtigen uit de oudheid. Dit maakt Malta tot een prachtig mooie vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers.

Sterren kijken op Malta

Malta is niet alleen vanwege de rijke historie een prachtige vakantiebestemming, het veelzijdige land wordt de laatste jaren namelijk steeds vaker aangeduid als ‘Mini-Hollywood’. Deze naam heeft Malta te danken aan de vele tv-series en films die er op genomen worden. Een van de meest bekendste Britse tv-series die op Malta is opgenomen is Coronation Street. Maar naast deze serie zijn er ook meerdere Hollywood blockbusters opgenomen die over de hele wereld in de bioscopen hebben gedraaid. Als filmliefhebber is het goed mogelijk dat je landschappen herkent of verschillende gebouwen van het eiland. Door de vele tv-series en Hollywood films die opgenomen worden op Malta is de kans aanwezig dat je een Hollywood ster tegen het lijf loopt tijdens je vakantie.

Wellness centers in overvloed voor een ontspannen vakantie

Degenen die juist voor een ontspannen luxe welness vakantie naar Malta willen gaan zijn op het eiland Malta aan het juiste adres. Wil je heerlijk ontspannen tijdens je vakantie en de dagelijkse stress van je afspoelen? Op Malta heb je de keuze uit meer dan veertig verschillende gezondheid en wellness centers. Je zult helemaal tot rust komen en dat heeft met alle ingrediënten te maken die Malta heeft, het mediterrane klimaat, het strand, de rust en heerlijke sfeer. De wellness centres zijn stuk voor stuk voorzien van de modernste faciliteiten en zijn allemaal gericht op dat ene stukje comfort.

Ga op vakantie met het hele gezin naar Malta

Malta is de ideale bestemming voor een familie vakantie. Er heerst een uitstekend mediterrane klimaat en dit is ideaal voor het buitenleven. De stranden zijn er prachtig en enorm veilig, dit is gegarandeerd plezier voor het hele gezin. Op het eiland zijn luxe hotels en resorts gelegen die speciaal gericht zijn op kindvriendelijkheid. Verder is er op het eiland meer dan voldoende entertainment voor het hele gezin, zo zijn er pretparken en waterparken waar de hele familie zich uitstekend kan vermaken. Als de kinderen zich vermaken, dan vermaak jij je als ouder toch ook uitstekend?

Culturele festivals en bruisend nachtleven

Er is altijd iets te beleven in Malta, zo zijn er verschillende muziek- en culturele festivals die gehouden worden gedurende het jaar. Wanneer er geen festival gaande is op het eiland, kun je altijd nog naar één van de grote clubs of discotheken, smakelijke restaurants, wijnbars en casino’s. Het nachtleven op Malta gaat tot in de vroege uurtje door. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een geweldige vakantie te beleven in het altijd mooie Malta. Boek nu een vakantie naar deze geweldig mooie vakantiebestemming.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen