AlbufeiraAlbufeira is een badplaats dat is gelegen in de Portugese streek de Algarve. De plaats in de Algarve de populairste vakantiebestemming. Vroeger was de plaats een klein visserdorpje met een rotsachtige kust, tegenwoordig staat de plaats bekend als een badplaats die in de zomer ook erg in trek is bij jongeren. De gemeente Albufeira had in 2011 een inwoneraantal van 40828, verdeeld over een gebied van 140.66 vierkante kilometer.
In de zomer gaan er dagelijks vluchten vanuit Nederland naar de luchthaven van Faro, die ongeveer op 40 minuten afstand rijden is verwijderd van Albufeira. Veel toeristen die naar deze plaats in de Algarve afreizen zijn jongeren. De plaatst kent een groot uitgaanscentrum waar bijna 24/7 gefeest kan worden.

Geografie, natuur en klimaat van Albufeira

De badplaats is gelegen in de streek Algarve, onderdeel van het district Faro van Portugal. Het is gelegen in de zuidelijkste Provincie van dit land en is direct gelegen aan de Atlantische Oceaan. Vroeger was de stad een klein vissersdorpje, maar vooral door het toerisme is de stad uitgegroeid tot de populairste badplaats in de Algarve!
De plaats kent een Middellandse zee klimaat, waardoor de zomers lekker warm en droog zijn, maar de winters over het algemeen nat maar wel mild zijn. In de zomer regent het vrijwel niet, als dit wel het geval is is dit vaak van korte duur. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28 graden, in de winter ongeveer 16 graden.
Het landschap rondom de plaats is heuvelachtig en groen. Het eiland kent veel wandelpaden en één van de bekende natuurparken Ria Formosa is een ware trekpleister. Hier vind je een mooie wandelroute die je langs moerassen, eilandjes en zoutpannen lijdt.

Cultuur en bezienswaardigheden Albufeira

De meeste inwoners van de plaats zijn werkzaam in het toerisme. De plaatst kent dan ook vele cafés bars en restaurants waar je een lekker drankje of een hapje kan eten. De belangrijkste gedeeltes zijn “de strip” (Areias de São João) en het oude centrum (Old Town). Op de strip vind je een straat waaraan veel clubs en discotheken zijn gevestigd. Veel jongeren feesten hier ieder jaar tijdens de zomermaanden. Old town is direct aan het strand gelegen en beschikt ook over veel discotheken en restaurants. Deze plek staat erom bekend dat er veel straatartiesten zijn die toeristen proberen te vermaken en hiermee geld proberen te verdienen.
De stad zelf kent weinig bezienswaardigheden, maar touroperators hebben het toch mogelijk gemaakt leuke excursies te doen tijdens je vakantie. Vaak worden jeepsafari’s, diverse watersporten en boottochten georganiseerd.

Overige informatie bestemming

Albufeira kent veel accommodaties die sterk variëren in luxe en prijs. Doordat er in de zomer veel jongeren naar de plaats komen zijn er veel simpele hotels die kamers aanbieden voor een lage prijs. Echter zijn er voor ouderen of gezinnen ook meer dan genoeg hotels of resort beschikbaar die een stuk luxer zijn uitgerust. Vaak heb je hier de keuze om een all inclusive verzorging bij te boeken, waardoor je optimaal geniet tijdens je welverdiende vakantie!