algarve rotsen zeeDe Algarve is de meest zuidelijke regio van het vasteland van Portugal. Het is tevens het meest geliefde gebied voor een vakantie in Portugal. Het toerisme is een belangrijke sector binnen de economie in deze regio. In de zomermaanden komen mensen uit alle windstreken naar het mooie en veelzijdige Algarve. De regio heeft enorm veel te bieden, naast de prachtige baaien en zandstranden zijn er in de Algarve enorm veel historische bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de kerk São Lourenco dos Matos en het oude Castelo in Silves. De Algarve is een populaire regio met enorm veel geliefde badplaatsen voor een fantastische vakantie. Populaire badplaatsen in de Algarve zijn Albufeira, Lagos, Monte Gordo en Olhos d’Agua. Naast het toerisme in de Algarve worden er ook verscheidende producten geproduceerd zoals fruit, olijven, vis en andere zeevruchten en vijgen en amandelen. Heb je even geen zin meer in alle bezienswaardigheden van de Algarve, ga dan naar de populaire en gezellige badplaats Albufeira, waar heel veel leuke bars, discotheken en clubs te vinden zijn.

Geografie, natuur en klimaat van de Algarve

De Algarve omvat een groot gebied, vanaf de vallei van de Taag tot aan de zuidelijke kust van het Iberisch schiereiland. De Algarve is het meest zuidelijk gelegen in Portugal. Het hoogste punt is de Fóia met 902 meter hoogte. Het hoogste punt is gelegen in het gebergte van Monchique. De Algarve omvat niet alleen het vasteland voor de kust zijn ook diverse eilanden gelegen. De totale lengte van de kustlijn van de Algarve is ruim 200 kilometer. De kustlijn is één van de mooiste van Europa. Het kenmerkt zich door kalkstenen grotten en goudgele zandstranden. De kalkstenen grotten zijn vooral te vinden bij de badplaats Lagos. De grotten zijn alleen bereikbaar met een boot. De Algarve heeft een schitterende natuur met een enorm mooi natuurreservaat van meer dan 170 vierkante kilometer groot. Het natuurreservaat is de Ria Formosa Lagune, het is een plek waar honderden verschillende vogels te spotten zijn.

De Algarve is gezegend met het mediterrane klimaat maar door de invloed van de Atlantische Oceaan zal het klimaat anders aanvoelen dan in andere gebieden met het mediterrane klimaat. Het is in de Algarve veel aangenamer. In de maanden van november tot en met maart is de kans op neerslag aanwezig maar de regio heeft over het algemeen 3000 zonuren per jaar. De hoogste temperatuur ooit gemeten in de Algarve is 48 graden Celsius in de zomer en in de wintermaanden is dit 25 graden Celsius. De warmste maanden van de meest zuidelijke regio van Portugal zijn juli en augustus.

Cultuur en bezienswaardigheden in de Algarve

De Algarve staat bekend om zijn aardewerk en keramiek en in het bijzonder om de met de hand beschilderde aardewerken en tegels. Er zijn heel veel keramiek een aardewerk winkeltjes in de Algarve waar een mooi souvenirtje voor het thuisfront gekocht kan gaan worden. Als Portugal ergens om bekend staat is het wel de Fado. De Fado is een muziekgenre dat in Portugal is ontdekt, waarschijnlijk in 1820. De Fado hoort bij de Portugese cultuur en ook in de Algarve zal de muziekgenre overal ter gehore gebracht worden. De Algarve beschikt over enorm veel bezienswaardigheden in alle soorten en maten. De prachtige kust van Praia da Rocha of de Praia da Marinha zijn veel bezocht door toeristen. Andere bezienswaardigheden in de Algarve kunnen bijvoorbeeld het Castelo, Menhirs van Almendres en de Burcht van Castro Marim zijn. Er is voor ieder wat wils in het veelzijdige Algarve.

Overige informatie van de Algarve

algarve hotelPas sinds eind 1960 is de Algarve ineens uitgeroeid tot een populaire vakantiebestemming voor toeristen. De eerste toeristen die de Algarve aandeden waren toeristen uit Groot-Brittannië. Vandaag de dag kom je alle Nationaliteiten tegen, waaronder Duitsers, Fransen, Ieren en Nederlanders. Het opvallende aan de Algarve en de toeristen is dat de toeristen hier massaal een vakantiewoning kopen. Dit komt vooral door de natuurlijke schoonheid van de Algarve en de vele prachtige stranden. De Algarve is een populaire bestemming voor iedere soort vakantieganger. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van de Algarve en boeken een fantastische vakantie naar de meest zuidelijke regio van Portugal. Albufeira is veruit de populairste vakantiebestemming in de Algarve. Tegenwoordig is het ook razend populair bij jongeren. In het nieuwe centrum zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden om te genieten tot in de vroege uurtjes.

Toerisme is enorm belangrijk voor deze regio. Vrijwel de hele lokale bevolking is afhankelijk van het toerisme en jaarlijks komen er ontzettend veel gastarbeiders naar de Algarve om in de toerisme sector aan de slag te gaan.