azoren strandDe eilandengroep de Azoren is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Heel toeristisch zijn de eilanden niet maar hier geniet een ieder van een adembenemende natuur en authentieke dorpjes. Een bezoek aan de Azoren zal een onvergetelijke belevenis zijn wanneer je de eilanden goed verkent en de vele kraters, grotten, watervallen, warmtebronnen en het mooie landschap allemaal ontdekt. De Azoren zijn geen vakantiebestemming voor een strandvakantie want stranden zijn er bijna niet te vinden of ze zijn heel moeilijk bereikbaar. Toeristen die naar de Azoren op vakantie gaan komen naar de eilanden voor de adembenemende natuur. Alle eilanden die behoren tot het archipel de Azoren hebben een vulkanische oorsprong en behoren tot de Portugese Republiek. De archipel ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1350 kilometer afstand van het vasteland van Portugal. De Azoren bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden. Alle eilanden van de Azoren vormen een autonome regio van de Portugese Republiek. Niet alle eilanden van de Azoren zijn even populair voor een vakantie. De meest toeristische eilanden van de Azoren zijn Angra do Heroismo, Ponta Delgada, Capelas en Horta. Toeristen gaan naar de Azoren voor de prachtige natuur en eilandhoppen tussen de verschillende eilanden. Een vakantie naar de Azoren zal een fantastische onvergetelijke belevenis zijn.

Geografie, natuur en klimaat van de Azoren

Te midden in de Atlantische Oceaan liggen de Azoren. De eilandengroep ligt op ongeveer twee uur vliegen van de internationale luchthaven van Lissabon. De Azoren vallen onder de Portugese vlag en ze bestaan in totaal uit 17 eilanden, waarvan er 9 zijn bewoond. Door de ligging van de verschillende eilanden zijn de eilanden onder te verdelen in drie groepen. De oostelijke groep met Sao Miguel en Santa Maria, de centrale groep met Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico en Faial en de westelijke groep met Corvo en Flores. De Azoren hebben het hele jaar door een constant klimaat, met heel weinig temperatuurverschillen. De temperatuur op de eilanden variëren tussen de 14 en 24,8 graden Celsius, waarbij augustus de warmste maand van het jaar is. Het zeewater rondom de eilanden varieert in temperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius, onder invloed van de Golfstroom. Op de diverse eilanden heerst een micro klimaat waardoor het mogelijk is dat er op één dag alle vier de seizoenen mee gemaakt worden. Het hoogste punt van Portugal is ook op de Azoren gelegen namelijk de vulkaan Ponta do Pico op het eiland Pico.

De eilanden kenmerken zich door de adembenemende natuur. Natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen aan de vele kraters, grotten, watervallen en warmtebronnen. Toeristen die van een adembenemende natuur houden en een actieve vakantie zijn op de Azoren aan het juiste adres. Wandel- en fietstochten worden heel veel gemaakt op de eilanden, alsmede ook actieve excursies.

Cultuur en bezienswaardigheden in de Azoren

De Azoren zijn een fantastische bestemming voor een actieve vakantie en het bezichtigen van de adembenemende natuur. De cultuur op de Azoren is uniek en authentiek. De geschiedenis in verschillende natuurverschijnselen hebben de Azoren gekenmerkt en vooral de lokale bevolking. Alle dorpen en steden zijn kleinschalig en staan vol met gekleurde huisjes. De lokalen bevolking heeft een voorliefde voor dans en traditionele muziek. Laat je niet alleen meeslepen door de prachtige natuur maar ook door het ritme van de lokale bevolking en geniet extra veel van je Azoren vakantie. Specifieke voorbeelden van de cultuur op de Azoren zijn de historische bouwwerken die terug gaan tot in de 16e en 17e eeuw. Daarnaast kenmerkt de cultuur zich door de verhalen en de legendes. Zo vertelt de Legende van Sete Cidades het verhaal van het ontstaan van de meren van Sete Cidades. De meren zouden zijn ontstaan door de tranen van een prinses en een herder om hun onmogelijke liefde.

Over de bezienswaardigheden in de Azoren hoeven we niet lang te discussiëren want alles draait op de Azoren om de adembenemende natuur. Tussen al het natuurgeweld op de Azoren zijn authentieke dorpjes gelegen met prachtige bouwwerken die uit de oudheid stammen. De belangrijkste bezienswaardigheden op de Azoren zijn de Ponta Delgada, Kapel van Anjos, Angra do Heroismo, de jachthaven van Faial en het spotten van walvissen.

Overige informatie van de Azoren

azoren landschapDe Azoren mogen dan wel eilanden zijn maar stranden zijn bijna niet te vinden op de eilanden. En als men er al een strand vindt dan is het meestal een lavastrand. Een vakantie naar de Azoren is anders dan alle andere vakanties. Hier is een actieve vakantie een must want het niet ontdekken van de eilanden zal zonde zijn voor de reis die je er naar toe maakt. De Azoren zijn alleen bereikbaar met het vliegtuig. Er is geen directe vaarverbinding tussen het vasteland van Portugal en de Azoren. Wel varen er dagelijks boten tussen de eilanden Pico, Faial en São Jorge. Bij slecht weer wordt er niet tussen de eilanden gevaren. Wel komen er dagelijks vluchten aan op de eilanden die door de lokale luchtvaartmaatschappij SATA Air Acores uitgevoerd worden. In het jaar 2012 hebben de Azoren een QualityCoast Gold Award mogen ontvangen voor hun inspanningen om een duurzame toeristische bestemming te worden. In 2014 zijn de Azoren zelfs de allereerste QualityCoast Platinum Award winnaar.