Sunwijzer.NL

Rondreizen door ‘Het beloofde land’ wordt steeds populairder

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Israël ook wel ‘het beloofde land’ genoemd is een erg complex land, het land is namelijk heilig voor zowel joden, moslims als christenen. De hoofdstad van Israël is Jeruzalem, Jeruzalem is een stad met een religieuze geschiedenis zo zijn er enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder de Klaagmuur en de Kotel op de Tempelberg. Bij de Klaagmuur heeft ooit een tempel gestaan voor de Joodse bevolking, de Klaagmuur is nu een restant en wordt ook wel de Westmuur genoemd omdat hij in het westelijke deel staat. In Israël zal je zeker niet snel uitgekeken raken, het is namelijk een bijzonder gevarieerd vakantieland. Een vakantie in Israël heeft meerdere kanten, zo is er ook een moderne kant te vinden, dit is in Tel Aviv. De natuur in Israël is beeldschoon en ongerept, zo is het in het noorden van Israël bijzonder mooi groen en is er in het zuiden een woestijn genaamd de Negev Woestijn. Tijdens je rondreis in Israël is er bijzonder veel te zien in een korte tijd, dit is omdat het land relatief klein is.

 

Israel

De moderne stad Tel Aviv

Tel Aviv is de eerste moderne Joodse stad die gebouwd is in Israël. Deze stad wordt gezien als een stad die nooit stilstaat, de stad is levendig en er is veel kunt en cultuur te vinden. Tel Aviv is het economische centrum van Israël, je waant je hier in een compleet andere wereld dan in Jeruzalem. In het 3000 jaar oude Jaffa is Tel Aviv ontstaan als buitenwijk. Inmiddels is Jaffa een van de buitenwijken van Tel Aviv, Jaffa heeft nauwe straatjes met winkeltjes en kleine marktjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen tijdens je vakantie in Israël. Politiek en religie spelen geen rol in Tel Aviv, hierom wordt de stad ook wel ‘the bubble’ genoemd. In Tel Aviv kun je genieten van brede schone zandstranden waar je heerlijk kunt zonnen, ook is er een levendige boulevard met strandtenten, clubs en bars. Het nachtleven in Tel Aviv is niet te onderschatten en zelfs te vergelijken met Londen, Barcelona en Madrid. Er zijn diverse gay clubs te vinden in Tel Aviv en er vindt zelfs een Gay Pride plaats in de zomer, dit is een erg uniek concept in het Midden-Oosten.

Bezienswaardigheden in Israël

De geschiedenis van Israël gaat duizenden jaren terug en dat terwijl het land nog vrij jong is. In Israël is buitengewoon veel te doen en te zien. Door de diversiteit in religies zijn er veel bijzondere bezienswaardigheden te zien, zo is de oude binnenstad van Jeruzalem al een hele bezienswaardigheid. Vele mensen zijn in de oude binnenstad van Jeruzalem om een bezoekje te brengen aan de Tempelberg, dit is een heuvel in Oost-Jeruzalem. De Tempelberg speelt een grote rol binnen het Christendom, het Jodendom maar ook voor de Islam. Bij de Tempelberg staat namelijk de Westmuur van het Jodendom, de Al-Aqsamoskee van de Islam en de Heilige Grafkerk die een grote rol speelt in het Christendom.

Ook een bezoek aan de Dode Zee mag zeker niet uitblijven tijdens het rondreizen door Israël, door het hoge zoutgehalte in de Dode Zee kun je namelijk moeiteloos ronddobberen als nergens anders in de wereld, je blijft hier zonder enige moeite drijven. Een bezoekje aan het Nationale Park Caesarea is ook een zekere aanrader. Caesarea is een bekende archeologische vindplaats, hier kun je restanten bewonderen waaronder een Romeinsaquaduct, oude theaters en bijzondere badhuizen. Caesarea ligt aan de Middellandse Zee, kenners zeggen dat nog lang niet alles gevonden is. Veel van de oude stad ligt nog onder de zeebodem omdat de kustlijn vroeger een stuk verder weg lag. Wel is er in 2015 een grote schat gevonden door duikers; er is namelijk toen 9 kilo aan goud gevonden van ongeveer duizend jaar oud.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen