sintmaartenAlgemene informatie St. Maarten

Een vakantie naar Sint Maarten zal een ieder tot de verbazing doen spreken. Het is een uitermate luxe vakantiebestemming en de enige plek ter wereld waar Nederland aan Frankrijk grenst. Het eiland is gelegen in de Caribbean en het is tevens het kleinste eiland ter wereld dat bij twee landen hoort. Volgens de eilandbewoners heb je op St. Maarten ‘Twice the vacation. Twice the Fun’! Het prachtige eiland telt maar liefst 37 hagelwitte zandstranden met een heldere azuurblauwe zee. De noordelijke helft van het eiland behoort toe aan Frankrijk en heeft de naam Saint-Martin, de zuidelijke helft behoort toe aan Nederland en heeft de naam Sint Maarten of staat bekend als Nederlands Sint Maarten. Het eiland is een bijzondere tropische vakantiebestemming waar je vooral kunt genieten van een heerlijke strandvakantie. Op het eiland kun je ook enig cultuur opsnuiven in de Nederlandse hoofdstad Philipsburg en de Franse hoofdstad Marigot. Het eiland heeft ook een wonderschone natuur. Op St. Maarten tref je idyllische lagunes met mangroven en meerdere natuurparken zoals het Man of War Shoal Marine Park. Het bounty eiland is tevens een ideale vakantiebestemming om te duiken of te snorkelen. Ontdek het schitterende eiland tijdens een vakantie en zoals ze zeggen op het eiland; Twice the Vacation. Twice the fun! Boek vandaag nog een reis naar deze bijzondere vakantiebestemming in de Caribbean!

Geografie van St. Maarten

Sint Maarten ligt in de Caraïbische Zee en het is vernoemd naar de heilige Maarten. Het eiland ligt circa 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico en het behoort tot de Kleine Antillen. Het eiland is uniek in de wereld, want het is het kleinste eiland ter wereld dat behoort aan twee landen. Op het eiland heb je een Frans (noordelijk) en Nederlands (zuidelijk) gedeelte. Op het eiland kun je dus Frans en Nederlands spreken, al is de voertaal op St. Maarten Engels. Het eiland heeft ook twee hoofdsteden. In het Franse gedeelte is de hoofdstad Marigot en in het Nederlandse gedeelte is dat Philipsburg. De totale oppervlakte van St. Maarten bedraagt slechts 87 vierkante kilometer en de Nederlandse oppervlakte bedraagt slechts 34 vierkante kilometer. Sinds 2010 is het Nederlandse gedeelte een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voorheen was het eiland onderdeel van de Nederlandse Antillen.

Het weer op St. Maarten

Het hele jaar door heeft Sint Maarten een aangenaam klimaat. Het is er vrijwel altijd zonnig en de gemiddelde temperatuur op het eiland bedraagt 27 graden Celsius. Doordat er altijd een constante passaatwind aanwezig is, waait er altijd een verkoelende bries over het eiland. In de maanden juli tot en met oktober is het buitengewoon vochtig en het zijn tevens de warmste maanden. De beste reisperiode naar St. Maarten is van november tot en met juni. Het heerlijke klimaat op Sint Maarten is ideaal voor de strandliefhebber, want je kunt de hele dag relaxen op één van de hagelwitte zandstranden. Als liefhebber van duiken of snorkelen ben je op St. Maarten ook aan het juiste adres, in het tropische zeewater kun je namelijk genieten van een rijke onderwaterwereld. Door de constante noordoostpassaatwinden is het een prefect gebied voor zeilen en surfen.

Bezienswaardigheden op St. Maarten

In de prachtige steden van Sint Maarten kun je terecht om cultuur te snuiven of om te winkelen. In Marigot, de Franse hoofdstad, kun je bijvoorbeeld kunstgalerijen bezichtigen. Op nog geen enkele minuten rijden van Marigot ligt Fort St. Louis, vanaf dit fort heb je een prachtig uitzicht over de Marigotbaai en de gehele stad. In de Nederlandse hoofdstad Philipsburg kun je shoppen tot je erbij neervalt. Je kunt ook Fort Amsterdam en St. Maarten Park bezichtigen. St. Maarten Park is de grootste dierentuin van de Caribbean. Het Fort Amsterdam is niet meer in takt maar er zijn nog enkele overblijfselen over gebleven zoals muren en kanonnen. Er zijn heel veel meer mooie bezienswaardigheden zoals het Man of War Shoal Marine Park en de twee prachtige lagunes, Simpson Bay Lagoon en Oyster Bay. Sint Maarten heeft een fraaie natuur, wil je de mooie natuur ontdekken boek een zonvakantie naar het altijd mooie St. Maarten.

Overige informatie

Het is een unieke vakantiebestemming waar je tijdens je zonvakantie twee verschillende gebieden kunt ontdekken. Doordat Sint Maarten het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft is het een uitstekende vakantiebestemming voor een winterzonvakantie. Wil je genieten van een onbezorgde vakantie boek dan een vakantie Sint Maarten en geniet van hagelwitte zandstranden en de azuurblauwe zee. St. Maarten is niet alleen uniek het is een vakantiebestemming waar je altijd nog eens terug naar toe wilt keren.