Sorrento en Amalfikust

sorrento italieDe Amalfikust en Sorrento zijn ideale vakantiebestemmingen voor wie houdt van een azuurblauwe zee, pittoreske dorpjes en schilderachtige baaien. De Amalfikust wordt door velen de mooiste kustlijn van heel Italië genoemd. De plaats Sorrento is aan deze kust een fijne uitvalbasis voor wie wil genieten van dit prachtige gebied.

Geografie en klimaat

De Amalfikust en Sorrento maken beide deel uit van de Italiaanse regio Campania en bevinden zich in de pronvincie Napels. De Amalfikust ligt aan de zuidkant van Sorrento aan de Amalfische riviera. De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste kusten ter wereld. Deze kust is zo schoon dat deze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Sorento was één van de eerste toeristenoorden in Italië. Het klimaat in deze streek is uitstekend. De zomers zijn mooi en het zomerseizoen loopt van maar tot oktober.

Natuur en stranden

De natuur in dit gebied is prachtig. De kust is omgeven door de Lattari bergen en overal vindt men weelderige tuinen die tussen april en september vol in bloei staan. Zo vindt men hier de paarse bougainvillea, vele citroenbomen, oleanders en wilde olijven. In het gebied bevinden zich ook een aantal nationale parken waar vele dieren leven. Het oosten van de regio kenmerkt zich door een bergachtig gebied, het noorden door groene vlakten. Ook de stranden zijn geweldig. Prachtige zandstranden bevinden zich in Baia di Puolo, net buiten Sorrento. Het water is er blauw en helder en op het strand valt genoeg te beleven. De rustzoeker kan er heerlijk zonnen en genieten op een ligbedje terwijl de actieveling kan gaan zwemmen of een watersport kan gaan beoefenen.

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Italie

Sorrento is voor velen een geliefde vakantieplaats aan de Amalfikust. In het stadje vindt men oude straatjes en leuke winkeltjes. In het Museo Correale vindt men een interessante archeologische afdeling. En schilderijen uit de Napolitaanse School. Tijdens een bezoek aan de Amalfikust mag men de stad Amalfi, waarna de kust is genoemd, zeker niet overslaan. Hier vindt men de Duomo gelegen aan het eind van een lange trap, vele pleintjes en steegjes. Naast de Duomo vindt men de Chiostro del Paradiso. Dit is een kloosterhof uit de 12e eeuw v. Chr. Achter Amalfi en hoog boven de zee ligt Ravello. Vanuit deze plaatst heeft men het mooiste uitzicht van de hele kust. In dit pittoreske plaatsje is genoeg en te zien en te beleven. De tuinen van de Villa Cimbrone en de Villa Rufolo moet men zeker eens bezoeken. Een bezoekje aan de eilanden Capri en Ischia is ook mogelijk.