Algemene informatie Canarische Eilanden

Canarische EilandenIn de Atlantische Oceaan ligt het archipel de Canarische Eilanden. De archipel bestaat uit zeven eilanden, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote, El Hierro, Fuerteventura en Tenerife. De eilandengroep heeft een enorme schoonheid en elk eiland heeft zijn eigen identiteit. De eilandengroep ligt ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De archipel vormt één van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Door de enorme schoonheid van de eilanden is het al sinds de opkomst van het toerisme een geliefde vakantiebestemming. De populariteit van de eilanden is voornamelijk te danken aan het aangename klimaat dat het hele jaar door aanwezig is, weinig regen en heel veel zon. De eilanden verschillen enorm veel van elkaar, zowel qua klimaat als het landschap. De archipel is ontstaan na onderzeese vulkanische uitbarstingen. De oudste eilanden van de Canarische eilanden zijn Lanzarote en Fuerteventura. De archipel is ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Sommige eilanden zijn nog steeds vulkanisch actief. Dankzij de vruchtbaarheid van de eilanden is vooral de flora op de eilanden ontzettend uiteenlopend. De Canarische Eilanden zijn van een uitzonderlijke schoonheid en er valt een hoop te beleven. Een vakantie naar deze archipel is een absolute aanrader voor iedereen die Spanje eens op een andere manier wil beleven. Boek een vakantie naar het eiland dat de voorkeur heeft en bekijk welke prachtige bezienswaardigheden, steden of stranden absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging.

Geografie, natuur en klimaat van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaat uit zeven grote eilanden en zes kleinere eilanden. De eilandengroep ligt op ongeveer 100 kilometer ten westen van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. De archipel ligt in een soort licht gekromde boog met El Hierro het meest westelijke eiland en Lanzarote het meest oostelijk. Door de ligging in de Atlantische Oceaan zijn de Canarische Eilanden gezegend met een uitstekend klimaat. Het klimaat dat op de archipel heerst is een subtropisch klimaat zonder seizoensveranderingen. Het hele jaar door heerst er op de eilanden een heerlijke zomerse temperatuur. Volgens de universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld. De gemiddelde temperaturen verschillen per eiland. De verschillen kunnen zelfs per eiland waar te nemen zijn. Zo is Gran Canaria in het noorden een stuk koeler dan het extreem warme zuiden. De Canarische eilanden hebben een enorm bijzondere natuur. Hierdoor zijn de Canarische Eilanden een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, maar ook actieve vakantiegangers kunnen hun energie kwijt in de mooie natuur van de Canarische Eilanden. De archipel heeft de grootste biodiversiteit ter wereld. Op de Canarische Eilanden zijn in totaal 146 beschermde natuurgebieden gelegen, waaronder vier nationale parken.

Cultuur en bezienswaardigheden in de Canarische Eilanden

canarische eilanden strandDe lokale bevolking op de Canarische Eilanden zijn enorm gehecht aan tradities en hun ambachten.
De ambachten op de eilanden omvatten onder meer keramiek, kantklossen, borduurwerken en houtsnijwerk. Ieder eiland heeft zijn eigen specialiteit. Zo staat het eiland La Gomera bekend om zijn gevlochten manden, is Tenerife het centrum voor de traditionele potten in Guanche stijl en op El Hierro worden de mooiste tassen en tapijten geweven. Carnaval speelt ook een enorm belangrijke rol op de Canarische Eilanden. Zo is het Carnaval van Santa Cruz op Tenerife te vergelijken met de carnaval van Rio de Janeiro en New Orleans. Op de eilanden kunnen toeristen voornamelijk genieten van een uitzonderlijke schoonheid. Maar toeristen kunnen ook diverse bezienswaardigheden bezichtigen die voornamelijk natuurlijk van aard zijn. De eilanden zijn stuk voor stuk uniek en ze hebben allemaal schitterende baaien met hele mooie stranden. Een vakantie naar één van deze geweldige eilanden is een aanrader voor iedereen.

Overige informatie van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een prachtige vakantiebestemming. De populairste eilanden voor een vakantie zijn Tenerife en Gran Canaria. Maar de andere eilanden zoals Lanzarote en Fuerteventura zijn misschien wel veel spectaculairder dan de populaire eilanden. De vliegtijd vanaf Schiphol Amsterdam naar deze fantastische archipel in de Atlantische Oceaan is ongeveer 4.30 uur. De eilandengroep is van zo’n natuurlijke schoonheid dat het al sinds jaar en dag een razend populaire vakantiebestemming is. Tegenwoordig is toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor de lokale bevolking van de Canarische Eilanden. Zon, zee en strand en een adembenemende natuur dat is wat je als toerist krijgt tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden.