FuerteventuraAlgemene informatie Fuerteventura

Het hele jaar door kan er een vakantie naar het schitterende Fuerteventura geboekt worden. Doordat het Canarische Eiland voor de kust van Marokko ligt en dichtbij de evenaar is het vrijwel altijd aangenaam weer op het eiland. Fuerteventura is een vakantiebestemming met prachtige witte zandstranden en door de aanwezige passaatwind is het een hotspot bij wind- en kitesurfers. Het eiland is totaal anders dan de andere Canarische Eilanden. Het landschap is in geen velden of wegen te vergelijken met dat van Gran Canaria of Tenerife. Het eiland is uniek door de bergen en heuvels, maar veel groen op het eiland zal je niet vinden. Door vroegere lavastromen heeft Fuerteventura een glooiend landschap. Langs de prachtige kust van het eiland zijn duinen gevormd door overgewaaid zand uit de Sahara. Op het mooie Canarische Eiland in de Atlantische Oceaan zijn enkele prachtige bestemmingen gelegen. De mooiste bestemmingen zijn Corralejo, Caleta de Fuste, Jandia en Costa Calma. In deze badplaatsen zijn heel veel leuke accommodaties te vinden waar een ieder heerlijk kan genieten van een heerlijke vakantie. Omdat Fuerteventura in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko is gelegen weten veel mensen niet dat het eiland bij Spanje hoort. Doordat Fuerteventura tot het Spaanse Koninkrijk behoort kun je er heerlijk culinair eten. Geniet van lokale gerechten of kies voor een restaurant welke de internationale keuken aanbiedt. Er is altijd wel een geschikt restaurant te vinden waar je heerlijk kunt dineren. Boek je zonvakantie vandaag nog naar dit schitterende eiland.

Geografie, natuur en klimaat Fuerteventura

Fuerteventura is een langwerpig eiland en het is na Tenerife het grootste eiland van de archipel de Canarische Eilanden. Het glooiende eiland ligt in de Atlantische Oceaan op slechts 100 kilometer afstand van de kust van Marokko. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 1.660 vierkante kilometer. De hoofdstad van het schitterende eiland is Puerto del Rosario, maar helaas heeft de stad weinig bezienswaardigheden. Fuerteventura staat voornamelijk bekend vanwege de prachtige stranden, maar niet om de begroeiing. Als je de moeite neemt om het eiland te verkennen dan kom je wel heel veel bijzondere planten tegen. Veel planten zijn beschermd, zoals sneeuwdistel en de Euphorbia Handiensis. Deze planten komen alleen voor op Fuerteventura. Het eiland heeft wel een schitterend woestijnlandschap waar heel veel verschillende cactussoorten groeien. Fuerteventura is het meest zonnigst van alle Canarische Eilanden. De temperatuur zal vrijwel nooit onaangenaam aanvoelen en dat komt door de constante noordoosten wind. Het is een ideale winterzon vakantiebestemming, maar ook in de zomer is het uitermate goed vertoeven op het eiland.

Cultuur en bezienswaardigheden Fuerteventura

Op een dor en droog eiland verwacht je niet veel qua natuurschoon, maar Fuerteventura heeft een hele bijzondere natuur waardoor het hele eiland min of meer een bezienswaardigheid is geworden. Het eiland heeft prachtige stranden, pittoreske dorpjes en een glooiend landschap. Op het eiland zijn meerdere natuurparken te vinden en de bekendste is wellicht het Parque Natural de Corralejo. Natuurlijk heb je op het eiland ook prachtige uitkijkpunten of zoals ze dat in het Spaans zeggen Mirador. Het is een ieder aan te raden om het hele eiland te verkennen tijdens de vakantie met een huur auto. Op deze manier zie je in korte tijd ontzettend veel van het eiland en kun je jezelf makkelijk verplaatsen van A naar B. Op Fuerteventura zal je niet tien verschillende attractieparken tegenkomen of hele grote shoppingmalls. Op dit eiland dien je te genieten van het woestijnlandschap en de talloze stranden.

Overige informatie Fuerteventura

Fuerteventura wordt nog niet overspoeld met toeristen, maar steeds meer toeristen ontdekken wel hoe mooi het Canarische Eiland is en hierdoor wordt het ieder jaar wel drukker op het eiland. De populaire badplaatsen zijn geliefd omdat ze direct bij de schitterende zandstranden liggen. De badplaatsen zijn stuk voor stuk levendig en je kunt er zelfs tot in de late uurtjes stappen. Vooral in de hoofdstad zijn heel veel leuke cafés en bars te vinden en tevens kun je in Puerto del Rosaria goed winkelen voor souvenirs voor de thuisblijvers. Wil je tijdens je vakantie windsurfen of kitesurfen dan ben je op Fuerteventura aan het juiste adres. Bekijk het aanbod vakanties naar Fuerteventura direct en boek je vakantie bij de goedkoopste aanbieder.