Algemene informatie Gran Canaria

gran canariaDe populairste reisbestemming van de Canarische Eilanden is Gran Canaria. Het eiland is gelegen in de Atlantische Oceaan maar behoort tot het Koninkrijk Spanje. Gran Canaria ligt op ruim 200 kilometer van de kust van Afrika. Jaarlijks gaan er enorm veel toeristen naar Gran Canaria en daardoor heeft het eiland ook wel de stempel van massatoerisme gekregen. Dit is terecht als we het hebben over het warme zuiden van het eiland maar dit geldt niet voor de rest van het eiland. Gran Canaria is razend populair als vakantiebestemming omdat het een eiland is met de eeuwige lente. Het hele jaar door is Gran Canaria een enorm bijzondere reisbestemming, want door het aangename klimaat is een vakantie naar het eiland het hele jaar door mogelijk. Het eiland kenmerkt zich door de zon, zee, goudgele stranden, oogverblindende natuur, bijzondere bezienswaardigheden en spectaculaire uitzichten. Gran Canaria heeft het allemaal! Het is hierdoor ook niet verwonderlijk dat het eiland behoort tot één van de populairste Europese reisbestemming. Toeristen trekken massaal naar het warme zuiden van Gran Canaria, hier zijn ook alle geliefde badplaatsen als Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras en Puerto Rico gelegen. Het noorden is een stuk minder toeristisch en dat komt omdat de temperatuur hier een stuk lager ligt dan in het warme zuiden. Wel wordt er gesteld dat de hoofdstad Las Palmas ’s werelds beste klimaat heeft. Gran Canaria ligt dan wel in de Atlantische Oceaan en op slechts 200 kilometer voor de kust van Afrika, toch is de maximale vliegtijd 5 uur naar het vakantie eiland vanaf Schiphol Amsterdam.

Geografie, natuur en klimaat van Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de archipel de Canarische Eilanden. Deze archipel behoort tot het Koninkrijk Spanje maar ligt op ongeveer 200 kilometer voor het vasteland van Afrika. De Canarische Eilanden zijn in vogelvlucht gegroeid tot één van populairste Europese vakantiebestemmingen en voornamelijk Gran Canaria is razend populair als vakantiebestemming. De Canarische Eilanden zijn een autonome regio binnen het Koninkrijk Spanje en de archipel heeft twee hoofdsteden namelijk Las Palmas op Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife op het buureiland Tenerife. Toeristen die Gran Canaria aandoen tijdens een vakantie trekken allemaal naar het droge en warme zuiden. Doordat Gran Canaria van oorsprong een vulkanisch eiland is is het eiland enorm vruchtbaar en dat is vooral te zien in het binnenland en in het groene noorden. Gran Canaria heeft een veelzijdige natuur en prachtige uitzichtpunten. Het eiland kent een subtropisch klimaat, de zomermaanden zijn warm en droog en de wintermaanden zijn aangenaam warm. De kans op neerslag op Gran Canaria is aanzienlijk klein. De Canarische Eilanden worden niet voor niets de eilanden met de eeuwige lente genoemd.

Cultuur en bezienswaardigheden van Gran Canaria

gran canaria bootGran Canaria is een veelzijdige vakantiebestemming, maar anders dan op het vasteland van Spanje is men op het eiland in de Atlantische Ocean enorm Zuid-Amerikaans en Caraïbisch georiënteerd. De invloeden van het Latijns-Amerika is voornamelijk terug te zien bij carnaval. Dit is een uitbundig feest op de Canarische Eilanden. De lokale bevolking op Gran Canaria leeft nog steeds volgens de traditionele wijze en ze hechten enorm veel waarde aan traditionele feesten. Naast de bijzondere cultuur op het eiland heeft Gran Canaria ook enorm veel bijzondere bezienswaardigheden. Op het eiland zijn bijvoorbeeld oude grotwoningen van de oorspronkelijke bewoners te bezichtigen, sommige grotwoningen worden vandaag de dag nog steeds bewoond. De oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria waren de Guanchen. Op het eiland zijn ook prachtige natuurparken te vinden en mooie valleien. Toeristen komen voornamelijk naar Gran Canaria voor de prachtige natuur in het binnenland. Hier heb je mooie uitzichten en een veelzijdige natuur. Op Gran Canaria zijn ook verschillende attractieparken te bezoeken zoals het Palmitos Park, Krokodillenpark Los Corralillos, Aqualand en Holiday World. Laatst genoemde is een kermis en in Aqualand kan jong en oud zich vermaken met de vele waterglijbanen.

Overige informatie van Gran Canaria

Gran Canaria is een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Er is voor elk wat wils. De badplaatsen hebben alles te bieden waardoor een ieder optimaal zal genieten van een geweldige Gran Canaria vakantie. Playa del Ingles is één van de populairste badplaatsen van Gran Canaria hier zijn heel veel restaurants, cafés, bars, clubs en winkels te vinden. Er zijn verschillende winkelcentra waar dit allemaal aanwezig is. De bekendste van alle winkelcentra is de Kasbah. Hier komen voornamelijk heel veel jongeren maar er zijn ook andere sfeervolle winkelcentra zoals C.C. Yumbo Centre en C.C. Gran Chapparal. Yumbo Centre is een must see, de avond begint met een gezellig drankje en later op de avond is er een ware parade van travestieten, C.C. Yumbo Centre staat ook wel bekend als het homo centre. Wil je heel veel gezelligheid dan is dit de place to be voor een leuk avondje uit. C.C. Gran Chapparal is voornamelijk bekend vanwege zijn Nederlandse kroegen en door het bekende restaurant Broodje Amsterdam. Elke toerist op Gran Canaria moet tenminste één keer tijdens zijn of haar vakantie geweest zijn in dit bijna wereldberoemde restaurant. Reserveer wel van te voren want elke avond is het restaurant vol.