Algemene informatie Tenerife

tenerife havenTenerife is één van de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Europa. Het eiland behoort tot de eilandengroep Canarische Eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan. Tenerife is een vakantiebestemming die het hele jaar door interessant is voor vakantiegangers. Het eiland heeft een uitstekend klimaat en dat is de voornaamste reden waarom het eiland razend intrek is als vakantiebestemming en vooral als winterzonbestemming. Het overgrote gedeelte van alle toeristen die op vakantie gaan naar Tenerife komen naar het eiland om te genieten van de vele zonuren en de aangename temperaturen. De stranden van Tenerife zijn prachtig en hier brengt het gros van alle vakantiegangers hun vakantie door, maar Tenerife heeft veel meer te bieden. Het eiland heeft een veelzijdig landschap, gezellige badplaatsen en een uitgesproken natuur. Voor de actieve vakantiegangers is Tenerife ook een aanrader, want op het eiland kunnen prachtige wandelingen of fietstochten gemaakt worden. Op het eiland zie je ongelooflijk veel wielrenners en dat komt door de vele bochten en hoogteverschillen. Tenerife is een vakantiebestemming met voor elk wat wils. Toeristen verblijven voornamelijk in het zuidwesten van het eiland. Hier is het klimaat het aangenaamst en hier zijn ook heel veel accommodaties te vinden. Aan de noordkant van het eiland is ook een belangrijke badplaats gelegen. Alle badplaatsen op Tenerife zijn makkelijk te bereiken want het eiland heeft twee internationale luchthavens, namelijk Aeropuerto de Tenerife Sur en Aeropuerto de Tenerife Norte. De maximale vliegtijd naar dit fantastische eiland in de Atlantische Oceaan is vanaf Amsterdam circa 5 uur.

Geografie, natuur en klimaat van Tenerife

Tenerife is één van de eilanden die behoort tot de archipel Canarische Eilanden. Tenerife is het grootste eiland van het archipel dat gelegen is in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden is een eilandengroep welke behoort tot het Spaanse Koninkrijk. De eilandengroep ligt 200 kilometer voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife en deze stad is gelegen aan de oostkust en deze stad is tevens de hoofdstad van de Canarische Eilanden, mede met Las Palmas dat gelegen is op Gran Canaria. De meeste toeristen die Tenerife bezoeken voor een vakantie trekken naar het zuidwesten, waar de populaire badplaatsen Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos gelegen zijn. Tenerife is van oorsprong een vulkanisch eiland en hierdoor is het heel vruchtbaar. Het eiland Tenerife heeft ongelofelijke landschappen, van groene valleien tot aan imponerende bergen tot aan prachtige stranden. Het eiland kent een subtropische klimaat, waardoor de zomers aangenaam warm zijn en de winters zacht. Tenerife wordt ook wel het eiland met de eeuwige lente genoemd.

Cultuur en bezienswaardigheden van Tenerife

tenerife bootTenerife heeft haar toeristen veel meer te bieden dan alleen mooie badplaatsen en een indrukwekkende natuur. Het eiland heeft namelijk een rijke cultuur. De lokale bevolking en dan voornamelijk de oorspronkelijke bevolking houdt nog steeds vast aan de traditionele levensstijl en gebruiken van hun voorouders. Op het eiland zijn veel volksfeesten zoals het oogstfeest en carnaval. De laatst genoemde is enorm belangrijk op Tenerife en het wordt dan ook uitbundig gevierd. Vooral in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife wordt het carnaval uitbundig gevierd. Het eiland heeft naast een uitgesproken cultuur prachtige bezienswaardigheden. Een aanrader voor toeristen is om het binnenland van het eiland in te trekken. Het binnenland kent vele pittoreske en idyllische dorpjes maar ook een prachtig landschap en oogverblindende natuur. Een must see op het eiland is het Parque Nacional del Teide. Hier is de top van de vulkaan Pico del Teide gelegen en de top is te bereiken met een gondelbaan. Tenerife heeft ook een attractiepark dat geliefd is bij vakantiegangers, het Loro Parque. In dit park zijn hele mooie shows te zien met onder andere dolfijnen, papegaaien, zeeleeuwen en orka’s. Kinderen kunnen zich ook uitstekend vermaken in het waterpark Siam Park.

Overige informatie van Tenerife

Tenerife is ontzettend toeristisch en in de populaire badplaatsen zijn accommodaties in alle classificaties te boeken. Van een comfortabel appartement tot aan een luxe vijf sterren all inclusive hotel of een vakantie villa. Er zijn voldoende mogelijkheden om heerlijk te dineren in één van de restaurants langs de boulevard van bijvoorbeeld Costa Adeje. In de toeristische badplaatsen zijn genoeg mogelijkheden om uitbundig uit te gaan tot in de late uurtjes. In de grotere plaatsen is het ook mogelijk om goed te winkelen. Vooral in de hoofdstad is shoppen heel goed mogelijk maar ook de grotere badplaatsen hebben winkels van een winkelketen. Tenerife is een veelzijdige vakantiebestemming waar voor elk wat wils is. Zoek, vergelijk en boek een vakantie naar het eiland met de eeuwige lente.