SurinameAlgemene informatie Suriname

Aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt het land Suriname, officieel de Republiek Suriname. Tijdens een vakantie door het enerverende land zal je omringd worden door Nederlandse klanken, maar toch ben je aan de andere kant van de wereld. Suriname heeft echt alles, maar dan ook alles voor een geweldige vakantie te bieden. Hier vind je een jungle, enorm hoge bergen, talloze rivieren, bosnegers en indianen. Het land heeft ongelooflijk veel te bieden en dat maakt Suriname tot een geweldige vakantiebestemming. In de hoofdstad Paramaribo zijn talloze houten huizen te bewonderen en ook heel veel bezienswaardigheden, zoals Fort Zeelandia. Bij het tropische Suriname denk je niet direct aan zon, zee en strand en dat komt door de vele bezienswaardigheden, de prachtige natuur en het beeld dat een ieder voorgeschoteld krijgt van het enerverende land. Toch heeft Suriname sinds 2004 een prachtig wit zandstrand langs de Surinamerivier. Langs de kust moet je geen mooie stranden verwachten want hier vind je vooral modder en klei. Het opgespoten strand langs de Surinamerivier is in enkele jaren uitgegroeid tot de hotspot en draagt de naam White Beach Suriname. Boek een vakantie naar het altijd mooie Suriname en ontdek een van de verwantschapslanden van Nederland.

Geografie van Suriname

Suriname ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika en heeft een totale oppervlakte van 163.820 vierkante kilometer. Van de totale oppervlakte bestaat ruim tachtig procent uit tropisch regenwoud. Belangrijke rivieren in Suriname zijn de Commewijne, de Coppename, de Tapanahoni, de Saramacca en de Corantijn. Langs de Surinamerivier is een prachtig wit zandstrand aangelegd en dit is tegenwoordig de hotspot voor een zonvakantie naar Suriname. Het land kent verschillende landschappen. In het noorden is een moerasgebied gelegen, het midden bestaat uit een laag, glooiend bosland, dat door overmatig houtkappen dreigt te veranderen in een savanne. Het zuidelijke gedeelte van Suriname liggen meerdere bergketens, die allemaal tot het Hoogland van Guyana behoren en onderdeel zijn van de Roraima-formatie. Tijdens je Suriname vakantie is het aan te raden om door het tropische regenwoud te trekken want dan ontdek je het land pas echt goed. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo.

Het weer in Suriname

Door de ligging dichtbij de evenaar heeft Suriname te maken met een tropisch regenwoudklimaat. Het land kent eigenlijk geen zomers of winters, want de temperatuur varieert heel weinig. Suriname kent wel vier verschillende seizoenen, namelijk de kleine regentijd in december en januari, de kleine droge tijd van februari tot en met april, de grote regentijd van mei tot en met augustus en de grote droge tijd van september tot november. De regenbuien zijn vrijwel altijd kort maar vrij hevig. De gemiddelde dagelijkse dagtemperatuur varieert nauwelijks en ligt vrijwel altijd rond de 27 graden Celsius en de minimale temperatuur ligt rond de 23 graden Celsius. De maand februari is overigens een van de koudste maanden in Suriname.

Bezienswaardigheden in Suriname

Als toerist in Suriname moet je zeker aandacht hebben voor de unieke bouw van de kern van de hoofdstad Paramaribo. Hier zie je vele houten bouwwerken, zoals een kathedraal. Fort Zeelandia mag ook absoluut niet ontbreken op de lijst van bezienswaardigheden. In de hoofdstad zijn de Nederlandse sporen vandaag de dag nog steeds terug te vinden. Het Brownsberg Natuurpark is bekend vanwege het fantastische uitzicht over het nabij gelegen Brokopondostuwmeer. Natuurlijk mag een bezoek aan de Raleigh Falls niet ontbreken, deze beroemde watervallen vind je nabij het natuurgebied aan de Coppenamerivier. Verder is het in Suriname vooral genieten van de prachtige natuur en de adembenemende flora en fauna in het land.

Overige informatie

Suriname zal een ieder betoveren tijdens een vakantie in het land. Niet alleen met de schoonheid van de natuur, maar ook met de vriendelijkheid en gastvrijheid in het land. Paramaribo is een prachtige stad waar het heden en het verleden bij elkaar komen. In deze stad vindt je ook een levendig centrum en heel veel restaurantjes. Het dagelijkse leven in Suriname speelt zich voornamelijk af in de hoofdstad. In Paramaribo ben je ook aan het juiste adres als je een hele nacht uitbundig wilt feestvieren. Het nachtleven stopt hier pas als de zon weer op komt. Suriname is een prachtige vakantiebestemming en vooral voor de avonturier en de ontdekkingsreiziger. Bekijk ons aanbod Suriname vakanties en rondreizen Suriname en boek direct je Suriname vakantie.