TanzaniaAlgemene informatie Tanzania

Heb je altijd al een keer de ‘big five’ willen zien? Dan is Tanzania de vakantiebestemming van je dromen. Ga op jeepsafari en ontdek de ongerepte en schitterende natuur van Tanzania. Bezoek een van de nationale parken en reservaten waar verschillende wilde dieren gespot kunnen worden. Na een hele dag in de weer te zijn geweest, is er tijd voor ontspanning aan de prachtige kust van Tanzania. Verblijf je tijdens je vakantie in het land op het eiland Zanzibar dan zal je eerst nog een boottocht voor de boeg hebben alvorens je kunt genieten van de hagelwitte zandstranden. Ben je nog niet klaar met de schitterende natuur? Pak je snorkel- of duikuitrusting en ontdek de oogverblindende onderwaterwereld van Tanzania of Zanzibar met prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Tanzania is één van de mooiste landen van Afrika en de plek bij uitstek om een schitterende safari te maken. Veel mensen zeggen wil je Afrika op haar beste? Boek een vakantie naar het schitterende Tanzania.

Geografie van Tanzania

De volledige naam van Tanzania luidt als volgt; Verenigde Republiek Tanzania. Het is een onafhankelijk land in Oost-Afrika. Het land ligt op de evenaar en aan de Indische Oceaan. Voor de kust van Tanzania ligt het eiland Zanzibar, dat een semiautonome status heeft. In het noorden grenst Tanzania aan Kenia en Uganda, in het westen aan Congo, Rwanda en Burundi en in het zuiden aan Zambia, Malawi en Mozambique. De politieke hoofdstad van het land is Dodoma en de commerciële hoofdstad is Dar es Salaam. Tanzania heeft een totale kustlengte van 1.424 kilometer en het hoogste punt van het land is de Kilimanjaro met 5.895 meter hoogte. Tanzania heeft een schitterend landschap met prachtige nationale parken waar je een ware safari kunt beleven. Op het eiland Zanzibar kun je op het land weinig bezichtigen, daar moet je juist onderwater om het pracht en praal te aanschouwen. Al met al is Tanzania een schitterende vakantiebestemming in Oost-Afrika.

Het weer in Tanzania

Tanzania ligt aan de Indische Oceaan en aan de kust heerst dan ook een heerlijk tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheidsgraad. In het noordoosten van het land heerst een bergklimaat en is het een stuk milder dan aan de kust. Het koelt hier ’s nachts flink af. De temperaturen in Tanzania schommelen tussen de 22 en 30 graden Celsius. Het hele jaar door valt er wel enige neerslag, maar toch kent het land twee regenperiodes. In maart tot en met mei vallen de ‘lange regens’ en van oktober tot en met december de ‘korte regens’. Door deze regenperiodes kan er op sommige plaatsen twee keer geoogst worden en dat is een gunstige bijkomstigheid voor de boeren in Tanzania. De populairste vakantiebestemming Zanzibar kent een tropisch moessonklimaat, waarbij het hele jaar door neerslag valt. De gemiddelde temperatuur op Zanzibar ligt rond de dertig graden Celsius. De beste reisperiode naar Tanzania is van juni tot en met september.

Bezienswaardigheden in Tanzania

De bezienswaardigheden in Tanzania moet je voornamelijk zoeken in de natuur. Het land heeft heel veel nationale parken en reservaten, deze worden zelfs tot de mooiste van Afrika gerekend. Voor een kleurrijke natuur is het Mahale gebergte een aanrader. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht, want er zijn prachtige meren en besneeuwde bergtoppen. De Serengeti is het mooiste en meest bekende park en ligt in het noorden van Tanzania. Een deel van het park moet Tanzania delen met het zuiden van Kenia. De Serengeti is vooral bekend vanwege de Grote Trek. Dit is een jaarlijks terugkerend spektakel waar meer dan een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s aan deel nemen. De Grote Trek gaat dwars door de Serengeti en is een mooi schouwspel. Wil je iets actiefs doen dan kun je ook de Kilimanjaro beklimmen. Om deze vrijstaande bergmassief kun je niet omheen tijdens je Tanzania vakantie. Het is namelijk het hoogste punt van het land en de top is altijd bedekt met een witte laag. Naast de genoemde natuurparken en reservaten heeft Tanzania heel veel meer op dit gebied te bieden. Verder kun je genieten van prachtige witte zandstranden en een adembenemende onderwaterwereld.

Overige informatie

In Tanzania tref je hagelwitte zandstranden, gastvrije mensen, prachtige cultuur en een fascinerend landschap. Al deze ingrediënten dragen absoluut bij aan een schitterende vakantie. Tijdens je vakantie in Tanzania of op Zanzibar is het van groot belang om respect te tonen voor mens en natuur. Door rekening te houden met deze aspecten zorg je ervoor dat ook in de toekomst andere mensen kunnen genieten van deze schitterende vakantiebestemming in Oost-Afrika. Tanzania is volgens velen één van de mooiste landen van Afrika en bij uitstek het land waar je een safari moet maken. Tanzania is Afrika op haar best! Bekijk ons aanbod naar deze schitterende vakantiebestemming en boek goedkoop een vakantie naar Tanzania.