thailandAlgemene informatie Thailand

Tijdens een reis door het prachtige Thailand zal een ieder ontdekken wat de Thaise glimlach betekent. De glimlach is overal te zien in dit prachtige en cultuurrijke land. Thailand is een prettige vakantiebestemming voor een ontspannen vakantie met schitterende exotische stranden en verbazingwekkende tempels en een wonderschone natuur. Om de schoonheid van dit spectaculaire land te ontdekken is het een ieder aan te raden om een rondreis Thailand te maken. Tijdens een rondreis worden vrijwel alle bijzondere plekken van dit prachtige Aziatische land ontdekt en beleeft. Het land kent veel beboste gebieden en een van de bekendste bomen in Thailand is de teakboom. Tijdens een vakantie in Thailand kan de wonderschone natuur met eigen ogen aanschouwd worden. Van vruchtbare valleien tot aan een tropisch regenwoud en van een Helderblauwe zee met witte zandstranden tot aan tropische eilanden. Thailand heeft het allemaal. Er kan in dit prachtige land genoten worden van een strandvakantie maar het land leent zich ook uitstekend voor een rondreis. Bekijk het aanbod Thailand vakanties Vergelijk de reizen en boek een de vakantie bij de allergoedkoopste aanbieder.

Geografie van Thailand

Het schitterende Aziatische land is gelegen op het schiereiland van Indo China. Het schiereiland grenst in het zuiden aan Maleisië, in het oosten aan de Golf van Thailand en in het westen aan de Andaman Zee. Thailand is op te delen in vier gebieden. Het noorden is uitermate bergachtig, hier is tevens de hoogste berg gelegen, de Doi Inthanon, met een top van 2.576 meter hoog. Het centrale laagland van Thailand is het centrum voor de rijsteelt, hier stroomt tevens de belangrijkste rivier van het land, de Chao Phraya. Het noordoosten van Thailand is dor en droog en wordt in het noorden en oosten begrensd door de Mekong Rivier. De smalle zuidelijke landtong kent vele heuve4ls en er is een weelderige tropische vegetatie te vinden. De hoofdstad van het land is Bangkok en is een buitengewoon drukke stad. Thailand is opgedeeld in 76 provincies. Populaire badplaatsen in Thailand zijn; Hua Hin, Cha-am, Pattaya en Phuket.

Het weer in Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van het land heerst er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat en sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat. Het regenseizoen in het Aziatische land kenmerkt zich doorgaans niet door aanhoudende regendagen. Er vinden voornamelijk korte maar hevige stortbuien plaats, gemiddeld twee a drie keer per dag. Het noorden is in de zomer aanzienlijk warmer en in de winter kouder dan het zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo’n 27 graden Celsius. De beste reistijd Thailand is afhankelijk van het klimaat in het gebied waar de vakantie naar toe gaat. De badplaats Phuket is razend populair bij Nederlanders en de beste reistijd hier naar toe is van november tot en met mei. In de maanden augustus tot met oktober valt er in het gebied van Phuket enorm veel neerslag en daarom is het in deze tijd niet aan te raden voor een zonvakantie.

Bezienswaardigheden in Thailand

Thailand is een ongelooflijk veelzijdig land en er zijn talloze plekken die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Het is vrijwel onmogelijk om tijdens een vakantie naar Thailand alle bezienswaardigheden te bewonderen. Het ligt er ten eerste aan in welk gebied de vakantie plaats vindt en wat het doel is van de vakantie. Er zijn wel enkele bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. De bezienswaardigheden Thailand die je absoluut niet mag missen tijdens een vakantie in dit Aziatische land zijn; The bridge on the River Kwai, drijvende markten rond Bangkok, Elephant Nature Park, Khao Yai National Park, de Gouden Driehoek en natuurlijk de rijstvelden in centraal Thailand. Er zijn nog tal van tempels in het land die ook meer dan de moeite waard zijn voor een bezichtiging en dan hebben we het nog niet gehad over de wondermooie natuur van het land.

Overige informatie Thailand

Thailand is een bijzondere vakantiebestemming waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Overal in het land loopt de lokale bevolking rond met een glimlach en daar komt de benaming Thaise glimlach ook vandaan. Niet alleen de locals zorgen voor een glimlach, ook de prachtige cultuur en natuur van het land zorgen hiervoor. Thailand is een vakantie land waar verschillende vakanties mogelijk zijn. Thailand leent zich uitstekend voor een zonvakantie maar ook voor een rondreis door het land. De meeste vakanties die naar Thailand geboekt worden zijn rondreizen, want dan wordt het schitterende land pas echt goed ontdekt. Bekijk het aanbod Thailand vakanties en boek de vakantie bij de goedkoopste aanbieder.