Sunwijzer.NL

Tips en tricks om veilig met de aanhanger op vakantie te gaan

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Ben je een vakantie aan het plannen en ga je de aanhangwagen meenemen om je spullen te vervoeren? Zorg er dan voor dat je veilig over straat rijdt door rekening te houden met bepaalde zaken. Lees de tekst hieronder door voor een aantal handige tips en tricks om veilig met de aanhanger op vakantie te gaan.

Tip 1: Laad de aanhanger op correcte wijze

Het inladen van de aanhanger is de belangrijkste stap als je veilig op reis wilt gaan. Door de aanhanger op de verkeerde manier in te laden zal de aanhanger slechter op de weg liggen waardoor onveilige situaties worden gevormd. Zorg er overigens voor dat de aanhanger niet te zwaar beladen wordt, dat je de spullen gelijk verdeeld over de oppervlakte en dat je de maximale draagkracht van de aanhanger respecteert.

Tip 2: Check de banden van de aanhanger

Je gaat ook de banden van de aanhanger moeten checken voordat je de reis gaat starten. Op deze manier voorkom je een klapband tijdens je vakantie. Daarnaast zorg je voor een betere wegligging, een korte remafstand en bespaar je brandstof. Vergeet niet om ook tijdens de reis de bandenspanning in de gaten te blijven houden.

Tip 3: Let ook op de verlichting van de aanhanger

Ga je tijdens de avonduren reizen of is het nog donker buiten, dan moet je ook voor een optimale verlichting zorgen. Zorg voor het checken van de lichten zodat je zeker weet dat ze goed functioneren en dat de lichtsterkte correct is.

Tip 4: De aanhanger goed aan sluiten

Een ander punt waar je goed op moet letten is controleren of de aanhanger op de juiste manier is aangesloten. Zorg overigens ook voor het kopen en plaatsen van een goed anti-diefstalslot.

Tip 5: Zorg voor goed onderhoud

Geef je je aanhanger een jaarlijkse onderhoudsbeurt, dan zorg je naast veiligheid ook voor het verlengen van de levensduur en een efficiënte werking. Je kunt bij HAPERT een aanhangwagen kopen als je binnenkort op vakantie wilt gaan.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen