Sunwijzer.NL

Tips voor het maken van een mooi reisfotoboek

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

reisfotoboek

 

Na te hebben genoten van een mooie reis ben je helaas weer thuis. Je wilt je verhalen en vele mooie plaatjes graag delen met familie en vrienden en daarom wil je graag een fotoboek maken. Om de herinneringen aan een mooie reis zo levend mogelijk te houden, is het dan ook een aanrader om een mooi reisfotoboek te maken. Door hier later weer naar te kijken, zullen de herinneringen weer boven komen en kun je nogmaals genieten van de mooie reis die je hebt gemaakt en de avonturen die je hebt beleefd. Hieronder enkele tips voor het maken van een mooi reisfotoboek waar je nog jaren met plezier op kunt terug kijken.

Tekst

Om je herinneringen extra goed te onthouden zijn enkele steekwoorden of zinnen bij foto’s vaak al genoeg om je weer even helemaal terug in de tijd te wanen. Ook kun je aan het einde van een fotoboek een soort dagboek stoppen om per dag terug te kunnen lezen wat je hebt beleefd. Over het algemeen zijn hele verhalen bij foto’s middenin het dagboek storend omdat de focus hierbij veel minder op je foto’s komt te liggen.

Begin op tijd

Als je terug bent van je reis wil je uiteraard eerst rustig nagenieten. Begin daarna echter niet te laat aan het maken van je fotoboek, zodat je geen zaken vergeet en ook nog voldoende motivatie hebt om het reisfotoboek te maken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het meestal is om te beginnen en het boek uiteindelijk af te maken. 

Gebruik witruimtes en een rustige achtergrond

Rustige achtergronden en het gebruik van witruimtes zorgen voor rust in je boek en een betere focus op de mooie foto’s die er in je boek te vinden zijn. een pastelkleurige of wit/zwarte achtergrond zorgt ervoor dat je foto’s het mooiste uitkomen in je reisdagboek. 

Grote foto op de voorkant

Een mooie foto op de voorkant en eventueel een titel of jaartal op de rug van het boek of de voorkant, zorgt ervoor dat je het boek in een oogopslag kunt pakken, maar ook dat je je direct terug waant op je mooie bestemming en zin hebt om je reisdagboek direct weer open te slaan om terug te kijken.

Zelfde stijl 

Kies voor een zelfde stijl in je dagboek. Dus gebruik je rustige achtergronden? Doe dit dan in heel je boek. Gebruik je op elke pagina een aantal regels tekst? Doe dit dan op elke pagina. Wil je graag gebruik maken van kaders? Geen probleem, zolang je dit maar door blijft voeren. Zo zorg je ervoor dat je reisfotoboek een geheel vormt en geen chaotisch geheel wordt, waarbij de mooie foto’s ondergesneeuwd raken. 

Er zijn heel veel aanbieders te vinden waarbij je een mooi reisfotoboek kunt ontwerpen. Naast de vele kleuren, formaten en materialen van het papier, verschillen de prijzen ook per aanbieder. Bij een fotoboek maken kun je kiezen uit diverse keuzes om het perfecte reisdagboek te maken wat je trots kunt showen aan je vrienden en familie.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen