Sunwijzer.NL

Toeristen over de hele wereld naar dit zonnige land

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Al jarenlang gaan miljoenen toeristen naar Italië om het zonnige land wat bekend staat om heerlijk eten, genoeg bezienswaardigheden en prachtige natuur. Zo is er in Italië enorm veel liefde voor ijs, de oorsprong van ijs is te herleiden ver in de geschiedenis. Toen de Romeinen de sorbet serveerder die gebaseerd was op sneeuw met fruit, honing en rozenwater. Het roomijs dat we tegenwoordig kennen van Italië werdItaliaans bootje

sinds de 20e eeuw een gigantisch succes.

 

Naast ijs is koffie en zeer bekend begrip voor Italië. In elke koffiebar ter wereld zie je wel Italiaanse termen staan als caffè latte en cappuccino. Allerlei koffies over verkrijgbaar volgens de Italiaanse receptuur maar de allerlekkerste koffie zal je toch echt in Italië proeven. Hier is de espresso enorm populair en heel anders dan in Nederland, de espresso drinken ze in Italië vanaf 11:00 uur en is zo sterk dat deze met veel suiker wordt gedronken.

 

Italiaanse cultuur op de toeristische plekken

Italië is niet alleen voor Europeanen een bekend vakantieland maar ook voor Amerikanen is een tripje naar Europa niet compleet als Italië is overgeslagen. Italië behoort tot de topbestemmingen als het om een zonvakantie, stedentrip, cultuurvakantie of huwelijksreis gaat. De hoofdstad van dit prachtige land is Rome en het land heeft bijna 60 miljoen inwoners. Voor een vakantie moet je je openstellen dat niet iedereen Engels spreekt omdat Italiaans echt de spreektaal is en mensen deze taal in het land willen houden. Op de toeristische plekken in Italië kunnen wel steeds meer mensen Engels maar verwacht hier niet te veel van.

 

De vakantiebestemming voor elk vakantiesoort

Voor een vakantie naar Italië kun je je ogen uitkijken, het land is enorm divers. Tijdens een vakantie in Toscane kun je genieten van heerlijke rustieke dorpjes terwijl je aan het Gardameer op megacampings tussen tig Nederlanders kunt staan en in Rome betaal je de hoofdprijs voor een overnachting. Elk plekje in Italië heeft zo zijn eigen prijskaartje maar vaak kun je het zelf zo duur mogelijk maken. Kies daarom bewust uit waar jij je vakantie in Italië gaat houden. Is het op een camping, hotel of misschien wel via Airbnb?

 

Eten en drinken in Italië

De Italianen vinden eten en drinken enorm belangrijk, heb je eens een heerlijke pasta geproefd in Italië dan zal je deze niet snel thuis na kunnen maken. Dit komt door de verse producten en kruiden die in het Italiaanse eten verwerkt worden en al jarenlang op een authentieke wijze gemaakt worden. Nergens ter wereld kan het Italiaanse eten hetzelfde smaken als in Italië zelf. Daarnaast is het ook nog eens de cultuur die er mogelijk voor zorgt dat het eten zo heerlijk smaakt doordat het in Italië heel normaal is om lang te tafelen, eindeloze gesprekken te voeren en de lekkerste gerechten te proeven. Intens van eten genieten is in Italië mogelijk door al het lekkere eten te proeven.

 

Ben je niet zo bekend met Italië en wil je graag eerst wat meer informatie voordat je gaat boeken loop dan eens een toeristenbureau voor Italië binnen. Hier kun je ontzettend veel informatie krijgen die ervoor zorgt dat jij helemaal voorbereid op vakantie gaat naar dit heerlijke warme land en kunt genieten van de talloze ijsjes en bezienswaardigheden.

 

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen