Sunwijzer.NL

Top 5 toeristische attracties in Portugal

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

De voorzijde van het kloostercomplex.Portugal is een klein land aan de Atlantische Kust op het Iberische schiereiland. Door zijn mooie kustlijn en de historische erfgoed, is Portugal één van de meest bezochte landen in Europa. Doordat Portugal een klein land is kun je er uitstekend rond reizen en meerdere plaatsen tijdens je vakantie aan doen. Portugal leent zich uitstekend voor ene fly drive vakantie waarbij je meerdere steden gaat bezichtigen. Het land is door het gematigde klimaat het hele jaar door een ideale vakantie bestemming. Vakantiegangers gaan vooral naar Portugal voor de Romeinse en Moorse ruïnes die verspreid over het eiland te bezichtigen zijn. Maar Portugal heeft ook enorm veel andere bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om naar het mooie land een vakantie te boeken. Wij geven je hieronder de top 10 toeristische attracties in Portugal.

5. Klooster van Alcobaça

Het klooster van Alcobaça is een rooms-katholiek klooster dat gelegen is in de stad Alcobaça. Het klooster is gesticht door de eerste Portugese koning, Afonso Henriques, in 1153. Het klooster staat bekend vanwege het onderhouden van een nauwe samenwerking tussen de koningen van Portugal door de jaren heen. Het klooster en de bijbehorende kerk waren de eerste gotische gebouwen in Portugal. Samen met het klooster van Santa Cruz in Coimbra, is het één van de belangrijkste kloosters van de middeleeuwen in Portugal.

4. Universiteit van Coimbra

De Universiteit van Coimbra is één van de oudste universiteiten in Europa. De universiteit is opgericht in 1290. Het is ook één van de grootste universiteiten in Portugal, met meer dan 20.000 studenten. De universiteit is gebouwd begin 18e eeuw op initiatief van koning João V. De bibliotheek van de universiteit is een mooie voorbeeld van de barokke architectuur. De Sala dos Capelos, is de oorspronkelijke troonzaal, waar de doctoraten uitgereikt werden. De Universiteit van Coimbra mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Portugal.

3. Capela dos Ossos

Bij binnenkomst in de Capela dos Ossos lijkt het net of je een Halloween-film binnenstapt, maar het is echt de werkelijkheid wat je aanschouwt. De muren en de plafonds van de Capela dos Ossos zijn versierd met botten en schedels van overledenen monniken uit de 16e eeuw. De monniken verhuisden de stoffelijke overschotten naar de kapel en versierden de muren en de plafonds hiermee. De kapel is onderdeel van de gotische kerk van St. Franciscus. Het aantal geschatte aantal skeletten dat de muren en plafonds versiert zou zijn ruim 5.000. Je moet hierbij denken aan schedels en andere menselijke botten. Het is geen Halloween-decor maar de werkelijkheid.

2. Castelo de Óbidos

Castelo de ÓbidosHet Castelo de Óbidos is een indrukwekkend bouwwerk dat ligt op een heuvel in de plaats Obidos. Het is een kleine nederzetting uit de Romeinse tijd en het ligt aan de Portugese Atlantische ?Kust. De Moren hebben het kasteel ergens in de achtste eeuw gebouwd. Castelo de Óbidos is in de 14e eeuw verbouwd en er werd destijds een keep toegevoegd aan het kasteel. Binnen de stadsmuren vind elk jaar in juli een traditioneel middeleeuwse markt plaats. Daarnaast herbergt het kasteel vandaag de dag een luxe hotel.

1. Praia da Marinha

Al het moois in Portugal is niet alleen uit de rijke historie te vinden. Praia da Marinha wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is gelegen in de regio de Algarve aan de Atlantische Kust. Het strand wordt geflankeerd door de prachtige blauwe wateren en de mooie zandstranden en hoge kliffen aan de landzijde. Praia da Marinha staat ook wel bekend als Marine Beach en het is een veel gebruikte afbeelding om Portugal te promoten in reisgidsen. Het pittoreske strand is adembenemend mooi en ligt slechts op ongeveer 30 minuten rijden van de populaire badplaats Albufeira.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen