Trentino Zuid Tirol

trentinoHet prachtige Trentino-Zuid-Tirol wordt in Italië Trentrino Alto Adige genoemd en is een prachtig gebied in Noord Italië. Het landschap in dit gebied is schitterend, er bevinden zich vele hoge bergen en valleien. Het gebied is in de winter zeer geliefd bij wintersporters, in de zomer kunnen bergbeklimmers hier terecht voor een actieve vakantie. De meeste vakanties die naar dit gebied worden geboekt zijn vliegvakanties.

Geografie en klimaat

Trentino-Zuid-Tirol ligt in Noord-Italië. In het oosten en zuiden grenst dit gebied aan Veneto. Het ligt ten noorden van Oostenrijk en ten westen van Lombardije. Trentino-Zuid-Tirol is in twee provincies verdeeld: Trente en Bolzano-Alto Adige. Het gebied Trente is Italiaanstalig en Bolzano-Alto-Adige meer Duitstalig. Het gebied heeft een overwegend mild klimaat, toch kan het er in de zomer wel dertig graden worden.

Natuur en sporten tijdens je vakantie

Het landschap van Trentino-Zuid-Tirol bestaat voornamelijk uit bergen. Dit schitterende berglandschap wordt afgewisseld door prachtig gelegen meren. Het gebied wordt gedomineerd door de Dolomieten. Deze bergketen bestaat uit steile rotswanden en pieken. In het gebied leven ook heel wat dieren. Voor wie houdt van rust en natuur is een vakantie in Trentino-Zuid-Tirol zeer geschikt. Men kan hier prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur. Er kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt door de Val Gardena, hier bevinden zich de plaatsen Santa Cristina en Ortisei. Het Parco Nazionalle dello Stelvio is ook zeker de moeite waard. Tijdens een bezoek aan dit park kan men genieten van een geweldig uitzicht. In de zomer kan men in deze streek ook bergbeklimmen, ieder jaar trekken er weer vele liefhebbers van deze sport naar Trentino-Zuid-Tirol. In de winter leent het gebied zich uitstekend om te skiën, de bergtoppen zullen met sneeuw zijn bedekt.

Bezienswaardigheden

Voor de echte natuurliefhebber zal de natuur in dit gebied al genoeg reden zijn om hier een vakantie te vieren. Naast de prachtige natuur is er ook op cultureel gebied genoeg te doen in deze streek. De belangrijkste steden in deze streek zijn Bolzano, Trento en Merano. Bolzano heeft een oude stadskern met een toeristisch en cultureel centrum. Vanuit de oude stadskern heeft men een indrukwekkend uitzicht op de Dolomietentoppen. Ook bevindt zich hier de Chiesa de Domenicani, een gotische kathedraal. Trento is een zeer elegante stad, hier vindt men een prachtige kerktoren en paleizen. Men kan het Palazzo Pretorio bezoeken, het dertiende-eeuwse paleis dat zich in deze stad bevindt. Merano is bekend als kuuroord, hier kan men een dagje heerlijk uitrusten. In de meeste steden is het ook mogelijk om te winkelen, men vindt hier wel vooral leuke souvenirwinkels. Ook zijn er overal leuke cafés, gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden.