Algemene informatie Tunesië

tunesie strandTunesië behoort tot de Maghreblanden. Het is de kleinste staat van de Maghreblanden, dat bestaat uit Marokko, Algerije, Libië, Mauritanië en Tunesië. Het land kent heel veel eeuwenoude tradities en het heeft een rijke historie die tot ver voor onze jaartelling teruggaat. Tunesië is gelegen in het noorden van Afrika en het land staat onder invloed van de Middellandse Zee, de Sahara en het Atlasgebergte. Veel mensen denken dat Tunesië één grote zandvlakte is, maar dat is alles behalve de waarheid. Naast de Sahara woestijn kent Tunesië sfeervolle badplaatsen met prachtige witte zandstranden. Het noorden van Tunesië lijkt ontzettend dichtbij gelegen maar toch ook weer zo ver weg. Het is een totaal andere wereld dan dat wij hier kennen. De geuren, smaken en de levenswijze zijn totaal verschillend dan die bij ons. Niet voor niets zegt men dat Tunesië het land is van het sprookje duizend-en-één-nacht. Het land is uitstekend gelegen aan de fantastische golf van Hammamet en de Middellandse Zee. Het land kenmerkt zich door de verscheidenheid in het landschap. Van bergen tot aan laagvlakten en van ravijnen tot aan eilandjes. Tunesië heeft echt alles te bieden voor een daverende zonvakantie. Kortom Tunesië is het land waar jong en oud geniet van een onvergetelijke vakantie.

Geografie van Tunesië

Tunesië is de kleinste staat van Noord-Afrika en toch is het 4 á 5 keer zo groot als Nederland. Het land valt onder te verdelen in drie gebieden, Noord-, Centraal- en Zuid-Tunesië. In het noorden en in het oosten grenst Tunesië aan de Middellandse Zee en heeft een uitzonderlijk lange en prachtige kustlijn van 1.148 kilometer. Het westen grenst aan Algerije en het zuidoosten grenst aan Libië. De hoofdstad van Tunesië is Tunis. De hoofdstad is in het uiterste noorden gelegen van de staat. Het land ligt aan de Middellandse Zeekust van Afrika. Op 130 kilometer afstand van het Italiaanse eiland Sicilië en op 160 kilometer afstand van het Italiaanse eiland Sardinië. Voor de kust van Tunesië liggen een aantal eilanden zoals de Kerkenna-eilanden bij Sfax en Djerba in het zuiden van de Golf van Gabès.

Het weer in Tunesië

Tunesië staat onder invloed van de Middellandse Zee, de Sahara en het Atlasgebergte. Tunesië kent hierdoor een drietal klimaatzones. Het noorden van het land heeft een Middellandse zeeklimaat, waarbij geldt dat er milde maar natte winters voorkomen afgewisseld met droge warme zomers. In het zuiden van Tunesië heerst het woestijnklimaat door de Sahara woestijn. De regio’s tussen de Sahara en de koelere en nattere kustgebieden kennen een steppeklimaat. In de regio’s waar het steppeklimaat heerst zijn veel ingedroogde zoutmeren te vinden. De zomermaanden zijn uitzonderlijk warm en zonnig. De temperatuur loopt in de zomermaanden met gemak op tot 35 graden Celsius. In deze maanden is de kans op neerslag nihil. De kustplaatsen aan de Golf van Hammamet en de Golf van Gabès zijn het warmst in de zomermaanden. De temperatuur kan hier makkelijk de 40 graden Celsius halen. In de wintermaanden is het in Tunesië een stuk koeler. Langs de kust is het mild en aangenaam warm met gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Tunesië is een geschikt land voor een winterzon vakantie.

Bezienswaardigheden in Tunesië

tunesie huisTunesië is al sinds jaar en dag een favoriet vakantieland bij heel veel Europeanen. De populairste vakantiebestemmingen in het land zijn het eiland Djerba en de badplaatsen Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Er zijn in Tunesië heel veel archeologische sites, zoals van Carthago en El Djem met een indrukwekkend Romeins amfitheater. Het landschap van Tunesië is enorm gevarieerd: van woestijnlandschap in de Sahara tot aan het bosrijke landschap in het noorden op het schiereiland Kaap Bon. Belangrijke oases in Tunesië zijn Tozeur en Douz. Vanuit deze oases is de Sahara goed te verkennen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf hier het zoutmeer Sjott el-Djerid te bezichtigen. Als je nog nooit een fata morgana hebt gezien dan is de kans aanzienlijk dat je er hier wel één meemaakt. Niet ver van de hoofdstad Tunis ligt het pittoreske plaatsje Sidi Bou Said, dit plaatsje trekt heel veel kunstzinnige mensen. Tijdens een bezoek aan Tunesië is de Medina niet te missen voor een bezoek. Elke stad heeft een Medin, dit is de kern van de stad. De plaats Kairouan heeft meerdere prachtige moskeeën en is zeer zeker de moeite waard voor een bezichtiging.

Overige informatie

Het land is prachtig gelegen aan de golf van Hammamet en de Middellandse Zee. Het land kent een grote verscheidenheid in haar landschappen en dat maakt Tunesië een fantastisch vakantieland. Het vakantieland lijkt ontzettend dichtbij te liggen maar het is tevens heel ver weg. Vooral de levensstijl benadrukt dat het een totaal ander land is met een rijke historie. De kustgebieden hebben prachtige witte zandstranden waar een ieder bij weg zal dromen. Doordat het klimaat in Tunesië het hele jaar door vrij aangenaam is, is het goed mogelijk om het hele jaar door een vakantie te boeken naar het indrukwekkende Tunesië. Zoek, vergelijk en boek bij Sunwijzer.nl altijd de goedkoopste vakantie naar Tunesië!