Algemene informatie Turkije

turkijeGeen land in de wereld is zo verrassend en veelzijdig als Turkije. Het lot heeft bepaald dat Turkije als enige land ter wereld op twee continenten is gelegen. Het land is een landbrug, een ontmoetingsplaats en een slagveld, tussen verschillende volkeren die in beide richtingen bewegen tussen Europa en Azië. Door het menselijke verkeer tussen de verschillende continenten heeft Turkije enorm veel blijvende culturele erfenissen, die stuk voor stuk een bijdrage hebben geleverd aan het karakter van het moderne Turkije. Het land heeft een enorm rijke geschiedenis van verschillende tijdperken en dat is bijna overal in Turkije te zien. Verspreid over het land zijn oude historische steden te vinden en door de rijke geschiedenis, heeft Turkije meer oude historische steden dan elk ander land in de hele regio. Het land kent een gevarieerd landschap en op elke hoek van de straat kun je heerlijke gerechten krijgen. Turkije heeft een heleboel te bieden en er is voor elke soort toerist wel iets te beleven. Nederlanders weten de schoonheid van het land al te vinden en voor velen geldt dat Turkije een droom van een vakantiebestemming is. Prachtige baaien, mooie stranden en de gastvrijheid van de bevolking dragen allen bij aan de populariteit van Turkije als vakantieland. De Turkse Riviera is bij Nederlandse toeristen enorm geliefd en dat heeft allemaal te maken met het feit dat de Turkse Riviera heel veel prachtige badplaatsen heeft waar het optimaal genieten is van een welverdiende Turkije vakantie. Vind hier extra reisadvies voor Turkije.

Geografie van Turkije

Turkije is het enige land ter wereld welke gelegen is op twee continenten. Turkije wordt ook wel omschreven als een Euraziatische land. Het Aziatische gedeelte van Turkije omvat ongeveer 97 procent van het totale land oppervlakte. Het Europese gedeelte wordt van het Aziatische gedeelte gescheiden door de rivier de Bosporus, de Zee van Marmara en de Dardanellen. Het Europese gedeelte van Turkije is zoals je waarschijnlijk al zal vermoeden slechts 3 procent groot. Het land wordt omringd door de volgende zeeën: de Egeïsche Zee in het westen, de Zwarte Zee in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Turkije bevat ook de Zee van Marmara in het noordwesten. Het Europese deel van Turkije, ook wel Oost-Thracie genoemd, vormt de grens van Turkije met Griekenland en Bulgarije. Het Aziatische deel van het land, ook wel Anatolië genoemd, bestaat uit een hoge centraal plateau met smalle kustvlakten. De kustvlakten liggen tussen de Koroglu en Pontische bergketens in het noorden en het Taurus gebergte in het zuiden in. Het oosten van Turkije heeft een bergachtig landschap en is de thuisbasis van de bron rivieren zoals de Eufraat, Aras en Tigris. Het hoogste punt van Turkije is gelegen op 5.137 meter hoog en het meer Van is het grootste meer van het land.

Het weer in Turkije

De kustgebieden van Turkije grenzen aan de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Deze geweldig mooie gebieden zijn gezegend met een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde tot koele winters. De kustgebieden van Turkije aan de Zwarte Zee hebben een gematigd zeeklimaat met warme, vochtige zomermaanden en koele tot koude winters. De Turkse Zwarte Zee kust krijgt de grootste hoeveelheid neerslag en is de enige regio van Turkije die het hele jaar door neerslag heeft. De kustgebieden van Turkije die grenzen aan de Zee van Marmara en aansluiten op de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee hebben een overgangsperiode klimaat tussen een gematigd mediterraan klimaat en een gematigd zeeklimaat. Dit gebied kenmerkt zich met warme tot hete zomermaanden en koude natte winters. De hoogvlaktes in Turkije kunnen hele barre weersomstandigheden hebben. Temperaturen ver onder de nul graden Celsius en voor tenminste 120 dagen sneeuw. Dit komt alleen voor in het binnenland en niet langs de populaire kustgebieden van Turkije. De Turkse Riviera is gezegend met een bijzonder goed klimaat waardoor het gebied ook een van de populairste vakantiebestemmingen is voor een welverdiende vakantie.

Bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is een land van de vele wonderen. Het land heeft ongelooflijke landschappen en veel geologische wonderen, oude historische steden en bruisende steden die vol levendige cultuur zitten. De steden bruisen met kleurrijke bazaars en overal op straat lopen vriendelijke mensen. Turkije is een unieke plek die al je zintuigen zal bespelen. Turkije herbergt heel veel mooie oude bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Naast de culturele bezienswaardigheden heeft Turkije nog heel veel meer bezienswaardigheden en wetenswaardigheden waar je als toerist eigenlijk niet omheen kan. Turkije heeft namelijk een meer dan prachtige natuur met enorm veel diversiteit in de flora en fauna. Watervallen, stuwmeren en beboste gebieden behoren allemaal tot de natuur van Turkije. Daarnaast heb je nog de prachtige onderwaterwereld, zandstranden en pittoreske dorpjes waar je het echte Turkije kunt beleven. Een van de mooiste steden alsmede ook een badplaats is Side. Deze badplaats heeft een prachtig ou gedeelte waar archeologische opgravingen gedaan zijn. Het oude centrum is één en al bezienswaardigheid en het nieuwe centrum is vol gebouwd met moderne en luxe vakantiecomplexen.

Overige informatie

Turkije is al sinds jaar en dag een populair vakantieland bij Nederlanders. Dit komt voornamelijk omdat het aanbod all inclusive accommodaties in het land enorm is. Meer dan de helft van alle accommodaties in het land bieden een verblijf op basis van het all inclusive concept aan. Nog steeds worden er ontzettend veel nieuwe resorts en hotels gebouwd die nog luxer en moderne zijn dan alle andere accommodaties die nu al in Turkije staan. Al deze accommodaties bieden natuurlijk de geliefde all inclusive formule aan waar door hotelgasten onbeperkt kunnen genieten van een welverdiende Turkije vakantie. In alle badplaatsen zijn all inclusive accommodaties te vinden. Boek vandaag al je vakantie naar Turkije voor 2015!