Algemene informatie Alanya

alanya kustAlanya omringd door citroen-, sinaasappel- en bananenplantages en het stadje waar Cleopatra al als toerist heerlijk haar vakantiedagen doorbracht, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste steden aan de Turkse Riviera. De badplaats ligt aan de kust van de Middellandse Zee en aan de voet van het imposante Taurusgebergte. De belangrijkste reden waarom Alanya razend populair als vakantiebestemming is heeft te maken met het feit dat de stad per jaar meer dan 310 dagen zon heeft, maar Alanya heeft veel meer aan haar toeristen te bieden dan de zon. De badplaats is enorm sfeervol en is volgebouwd met prachtige accommodaties waar een ieder zal genieten van een geweldige vakantie. Alanya heeft schitterende zandstranden aan beide kanten van het rotsachtige schiereiland waarop de vesting gelegen is. De twee stranden van Alanya zijn het Ooststrand en het Cleopatrastrand. Het Cleopatra strand heeft haar naam aan de farao Cleopatra VII te danken. Zij kreeg dit stuk strand cadeau van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. In de directe omgeving van Alanya zijn prachtige grotten te vinden die nog steeds toegankelijk zijn. Verspreidt over de badplaats liggen kleine, middelgrootte en grootschalige accommodaties, er is voor elke budget een accommodatie te vinden in Alanya. In het bruisende centrum en langs de kust zijn verschijnende winkels, restaurants, en bars gelegen. In de buurt van het oude haventje zijn verschillende uitgaansgelegenheden te vinden waar het tot in de vroege uurtjes gezellig druk is. Alanya ligt aan de voet van het Taurusgebergte en dit zorgt voor een prachtig uitzicht over de badplaats en de rest van de omgeving.

Geografie, natuur en klimaat van Alanya

Aan de prachtige zuidkust van Turkije is de populaire badplaats Alanya gelegen. De badplaats behoort tot de Turkse Riviera en het is voornamelijk bekend vanwege het uitstekende klimaat. Alanya heeft jaarlijks meer dan 310 zonnige dagen per jaar en dat maakt de badplaats een uitstekende uitvalsbasis voor een zonvakantie. Alanya is gezegend met het typische mediterraan klimaat waardoor het er bijna het hele jaar door aangenaam warm is. Een vakantie naar Alanya staat garant voor warm weer. Doordat Alanya aan de voet van het Taurusgebergte is gelegen beschikt het over een prachtige groene natuur. Het Taurusgebergte zorgt ervoor dat er een prachtig uitzicht verkregen word over de badplaats en de rest van de regio. De regio van Alanya beschikt over prachtige baaien en hele mooie stranden. Alanya staat bekend vanwege de vele citroen-, sinaasappel- en bananenplantages. In de wateren van Alanya komen verschillende dieren voor zoals dolfijnen, zeebaarsen en inktvissen. Al met al is Alanya ronduit een schitterende vakantiebestemming.

Cultuur en bezienswaardigheden in Alanya

alanya havenAlanya heeft naast een prachtige natuur en een aangenaam klimaat ook enkele bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. In de badplaats zelf zijn onder andere het kasteel van Alanya, Kizil Kule, Dim Cave en Damlatas Caves te bewonderen. De meeste toeristen komen niet naar Alanya voor de bezienswaardigheden, maar de genoemde bezienswaardigheden vertegenwoordigen een belangrijke geschiedenis van de badplaats. In de badplaats zijn ook meerdere moskeeën te bewonderen. De lokale bevolking van Alanya is uitermate vriendelijk en gastvrij. Vanuit de badplaats worden verschillende excursies georganiseerd naar bezienswaardigheden in de directe omgeving.

Overige informatie van Alanya

Het centrum van Alanya is uitermate sfeervol en hier zijn heel veel verschillende winkels te vinden. Van het gaan winkelen krijg je trek en in het centrum zijn meerdere restaurants en bars gelegen waar heerlijk gegeten kan worden. In Alanya kunnen verschillende sporten uitgeoefend worden zoals karten, tennis, volleybal, windsurfen, parasailen en duiken. Om op eigen gelegenheid de omgeving van Alanya te verkennen is het ook mogelijk om een scooter of een auto te huren. Een auto huren is alleen aan te raden als je gewend bent met de rijstijl in Turkije. Alanya is een prachtige vakantiebestemming om een vakantie door te brengen als single, koppel of met de hele familie.