Algemene informatie Antalya

antalya strandAntalya is een populaire badplaats in het zuidwesten van Turkije. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee en het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. De stad is één van de grootste badplaatsen van Turkije, en van de Turkse Riviera. Antalya is vernoemd naar de baai van Antalya waaraan de stad gelegen is. In de tweede eeuw voor Christus is door de Koning Attalos II van Pergamon Antalya gesticht en hij gaf de stad de naam Atteleia, het was de hoofdstad van Pamfylie. Antalya is van oudsher een havenstadje en de haven wordt ingesloten door hoge stadsmuren en is alleen te voet bereikbaar via verschillende trappen en smalle steegjes. De haven van Antalya is buitengewoon gezellig, met kleurrijke vissersbootjes, drogende visnetten, en een eenvoudige vismarkt met enkele eetgelegenheden. Antalya is vandaag de dag een belangrijke toeristische vakantiebestemming die de toerist waanzinnig veel te bieden heeft. De badplaats kent twee stranden, ondanks dat het centrum van de stad op enkele kilometers van de kust gelegen is. De twee stranden van Antalya zijn; Konyaalti Beach, strand met kiezelstenen en Lara Beach, een prachtig zandstrand. De regio van Antalya is rijk aan archeologische bezienswaardigheden zoals Sagalassos, maar de regio is ook schitterend wat de natuur betreft. Op korte afstand van deze geweldige badplaats liggen onder andere de steden Kemer, Side, Alanya en Belek. Ook is in de nabij omgeving het plaatsje Demre (voorheen Myra) gelegen, deze plaats is bekend omdat Sint Nicolaas hier de bisschop was. Antalya is een fantastische badplaats aan de Middellandse Zee en ideaal voor een zonvakantie naar Turkije.

Geografie, natuur en klimaat van Antalya

Antalya is gelegen in het zuidwesten van Turkije aan de Middellandse Zee. De badplaats behoort tot de Turkse Riviera, wat over het algemeen in de toeristen sector bekend staat als het vakantie walhalla van Turkije. Antalya ligt aan de baai van Antalya en daar heeft de stad haar naam ook aan te danken. Daarnaast is Antalya ook nog eens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In de nabije omgeving van Antalya zijn steden als Denizli, Burdur, Konya en Isparta gelegen. Antalya is een badplaats aan de Middellandse Zee, al ligt het centrum van de stad op enkele kilometers van de kust. De badplaats kent twee verschillende stranden namelijk het Konyaalti Beach, strand met kiezelstenen en Lara Beach, een prachtig zandstrand. Deze geweldige vakantiebestemming heeft een mediterrane klimaat, waardoor het zowel in de zomer als in de winter aangenaam is voor een vakantie. De zomermaanden zijn uitermate droog en extreem warm, in de wintermaanden kan er af en toe een heftige regenbui vallen. De warmste maanden in Antalya zijn juli en augustus, de temperatuur haalt dan met gemak 35 graden Celsius. De temperatuur in de wintermaanden zal vrijwel nooit lager liggen dan 5 graden Celsius in de koudste maanden januari en februari.

Cultuur en bezienswaardigheden in Antalya

antalya overzichtAlanya wordt ook wel de Parel van de Turkse Riviera genoemd. Het heeft naast het aangename klimaat, fantastische zandstranden en uitgesproken natuur een historierijk verleden en een multiculturele levensstijl. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat Antalya een bijzondere vakantiebestemming is. De provincie Antalya kent een rijke historie en dat komt omdat de stad in de 2e eeuw v. Christus door de koning van Attalos II van Pergamon is gesticht als Atteleia. Door de rijke historie van Antalya kent de badplaats en de directe omgeving enorm veel historische bezienswaardigheden. De must sees van Antalya zijn onder andere de Poort van Hadrianus en de stad Perge, waar de toerist de antieke oudheid kan ervaren. Qua natuurschoon zijn er in de directe omgeving van Antalya de grotten van Karain en de watervallen van Duden en Kursunlu te bewonderen. In de stad zelf bevindt zich één van de belangrijkste musea van Turkije, het Archeologisch Museum.

Overige informatie van Antalya

De laatste jaren is de badplaats Antalya razend populair bij golfliefhebbers. Op korte afstand van Antalya ligt de badplaats Belek en deze badplaats beschikt over golfbanen van topkwaliteit in een bijzonder landschap met pijnbomen en eucalyptusbomen. In totaal heeft zijn er in de omgeving van Antalya 14 golfbanen te vinden en het is mogelijk om 12 maanden per jaar te golfen. Dit is ideaal voor toeristen die tijdens de zachte winter in Antalya verblijven en nog een balletje willen slaan op de golfbaan. Antalya heeft enorm veel goede accommodaties waar het heerlijk vertoeven is tijdens een golfvakantie naar de provincie Antalya. De badplaats is natuurlijk niet alleen interessant voor golftoerisme, Antalya heeft voor elk wat wils. Het heeft een bruisend nachtleven, prachtige natuur, twee verschillende stranden en heel veel bezienswaardigheden uit de oudheid. Al met al is Antalya de ideale vakantiebestemming voor een Turkije vakantie.