Algemene informatie Belek

belek strandBelek is één van de nieuwste vakantieoorden aan de Turkse Riviera. De badplaats ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van de populaire badplaatsen Antalya en Side. Belek is het golfparadijs van Turkije aan de Turkse zuidkust. De badplaats heeft de modernste en mooiste accommodaties die de all inclusive formule uitgebreid aanbieden. In Belek krijgt een ieder heel veel meer tijdens de vakantie. Tijdens de ontwikkeling van dit toeristenoord is er direct rekening gehouden met het inpassen van de golfbanen. In de omgeving van Belek zijn vandaag de dag 16 verschillende golfbanen te vinden. Belek wordt oprecht het golfparadijs van Turkije genoemd en het fijne aan Belek en het klimaat dat er heerst, is dat toeristen het hele jaar door een golfvakantie kunnen boeken naar het mooie groene Belek. Naast de fantastische golffaciliteiten in Belek heeft de badplaats heel veel meer te bieden. De badplaats heeft een langgerekt strand in een bosrijke omgeving en dat maakt Belek tevens een ideale vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van strandvakantie. Doordat Belek enorm groen is heeft de badplaats diversiteit in de flora en fauna. Het oorspronkelijke dorpje Belek ligt op een paar kilometer afstand van de kust en hier zijn verschillende winkeltjes, barretjes en restaurants gevestigd. Belek is de ideale vakantiebestemming voor vakantiegangers die graag een balletje willen slaan, van het strand willen genieten en bovenal willen baden in luxe. Belek telt de meeste vijf sterren hotels aan de zuidkust van Turkije. Een ieder die wil genieten van een prachtige groene omgeving, een balletje wil slaan en een heerlijke fantastische strandvakantie wil genieten is in Belek aan het juiste adres.

Geografie, natuur en klimaat van Belek

Belek is een Turkse badplaats aan de zuidkust van Turkije, aan de Turkse Riviera. Het is één van de nieuwste badplaatsen aan de Turkse Riviera en het ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Antalya en op 30 kilometer afstand van de populaire badplaats Side. De stad telt ongeveer 11.000 inwoners en het aantal is nog steeds groeiende, dit heeft te maken met de uitermate gunstige ligging van de badplaats. Belek is niet alleen populair bij buitenlandse toeristen ook bij de Turken zelf is de groene badplaats in trek. Belek ligt aan de zuidkust van Turkije en dat zorgt ervoor dat de badplaats het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. Het mediterraan klimaat zorgt ervoor dat de temperatuur in de winter gemiddeld 17 graden Celsius is en in de zomer kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Belek ligt in een prachtige groene omgeving en er zijn diverse natuurgebieden te vinden met onder andere pijnbomen en eucalyptuswouden. In de natuurgebieden rondom Belek leven veel zeldzame vogelsoorten, ook is nabij Belek een nationaal park waar zeeschildpadden hun eieren leggen op het strand.

Cultuur en bezienswaardigheden in Belek

belek strandhuisBelek is een toeristenoord dat volledig gebouwd is voor toeristen. Naast de prachtige groene omgeving, natuurgebieden en langgerekte stranden heeft Belek niet echt historische bezienswaardigheden. De badplaats is nog steeds in ontwikkeling en het is één van de modernste badplaatsen aan de Turkse Riviera. In de omgeving zijn wel bezienswaardigheden te bewonderen maar het overgrote gedeelte van alle toeristen die naar Belek reizen komen er voor de groene lakens om een balletje te slaan of om te genieten op het langgerekte strand. Voor degene die er echt op uit willen trekken en iets van de historie van de omgeving wil bezichtigen zijn aangewezen op de prachtige badplaats Side. Deze badplaats aan de Turkse Riviera is één en al monument. Op elke hoek van de straat is er in Side wel een bezienswaardigheid te bewonderen.

Overige informatie van Belek

Belek is een fantastische badplaats aan de Turkse Riviera. Het is één van de snelst groeiende badplaats van Turkije en ook de meest bezochte badplaats. Het staat voornamelijk bekend om de uitstekende golffaciliteiten. De badplaats ligt direct aan een langgerekt zandstrand aan de Middellandse Zee en heeft de modernste en meeste luxueuze accommodaties van heel Turkije. Er zijn ongelooflijk veel golfmogelijkheden in Belek. De badplaats telt maar liefst 16 golfbanen en 288 holes. Elk jaar wordt Belek ook overspoeld met sporttoeristen. Zo komen er heel veel voetbalclubs naar Belek om zich voor te bereiden op het komende seizoen. Vooral in de wintermaanden is Belek geliefd bij voetbalteams voor een trainingskamp.