Algemene informatie Egeïsche Kust

Egeïsche KustDe Egeïsche Kust van Turkije heeft het werkelijk allemaal, waardoor het de ideale vakantiebestemming is voor heel veel mensen. Aan de Egeïsche Kust zijn de mooiste baaien, levendige plaatsen en ontzettend veel historische bezienswaardigheden te vinden. Aan de Egeïsche Kust is de grote Ionische haven- en handelsstad Efeze gelegen en dit is het Walhalla voor cultuurminnaars. Maar aan de Egeïsche Kust zijn ook parels van badplaatsen gelegen, zoals Gümbet , Bodrum, Torba en Turgutreis. Een ieder zal zich uiterst vermaken tijdens een vakantie naar deze prachtige regio van Turkije. De Egeïsche Kust ligt in het westen van Turkije en grenst in het noorden aan de Noord Egeïsche Kust. Dit gebied heeft prachtige stranden die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Mede dankzij het Middellandse Zeeklimaat is de Egeïsche Kust enorm populair voor een zonvakantie. Deze regio kenmerkt zich door de warme zomermaanden en de zachte winters. Het landschap van de Egeïsche Kust is vlak maar het achterlandschap is bergachtig. In de Egeïsche Zee zwemmen dolfijnen, moeralen en inktvissen. De kans dat je hier tijdens de vakantie een dolfijn spot is gigantisch groot. In deze vakantieregio van Turkije kunnen toeristen ook diverse sporten uitoefenen zoals zwemmen, duiken, surfen, tennissen en golfen. De laatste jaren is vooral de golf sport razend populair in Turkije aan het worden. In de grotere badplaatsen van de Egeïsche Kust zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een avondje er heerlijk op uit te gaan. De Egeïsche Kust is de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud, dus boek nu een vakantie naar de Egeïsche Kust van Turkije.

Geografie, natuur en klimaat van Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust ligt in het westen van Turkije aan de Egeïsche Zee. Deze mooie regio van Turkije heeft echt alles in zich om een ieder een geweldige vakantie te laten beleven. Historische steden als Efeze liggen in de Egeïsche Kust regio en ook heel veel populaire badplaatsen zijn in dit gebied van Turkije te vinden. Badplaatsen aan de Egeïsche Kust zijn Bodrum, Turgutreis, Torba, Akyarlar, Bitez en Türkbükü. De natuur van deze regio in Turkije is zeer mooi, zo kom je in de Egeïsche Kust onder meer olijfgaarden en naaldwouden tegen en in de Egeïsche Zee zwemmen onder andere dolfijnen. Het klimaat van de Egeïsche Kust is het Middellandse Zeeklimaat, wat betekend dat er milde winters zijn en warme tot extreem warme zomers. De warmste maanden zijn juli en augustus, de temperatuur kan dan met gemak oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Met zulke heerlijke temperaturen is een strandvakantie aan de Egeïsche Kust een aanrader.

Cultuur en bezienswaardigheden van Egeïsche Kust

Egeïsche Kust bootTurkije is een traditioneel land en het is gebruikelijk om open te staan voor de cultuur en vooral respect te tonen voor de bevolking. Op deze manier zal een vakantie in Turkije een unieke ervaring zijn en zo blijft de authentieke cultuur en de tradities van het land in stand. Turkije barst van de bezienswaardigheden en helemaal in de Egeïsche Kust . Elke badplaats heeft wel een historistische bezienswaardigheid. Turkije heeft de meeste historische bezienswaardigheden in de hele wereld en daarom is het land ook razend populair als vakantieland of voor een stedentrip. De eeuwenoude stad Efeze is absoluut een aanrader om te gaan bezichtigen. Maar ook de populaire badplaats Bodrum heeft prachtige bezienswaardigheden zoals Fundamenten van het Mausoleum van Halikarnassos, Stadswallen uit de tijd van Alexander de Grote, onder meer de Myndospoort en de Petrusburcht. Bezienswaardigheden in overvloed aan de Egeïsche Kust, cultuurminnaars komen hier echt aan hun trekken.

Overige informatie Egeïsche Kust

Aan de Egeïsche Kust is elke soort toerist aan het juiste adres. De actieve toerist kan heerlijk actief zijn door te gaan zwemmen, surfen of te gaan duiken. Cultuurminnaars komen aan hun trekken bij de prachtige historische bezienswaardigheden in deze regio. Terwijl natuurliefhebbers het achterland in kunnen trekken om de mooie natuur van de Egeïsche Kust te ontdekken. Voor degene die tot in de late uurtje willen feesten kunnen terecht in Bodrum. In deze geweldige badplaats zijn enorm veel uitgaansgelegenheden te vinden. Bodrum beschikt over een een gezellig centrum met heel veel winkels en dit geldt ook voor de mooie boulevard van de badplaats. Al met al is de Egeïsche Kust een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud.