Algemene informatie Kemer

kemer strandIn de noordwestelijke hoek van Turkije, ongeveer 42 kilometer ten zuiden van Antalya ligt de stad Kemer. Deze badplaats is enorm toeristisch en ideaal voor vakantiegangers die willen genieten van een heerlijk luxe vakantie. Toeristen komen ontzettend graag naar Kemer voor een vakantie en heel veel toeristen keren jaarlijks terug naar deze geweldig mooie bestemming. De badplaats wordt omringd door het groen van het Taurusgebergte en het blauw van de zee. Kemer heeft vakantiegangers alles te bieden, namelijk hoge bergen, kristalhelder zeewater, schitterende stranden en diverse aantrekkelijke attracties. Kemer is een stad met enorm veel Europese trekjes en het is gelegen in één van de rijkste streken van Turkije. De badplaats is niet alleen bekend als vakantiebestemming, jaarlijks wordt in Kemer ook de rally van Turkije gereden. In Kemer zelf en in de directe omgeving van deze fantastische badplaats zijn overwegend luxe vakantieresorts gelegen. Het overgrote gedeelte van alle luxe resorts zijn direct aan het brede zandstrand van de badplaats gelegen. De binnenstad van de badplaats is sfeervol en knus, het heeft een brede promenade met veel terrasjes, barretjes, restaurantjes en winkeltjes. Kemer wordt doorgaans ook veel aangedaan door toeristen die in luxe willen verblijven maar de directe omgeving willen verkennen vanwege de schoonheid en de vele belangrijke historische plaatsen. Van oudsher is Kemer een klein rustig vissersdorpje maar tegenwoordig groeit het langzaam uit tot een badplaats waar een ieder heerlijk kan genieten van zon, zee en strand. Boek nu een fantastische vakantie naar deze badplaats waar het allemaal draait om luxe.

Geografie, natuur en klimaat van Kemer

De badplaats Kemer ligt aan de Turkse Riviera en het stadje telt nu meer dan 20.000 inwoners. Van oudsher is Kemer een rustig vissersdorp maar door de ontwikkelingen met betrekking tot het toerisme groeit het voormalige vissersdorp uit tot een toeristenoord vanjewelste. Kemer heeft een schitterend breed strand en het overgrote gedeelte van alle luxe accommodaties zijn direct aan het strand van Belek gelegen. Kemer is een ontzettend groene vakantiebestemming en dat heeft het te danken aan het feit dat het aan de voet van het Taurusgebergte ligt. De omgeving van Kemer is prachtig, er is zo ongelooflijk veel te zien, dat er van een vakantie naar Kemer een ontdekkingstocht gemaakt kan worden. Door het aangename mediterraan klimaat is Kemer een uitstekende vakantiebestemming voor iedereen die ook van zon, zee en strand wil genieten. Het mediterraan klimaat zorgt ervoor dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild.

Cultuur en bezienswaardigheden in Kemer

kemer cruiseKemer is door de jaren heen een echte toeristenstad geworden. Je kunt in de badplaats genieten van de heerlijke Turkse sfeer, maar er zijn ook diverse aantrekkelijke attracties te bezoeken. Een van de grootste trekpleisters van de badplaats is de jachthaven. De haven wordt nog dagelijks gebruikt het is een mooie jachthaven met een rijk verleden. Rondom de jachthaven zijn een tal van gezellig eettentjes te vinden. Het bekendste park van Kemer is Moonlight park. Dit park heeft een prachtig strand, een lekker zwembad en er zijn gezellige restaurantjes. Qua natuurschoon zit een ieder goed in Kemer. Op korte afstand van de badplaats rijken de bergtoppen van het Taurusgebergte. Dit gebergte is bijzonder mooi en er zijn op tien kilometer afstand van de stad Kemer watervallen te bezichtigen. In de directe omgeving van de badplaats zijn veel historische steden gelegen die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Al met al is Kemer een geweldige badplaats voor een vakantie in weelde.

Overige informatie van Kemer

Kemer heeft twee hele mooi stranden die enorm breed zijn. De stranden zijn voornamelijk van kiezel maar dan wel hele fijne kiezels. Veel toeristen komen naar Kemer om te genieten van de heerlijke stranden en de meeste luxueuze accommodaties van Kemer liggen direct aan het fijne strand. Sommige accommodaties hebben in de Middellandse Zee een steiger aan gelegd met trappetjes zodat iedereen makkelijk de zee in en uit kan komen. Kemer is ook een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers want de badplaats ligt aan de voet van het Taurusgebergte. Bekijk het aanbod luxueuze accommodaties in Kemer en boek direct een vakantie naar deze geweldige badplaats.