Algemene informatie Kusadasi

kusudasiAan de westkust van Turkije ligt het gezellige en kleine stadje, Kusadasi, dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. De badplaats is een belangrijke aanlegplaats voor veerdiensten uit Italië en Griekenland. Kusadasi heeft de perfecte mix voor een ontspannen vakantie. Zon, zee, strand, historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. De badplaats is gelegen in de regio Noord-Egeïsche Kust en het is de ideale vakantiebestemming voor een strandvakantie. De badplaats is vernoemd naar het eiland dat voor de kust ligt. De naam komt van ‘kus’ (vogel) en ‘ada’ (eiland) en verwijst naar het Duiveneiland voor de kust. Het eiland heeft deze benaming omdat vogels het al eeuwenlang gebruiken als rustpunt tijdens de massale vogeltrek. Op Duiveneiland staat een Byzantijns kasteel en is bereikbaar via een pier. Kusadasi is één van de oudste toeristische trekpleisters van Turkije en het stadje kenmerkt zich door de vele autovrije straatjes en pleintjes. Daarnaast is Kusadasi een bekende aanlegplaats voor veerdiensten vanuit Italië en Griekenland. In de zomerperiode is het mogelijk om het dichtstbijzijnde Griekse eiland Samos met de veerdienst te bezoeken. Dagelijks komen er in de sfeervolle haven van Kusadasi cruiseschepen aan en hierdoor is de haven enorm levendig. Op korte afstand van de badplaats is ook de belangrijkste antieke stad van Turkije gelegen, Efeze. Deze stad is absoluut een bezoek waard. Kusadasi is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Voor een veelzijdige vakantie in zorgeloze sfeer is Kusadasi de ideale vakantiebestemming.

Geografie, natuur en klimaat van Kusadasi

90 kilometer ten zuiden van Izmir in West-Turkije ligt de turkse badplaats Kusadasi. De badplaats ligt ten hoogte van het Griekse eiland Samos. De laatste jaren is Kusadasi uitgegroeid tot een populaire toeristische vakantiebestemming. De badplaats ligt ongeveer op 70 kilometer afstand van de luchthaven van Izmir. Kusadasi heeft een veerdienst die vanaf de haven van de badplaats op Griekenland vaart. In de periode van april tot en eind oktober is het Griekse eiland Samos hiermee makkelijk bereikbaar. Het landschap van de Noord-Egeïsche kust kenmerkt zich onder andere met schitterende zandstranden, naaldwouden, olijfgaarden en de diep blauwe Egeïsche Zee. In de wateren voor de onder andere Kusadasi zwemmen dolfijnen, zeebaarsen, inktvissen en moeralen. Kusadasi kent een mediterraan klimaat. Het klimaat zorgt voor hete zomers en milde winters en zo is het mogelijk om het hele jaar door een vakantie te boeken naar Kusadasi. De badplaats is een uitstekende vakantiebestemming voor een strandvakantie, iets buiten het centrum van Kusadasi liggen verschillende mooie stranden zoals Silver Beach, Long Beach en Ladies Beach.

Cultuur en bezienswaardigheden in Kusadasi

kusadasi 2Kusadasi is een prachtige vakantiebestemming met een grote historische waarde. In de populaire badplaats zijn nog veel sporen te vinden van de Romeinen en de Grieken. De stranden van Kusadasi zijn van zo’n enorme schoonheid dat deze op zich al een bezienswaardigheid zijn. Voor meer historische bezienswaardigheden moet de omgeving van de badplaats verkent worden. Op korte afstand van Kusadasi ligt één van de best bewaarde steden uit de Grieks-Romeinse tijd, Efeze. Deze stad is van grote waarde en mag oprecht de belangrijkste antieke stad van Turkije genoemd worden. In Efeze zijn veel historische bouwwerken te bezichtigen die nog in opvallend goede staat zijn. In de directe omgeving van Kusadasi zijn ook andere bezienswaardigheden zoals het Huis van de maagd Maria en de Basilica of St. John te bewonderen. Duiveneiland voor de kust van de badplaats is ook een bezienswaardigheid op zich. Het is makkelijk bereikbaar via de pier die er naar toe loopt. Het kasteel vanuit de Byzantijnse tijd heeft als naam Piratenkasteel en het is onlangs gerenoveerd.

Overige informatie van Kusadasi

Kusadasi heeft in principe alles in zich om een ieder een geweldige vakantie te laten beleven. Breng de dag door op één van de prachtige zandstranden of maak een interessante excursie in de directe omgeving. Het centrum van Kusadasi heeft veel autovrije straten en hierdoor is het uitermate goed mogelijk om heerlijk te shoppen. Daarnaast zijn er in het centrum heel veel uitgaansgelegenheden te vinden waar een ieder tot in de late uurtje kan genieten van een drankje. Kusadasi is een veelzijdige vakantiebestemming aan de Noord-Egeïsche kust van Turkije. Toeristen weten steeds vaker hun weg te vinden naar het veelzijdige Kusadasi en dat is niet onterecht want het is een fantastische vakantiebestemming waar jong en oud kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Boek nu een vakantie naar één van de oudste vakantieresorts van Turkije!