Algemene informatie Lycische Kust

lycische_kustDe Lycische Kust is een vakantiegebied langs de zuidkust van Turkije. Het gebied is grotendeels gelegen op het schiereiland Teke, tussen de golf van Fethiye en de Golf van Antalya. De Lycische Kust kenmerkt zich voornamelijk doordat de natuurschoon er weergaloos is. Deze regio van Turkije kenmerkt zich door de mooie stranden, oogverblindende baaien en een prachtige lagune. De Lycische Kust is een fantastische vakantiebestemming waar de badplaatsen Dalyan, Marmaris, Fethiye, Icmeler, Oludeniz en Sarigerme toe behoren. Fethiye is de meest levendige badplaats is dit gebied en herbergt bezienswaardigheden van de Lyciërs. Nabij Dalyan zijn de Lycische rotsgraven te bewonderen. De Lycische Kust is een bergachtig en dicht bebost gebied, natuurliefhebbers komen in dit gebied van Turkije ogen te kort. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een lange wandeling maken door de Saklikent Kanyon, een kloof die dwars door de bergen gaat. De charmante badplaats Oludeniz heeft een uitzonderlijk mooie ligging en is oprecht het paradijs van Turkije te noemen. De badplaats heeft hagelwitte stranden met een azuurblauwe zee. Het is niet voor niets het decor geweest voor de bekende film ‘The Blue Lagoon’. De Lycische Kust is een prachtige vakantiebestemming van Turkije waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor de mooiste Turkije vakantie.

Geografie, natuur en klimaat van Lycische Kust

De Lycische Kust is één van de mooiste gebieden van Turkije. Dit gebied ligt langs de zuidkust van het land en ligt voor het grootste gedeelte op het schiereiland Teke. Het gebied ligt tussen de Golf van Fethiye en de Golf van Antalya. Het gebied kenmerkt zich voornamelijk door de prachtige natuur. Badplaatsen aan de Lycische Kust zijn onder andere Marmaris, Oludeniz, Icmeler, Dalyan en Fethiye. Het gebied wordt door de toeristen ook wel omschreven als het paradijs van Turkije. Voor al natuurliefhebbers komen in dit gebied van Turkije aan hun trekken. Er zijn oogverblindende hagelwitte stranden, schitterende baaien en de mooiste lagune te vinden. Het gebied is enorm bergachtig en dicht bebost. Het klimaat dat heerst in de Lycische Kust is het mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde natte winters. Doordat de wintermaanden relatief nat zijn is het gebied het hele jaar door groen. De zomermaanden zijn minder lang en extreem dan aan de Turkse Riviéra maar met gemiddelde temperaturen van rond de dertig graden Celsius is het heel aangenaam. De beste reisperiode naar de Lycische Kust is van juni tot en met september.

Cultuur en bezienswaardigheden van Lycische Kust

lycische_kust_kanoDe Lycische Kust heeft een oogverblindende natuur met mooie baaien, hagelwitte zandstranden en één van de mooiste lagunes ter wereld. Maar cultuur liefhebbers kunnen ook terecht in dit gebied van Turkije. De Lycische Kust heeft enorm veel bezienswaardigheden en de ene bezienswaardigheid is nog spectaculairder dan het andere. In de oudheid werd de regio van de Lycische Kust namelijk bewoond door een eigen cultuurvolk, de Lyciërs. Bezienswaardigheden in dit prachtige gebied van Turkije zijn onder andere de rotsgraven bij Kaunos, nabij Dalyan en een groot gebied met verschillende ruïnes uit het verleden, waaronder de overblijfselen van de Acropolis. In het gebied zijn ook ontzettend veel antieke opgravingen te vinden, zoals in de oudste Lycische stad, Tlos. Op heel veel plaatsen in de Lycische Kust zijn stenen sarcofagen te zien. Deze dateren nog uit de tijd van de Lyciërs. Sarcofagen zijn stenen doodskisten en hebben de vorm van een huis met spitsboogdak. De sarcofagen zijn onder andere te zien bij Fethiye, Dalyan en Demre. Voor een grootte dosis cultuur is de Lycische Kust een geweldige vakantiebestemming.

Overige informatie Lycische Kust

In verschillende badplaatsen is het heel goed mogelijk om onder meer naar leuke, sfeervolle restaurants te gaan waar heerlijk genoten kan worden van Turkse culinaire hoogstandjes. In de badplaatsen zijn ook meerdere bars en discotheken aanwezig, voornamelijk in Marmaris is het uitgaansleven bruisend. Aan de Lycische Kust kunnen toeristen diverse sporten beoefenen zoals duiken, zwemmen, waterfietsen en snorkelen. Daarnaast is er in de badplaats Oludeniz de gelegenheid tot paragliding. Om van de weergaloze natuur te genieten kunnen toeristen het beste een excursie boeken. Ervaar de schoonheid van de lagune bij Oludeniz of maak een wandeling door de Saklikent Kanyon, een kloof die dwars door de bergen gaat. De Lycische Kust is een geweldig vakantiebestemming waar jong en oud zich uiterst zullen vermaken.