Algemene informatie Side

side strandSinds jaar en dag is Side een razend populaire badplaats met een uitermate toeristisch centrum. De badplaats is gelegen aan de Turkse Riviera en het is het meest unieke en charmantste stadje aan de zuidkust van Turkije. Van oorsprong is Side een klein havenstadje in Pamphylië, maar de stad heeft haar naam en faam te danken aan de grootschalige resorts en het uitstekende klimaat. Ondanks dat Side de laatste jaren uitgeroeid is tot een toeristisch vakantieoord zet de lokale bevolking het traditionele dorpsleven voort. De populaire badplaats heeft naast de ontelbaar vele accommodaties nog veel meer interessante historische ruïnes die te bezichtigen zijn. In Side is op elke hoek van de straat bijna een monument of ruïne te bezichtigen. Het oude centrum van Side is prachtig om rond te lopen en de historische bezienswaardigheden te aanschouwen. Terwijl het nieuwe gedeelte boordevol nieuwe accommodaties staat waar een ieder heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie. Naast de historische bezienswaardigheden en de grootschalige accommodaties in de badplaats is de omgeving van Side gezegend met een fantastische natuur. In de directe omgeving zijn mooie watervallen te bewonderen, dicht begroeide bossen en het grootste stuwmeer van Turkije. Dit zijn allemaal aspecten waardoor Side de afgelopen jaren uitgegroeid is tot één van de drukst bezochte badplaatsen aan de Turkse Riviera. De meeste toeristen die ooit al een keer een vakantie hebben doorgebracht in de badplaats, komen meestal vaker terug om te genieten van het aangename klimaat, de schitterende natuur en historische bezienswaardigheden.

Geografie, natuur en klimaat van Side

De populaire badplaats ligt aan de zuidkust van Turkije in de geliefde regio de Turkse Riviera. Side is gelegen tussen de steden Antalya en Alanya en nabij de plaatsen Manavgat en Selimiye. Side is van oorsprong een klein havenstadje maar is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne havenstad aan de Middellandse Zee. Voor een veelzijdige vakantie aan de Middellandse Zee is Side de ultieme badplaats. Side heeft een prachtige natuur en in de directe omgeving is de natuur ook spectaculair. Zo zijn er in de buurt van de populaire badplaats de watervallen van Manavgat en de watervallen van Duden gelegen. In het achterland van Side nabij Manavgat is ook het grootste stuwmeer van Turkije gelegen, The Green Canyon. Side beschikt ook over prachtige stranden waar het heerlijk vertoeven is voor een zon, zee en strand vakantie. De badplaats heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomermaanden lang, droog en warm zijn en de wintermaanden kort en mild. Er valt relatief weinig neerslag in de badplaats. De beste reisperiode naar Side is vanaf april tot en met oktober. De temperatuur kan in de maanden juli en augustus met gemak de 38 graden Celsius overstijgen.

Cultuur en bezienswaardigheden in Side

side strand2Side is van oudsher een antiek havenstadje in Pamphylië en de historische binnenstad van Side is enorm geliefd bij cultuurliefhebbers. Het oude centrum van Side ligt namelijk bezaaid met historische bezienswaardigheden. Er zijn namelijk ontzettend veel restanten van het oude Side overgebleven waar onder de grote stadspoort, het theater van Side en restanten van de Tempel van Apollo en de Agora van Side. Cultuurliefhebbers komen in de badplaats absoluut ogen te kort zo veel moois dat er te bewonderen is in de geliefde badplaats. Het oude centrum van Side wordt ook wel aangeduid als het antieke Side. Niet alleen cultuurliefhebbers hebben ogen te kort in de populaire badplaats, ook natuurliefhebbers komen in Side en omgeving aan hun trekken. Watervallen, dicht begroeide bossen en het grootste stuwmeer van Turkije liggen om de hoek van de badplaats. Ondanks dat Side en de directe omgeving de laatste jaren razend toeristisch zijn geworden, is de lokale bevolking gewoon doorgegaan met het traditionele dorpsleven. Het ooit pittoreske dorpje mag dan wel een toeristisch vakantieoord zijn geworden de lokale bevolking houdt vast aan de eigen cultuur.

Overige informatie van Side

Side is een geweldige badplaats waar een ieder kan genieten van een welverdiende vakantie. Het oude centrum van de badplaats is één en al bezienswaardigheid maar er zijn in de smalle straatjes van het oude centrum ook meer dan genoeg winkeltjes, restaurants, bars en discotheken te vinden. Het oude centrum van de stad is volledig autovrij en dat maakt Side ook nog eens uitermate kindvriendelijk. De badplaats heeft de mooiste stranden van de Turkse Riviera en de meeste grootschalige accommodaties liggen direct aan het prachtige zandstrand. Het overgrote gedeelte van alle accommodaties bieden het geliefde all inclusive concept aan. Met deze populaire formule kan het hele gezin genieten van een onbezorgde vakantie aan de Turkse Riviera.