Algemene informatie Turkse Rivièra

Turkse RivièraDe kuststrook vanaf Marmaris tot voorbij Alanya wordt ook wel aangeduid als de Turkse Rivièra. Deze benaming wordt overigens alleen in de toeristische sector gebruikt. Een groot deel van de Turkse zuidkust aan de Middellandse Zee wordt aangeduid met deze naam. Het gebied kent een uitstekend mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. De zon straalt er meer dan 300 dagen per jaar en daarom is de Turkse Rivièra een razend populaire vakantiebestemming. De temperatuur in deze regio varieert van een paar graden boven nul in januari tot circa 40 graden Celsius in de maand juli. Het landschap van de Turkse Rivièra kan omschreven worden als vlak, want het ligt tussen de Middellandse Zee en het Taurusgebergte. Deze vakantieregio van Turkije is druk bezocht en voornamelijk omdat de toeristen volop gebruikmaken van de all inclusive hotels, waar ze van alle gemakken zijn voorzien. Toeristen komen graag naar de Turkse Rivièra omdat de regio alles in zich heeft om al haar bezoekers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De Turkse Rivièra heeft de perfecte mix van prachtige baaien, historische gebouwen, archeologische opgravingen, hoge bergen en een prachtige natuur. De vakantieregio staat altijd fier bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Cultuurminnaars kunnen schitterende bouwwerken uit de klassiek oudheid bezoeken, terwijl feestgangers tot in de vroege uurtjes kunnen feesten in één van de vele uitgaansgelegenheden. De Turkse Rivièra is de ideale vakantiebestemming voor elke soort toerist. Geniet van de historische bezienswaardigheden of van de Turkse zon op één van de stranden aan de Turkse Rivièra.

Geografie, natuur en klimaat van Turkse Rivièra

In het zuiden van Turkije is de Turkse Rivièra gelegen. De benaming voor de regio wordt voornamelijk gebruikt in de toeristische sector. De regio loopt vanaf Marmaris tot voorbij Alanya. De Turkse Rivièra is gelegen aan de Middellandse Zee en het omvat onder andere badplaatsen als Side, Antalya, Belek, Lara en Kemer. De Turkse Rivièra is dankzij de internationale luchthavens in deze vakantieregio binnen 3,5 uur vliegen te bereiken vanuit Nederland. De Turkse Rivièra heeft een uitgesproken natuur met enorm veel flora en fauna. De mooiste natuurverschijnselen in deze regio zijn de watervallen die zich bevinden bij Düden, Manavgat en Kursunlu. In de bergen vlakbij de watervallen van Manavgat is ook het grootste stuwmeer van Turkije gelegen. Het stuwmeer heeft de toepasselijke naam The Green Canyon, omdat het water een diep groene kleur heeft. Het landschap van de Turkse Rivièra is ronduit schitterend. Baaien en prachtige stranden wisselen zich af en in het achterlandschap prijken de toppen van het Taurusgebergte. De Turkse Rivièra heeft een heerlijk mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de warmste maanden juli en augustus kan de temperatuur tot boven de 40 graden Celsius uitstijgen, terwijl in januari de temperatuur net boven de 0 graden Celsius uitkomt. Voor een zonvakantie is de Turkse Rivièra de ideale vakantiebestemming.

Cultuur en bezienswaardigheden van Turkse Rivièra

Turkse Rivièra zeeTurkije is een traditioneel land en het is gebruikelijk om open te staan voor de cultuur en vooral respect te tonen voor de bevolking. Op deze manier zal een vakantie in Turkije een unieke ervaring zijn en zo blijft de authentieke cultuur en de tradities van het land in stand. Turkije barst van de bezienswaardigheden en helemaal in de Turkse Riviera. Elke badplaats heeft wel een historistische bezienswaardigheid en dat komt doordat de Turkse Rivièra eeuwen oud is. Turkije heeft de meeste historische bezienswaardigheden in de hele wereld en daarom is het land ook razend populair als vakantieland of voor een stedentrip. Badplaatsen aan de Turkse Rivièra die populair zijn vanwege de bezienswaardigheden zijn Side, Antalya en Alanya. De badplaats Lara is ook bekend vanwege haar bezienswaardigheden maar dan vanwege de gigantische thematische hotels die er in deze nieuwe badplaats zijn gebouwd. Side is een prachtige historische stad met enorm veel archeologische opgravingen vanuit de oudheid. Natuurlijk staan er aan de Turkse Rivièra ook hele mooie moskeeën die een bezoek of bezichtiging waard zijn.

Overige informatie Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een prachtige vakantiebestemming het maakt in principe niet uit naar welke badplaats de vakantie toe gaat. Deze regio heeft prachtige stranden, mooie natuur en de beste all inclusive hotels ter wereld. Het uitgaansleven aan de Turkse Rivièra is ontzettend bruisend in de grotere badplaatsen zijn meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. Winkelen kan ook heel goed aan de Turkse Rivièra de badplaatsen hebben heel veel kledingwinkels en souvenir winkeltjes maar er zijn ook sfeervolle bazaars te vinden. Vergeet niet om af te dingen als je in shoppen gaat!