sardinie italie

Voor veel Nederlanders is Sardinië een relatief onbekend eiland wat vaak wordt verwisseld met Sicilië. Sardinië is met een oppervlakte van 24.090 km² is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is een prachtig eiland ten zuiden van het Franse eiland Corsica en ten westen van de Laars van Italië. Het staat bekend voor haar prachtige verlaten stranden en aangename klimaat. De hoofdstad Cagliari heeft ongeveer 500.000 inwoners en is het economisch centrum van het eiland.

De Taal

In Sardinië wordt Italiaans gesproken echter maakt de bevolking vaak gebruik van hun eigen taal; Sardisch. De taal bevat elementen uit allerlei andere talen zoals Latijn, Fenicisch en Etruskisch en invloeden uit het Midden-Oosten. Sardisch wordt tegenwoordig nog veel gesproken en vaak gebruikt in zang en muziek.

Stranden op Sardinie

Aan de kust van het eiland vindt u schitterende witte zandstranden die u nergens anders in Europa tegenkomt. Vooral de zuidelijke en noordelijke kuststreken beschikken over adembenemende stranden. Aanraders zijn de kustplaats Teulada, Olbia, Palau en Alghero.

Het eten op Sardinie

De Sardische keuken is een heel eenvoudige mediterrane keuken waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten zoals brood, melk, kaas, vlees en natuurlijk vis. Het eenvoudige ontbijt bestaat uit koffie/thee en een zoet broodje. Rond 1 uur eten de mensen in Sardinië uitgebreid en meestal volgt hierna een korte siesta. Net zoals in de rest van Italië, is ook in Sardinië eten een hele belangrijke bezigheid die men deelt met familie en vrienden. Voor meer informatie over Sardinië of andere bestemmingen kunt u een reisblog raadplegen of natuurlijk navragen bij een reisbureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.