Sunwijzer.NL

Vakantie in Toscane

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog een gebied wat om al zijn mooie historische bouwwerken veel toeristen trekt; Toscane. Deze regio staat bekend als een van de mooiste regio’s van Italië met plaatsen als Pisa, Siena, Lucca, Volterra en natuurlijk Florence. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen, je vliegt er al eenvoudig heen vanaf een van de regionale vliegvelden in Nederland. Leuk, als je er eventjes tussenuit wilt. Daarom hebben we plaatsen die zeker een bezoekje verdienen voor je op een rij gezet, inclusief de leukste activiteiten aldaar.

 

Pisa

Deze plaats is natuurlijk voornamelijk bekend van de toren die er staat. Als je in Toscane bent, moet je deze scheve toren van Pisa natuurlijk gezien hebben. Daarnaast zijn er verschillende kerken te vinden in deze stad.

 

Lucca

Als je toch in de buurt bent is een bezoek aan Lucca misschien nog leuker dan Pisa. Deze historische stad is volledig ommuurd en is een van de rijkste steden in Noord-Italië. De ommuring van de stad is op zich al een toeristische trekpleister en biedt als je geïnteresseerd bent al een leuke wandeling of fietstocht langs de stad. Deze is daar inmiddels ook al op aangepast. Ook heeft Lucca verschillende prachtige pleinen en historische kerken, zoals het Piazza dell’Anfiteatro uit de tweede eeuw. Dit plein ligt op de plek van het vroegere amfitheater.

 

Siena

Siena is een belangrijke stad in de Italiaanse geschiedenis en is nog altijd een van de grootste toeristische trekpleisters in Italië en natuurlijk Toscane. Van heinde en verre komen mensen om deze stad en haar prachtige bouwwerken te bewonderen. Bekend is natuurlijk het Piazza del Campo, waar in de zomer ook de paardenraces in Siena gehouden worden (Palio). Ook de kathedraal van Siena is een architectonisch wonder, dit prachtige gotische gebouw komt uit de 12e eeuw en is nog in uitstekende staat. Als je in Toscane bent, mag je Siena absoluut niet missen.

 

Florence

De grootste stad van Toscane is Florence in het Italiaans ook wel Firenze genoemd. Deze stad is de standplaats geweest van veel van de grote namen uit de Italiaanse renaissance. MichaelAngelo, Leonardo DaVinci en Dante Alleghieri zijn een aantal van de grote namen die hierbij naar voren komen. Van hun werk is dan ook nog veel te zien in de stad. Niet alleen in de bouwwerken, maar ook in de musea zijn verschillende beroemde schilderwerken van deze oude meesters te vinden. Op de vele pleintjes en mooie Via’s is het daarnaast heerlijk wandelen, om vervolgens te genieten van de uitstekende Toscaanse keuken in een van de vele restaurants.

Deze en nog veel andere steden zijn ware toeristische trekpleisters. Helaas blijft het zo dat, waar toeristen zijn, straatrovers ook actief blijken. Goed opletten op je spullen in deze steden blijft dan ook noodzaak. Een doorlopende reisverzekering kan daarom ook absoluut geen kwaad, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Mocht je geen doorlopende reisverzekering hebben dan kan je altijd ook een kortlopende variant afsluiten.

Gerelateerd nieuws

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen