Sunwijzer.NL

Vakantiebeurs 2015 gaat vandaag van start

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

vakantiebeursVandaag is de Vakantiebeurs 2015 officieel van start gegaan. Afgelopen dinsdag 13 januari heeft Minister Koenders de vakdag van de Vakantiebeurs geopend, maar vanaf vandaag is de Vakantiebeurs eindelijk geopend voor publiek. De vakantiebeurs 2015 is nog geopend tot 18 januari en de beurs vindt plaats in de Jaarbeurs van Utrecht.

De vakantiebeurs is de belangrijkste beurs met betrekking tot toerisme in Nederland. De beurs wordt ieder jaar in januari georganiseerd zodat Nederlanders op tijd kunnen uitzoeken waar ze dit jaar op vakantie naar toe gaan. De Vakantiebeurs 2015 is alweer de 45e editie en de beurs zorgt altijd al voor een flinke dosis voorpret voor de vakantie. Alle hallen van de Jaarbeurs in Utrecht worden gebruikt voor de grootste beurs van de wereld. De beurs is dit jaar wederom in gedeeld in verschillende themawerelden, namelijk buiten, ontdek, samen, vaar, zien, actief en culinair. De hele dag door is er van alles te doen en vrijwel alle vakantielanden zijn aanwezig op de Vakantiebeurs 2015, alsmede ook het overgrote gedeelte van alle reisorganisaties. Wil je gedegen advies en direct je droomvakantie boeken voor 2015? Ga dan snel naar de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs van Utrecht.

Nederlanders gaan minder op vakantie in 2015

De economie groeit gestaagd in Nederland en het consumenten vertrouwen keert langzaam maar zeker weer terug. Toch blijft de reisbranche in zwaar weer verkeren want wederom zullen het aantal vakantie in 2015 niet stijgen. Het aantal vakanties in 2015 blijft gelijk aan 2014. Maar het aantal vakantiegangers neemt af. Dit blijkt althans uit onderzoek van NBTC-NIPO. In 2015 kunnen de reisorganisaties wederom niet rekenen op een echt herstel van de vakantiemarkt. Ondanks dat het iets beter gaat met de economie stijgt het aantal boeking voor 2015 niet boven het aantal boekingen uit in 2014.

Ruim 70 procent van de Nederlanders willen dit jaar op vakantie aldus NBTC-NIPO. Dit is een lichte daling van 1,5 procent ten opzichte van 2014. Van de Nederlanders die mee hebben gedaan aan het onderzoek en zeggen op vakantie te gaan geeft 60 procent aan even vaak op vakantie te gaan als in 2014. er is een kleine groep die zelfs aangeeft dat ze van plan zijn om in 2015 juist vaker op vakantie te gaan, dit is voor het eerst een beduidend hoger aantal dan de afgelopen jaren. De groep van Nederlanders die zeggen juist minder vaak op vakantie te gaan wordt juist alsmaar kleiner.

Nederlanders blijven wel trouw aan hun vakantiebestemming. De populairste vakantiebestemming voor 2015 zijn wederom Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije. Op de Vakantiebeurs 2015 kun je hele leuke ideeën op doen voor de vakanties in 2015. Heb je nog geen idee waar de reis dit jaar naar toe moet gaan. Ga dan langs bij de Vakantiebeurs 2015 en ontdek de verschillende themawerelden van 2015!

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen