Verenigde StatenAlgemene informatie Verenigde Staten

De Verenigde Staten is ontzettend groot en tijdens je vakantie kun je een of meer van de vijftig Amerikaanse staten ontdekken. De Verenigde Staten is een vakantiebestemming die voor elk wat wils heeft. Bewonder het natuurschoon in de verschillende natuurparken zoals The Grand Canyon of geniet van een heerlijke strandvakantie op Miami Beach. Je kunt natuurlijk ook prachtige steden ontdekken zoals bijvoorbeeld New York of Las Vegas, the city that never sleeps! Een vakantie naar de Verenigde Staten heeft ongelooflijk veel te bieden. Elke staat in de Verenigde Staten is anders dan alle andere staten en daardoor is het een unieke vakantiebestemming. Voor een heerlijke zonvakantie kun je terecht in de ´Sunshine state´ Florida. Het hele jaar door kun je in deze staat genieten van het heerlijke subtropische klimaat. Het bekendste strand in de staat Florida is Miami Beach met de bekende boulevard Hotel Ocean Drive. Tijdens je strandvakantie in de Verenigde Staten kun je ook diverse pretparken bezoeken, zoals de Walt Disney Parken, Universal Studio’s of Seaworld. Als natuurliefhebber kom je in de Verenigde Staten niets te kort. In het westen van de Verenigde Staten zijn heel veel nationale parken te vinden, die stuk voor stuk een eigen karakter hebben. Het bekendste natuurpark is ongetwijfeld The Grand Canyon. De Verenigde Staten is heel divers, je kunt er alle kanten op met een vakantie. Kies je voor een vaste verblijfplaats of trek je erop uit met een rondreis door de U.S.A.? Daarnaast kun je de Verenigde Staten ook nog eens van de andere kant bekijken, met een cruise vanaf Florida door de Caraïben.

Geografie van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten of afgekort VS bestaat uit vijftig staten en het District of Colombia. Tot de Verenigde Staten behoren eveneens Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Guam en Amerikaans Samoa. De laatst genoemde hebben een aparte status. Het landschap van de Verenigde Staten is heel divers met gletsjers, uitgestrekte wouden, tropisch oerwoud, vulkanen, gebergtes, woestijnen en duizenden meren. De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington DC. In het noorden grenst de U.S.A. aan Canada, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, het westen grenst aan de Grote Oceaan en in het zuiden grenst het aan Mexico en de Golf van Mexico. De totale oppervlakte van de Verenigde Staten is 9.161.923 km² en het heeft totaal 19.924 kilometer aan kust. Het hoogste punt van het land is de Mount McKinley met 6.194 meter.

Het weer in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een buitengewoon groot land en heeft heel veel verschillende staten, maar niet alleen staten ook kent het land veel verschillende klimaatsystemen. In Amerika lopen de klimaten uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en elke variant die tussen deze klimaten vallen zijn van toepassing op de Verenigde Staten. Het land is heel divers, maar zo is ook het klimaat in Amerika. Het noordwesten is vrij nat en het zuidoosten redelijk nat en het centrale deel van de Verenigde Staten is juist ontzettend droog. Daarnaast komen er in Amerika heel veel tornado’s en regelmatig komen er orkanen aan het land bij de oostkust en het zuidoosten. De staat Florida heeft als bijnaam The Sunshine State en die naam heeft het te danken aan de vele uren zon. Florida is een geliefde vakantiebestemming bij zonaanbidders en vooral Miami Beach is zeer geliefd. In deze staat fluctueert de temperatuur tussen de 22 en 31 graden het hele jaar door, ideaal voor een strandvakantie.

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten

Amerika is ongelooflijk groot en elke staat heeft heel veel bezienswaardigheden. Het is onmogelijk om in één reis alle bezienswaardigheden te bezichtigen of aan te doen, laat staan in tien reizen naar de Verenigde Staten. De populairste bezienswaardigheden zijn het Vrijheidsbeeld, The Grand Canyon, Golden Gate Bridge, Central Park, Alcatraz, Capitool, Disneyland Park, Times Square, Witte Huis, Pearl Harbor en ‘the city that never sleeps’ Las Vegas. Er zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden in de Verenigde Staten, alleen New York telt al honderden bezienswaardigheden waarmee je dagen zoet bent. Je zal veel vaker een vakantie moeten boeken naar de U.S.A. om alle populaire bezienswaardigheden te zien. Naast de bezienswaardigheden kent Amerika heel veel pretparken waar je al een hele dag volop plezier kunt maken. Met een rondreis kun je in relatief korte tijd heel veel bezienswaardigheden bezichtigen.

Verplicht reisdocument voor de Verenigde Staten

Als je naar de Verenigde Staten gaat is het van belang om in het bezit te zijn van ESTA. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is sinds 12 januari 2009 een geldig reisdocument om naar de Verenigde Staten te mogen reizen. Niet alleen voor vakantiegangers die naar Amerika gaan maar ook voor een zakenreis is dit een verplicht reisdocument. Via internet geef je informatie die betrekking heeft op je reis naar de Verenigde Staten, hoelang je verblijft en waarom je naar de Verenigde Staten gaat. ESTA is ingevoerd door de Amerikaanse overheid die dankzij de informatie van ESTA al van te voren het profiel van de reiziger kan bestuderen. Hiermee kan de overheid eventuele terroristische bedreigingen die Amerika in gevaar kan brengen, voorkomen. De inschrijving voor ESTA is voor iedereen verplicht, ongeacht leeftijd, geslacht of situatie. Elke reiziger die naar Amerika wilt heeft een eigen ESTA-toestemming nodig, om er zeker van te zijn dat jij toegelaten wordt tot de Verenigde Staten vraag je nu hier eenvoudig jouw ESTA aan.

Overige informatie

Amerika is ideaal te ontdekken met een rondreis. Je hebt eindeloos veel mogelijkheden om een rondreis door de Verenigde Staten te maken. Je kunt bijvoorbeeld in groepsverband één of meerdere staten verkennen. Of je kunt op eigen tempo per huurauto enkele staten verkennen. Houdt wel rekening met de gigantische afstanden in het land. In Nederland zijn de afstanden relatief kort, maar in Amerika is driehonderd kilometer rijden voor familiebezoek heel normaal en een restaurant dat honderd kilometer verder weg ligt is om de hoek. De afstanden worden in de Verenigde Staten weergegeven in mijlen (mi), vergis je niet met kilometers, want dan kom je bedrogen uit. Tijdens je rondreis door Amerika kom je op ongelooflijk veel plaatsen en zo ontdek je veel meer dan wanneer je op één standplaats blijft. Bekijk het aanbod Amerika vakanties en boek direct!