Sunwijzer.NL

Waar gaan we naar toe met de vakantie in 2015?

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

pugliaDe eerste Nederlanders hebben alweer een vakantie voor 2015 geboekt. Het boekingsseizoen voor vakanties lijkt steeds eerder te beginnen maar al sinds jaar en dag zijn de reisgidsen voor het nieuwe seizoen in november klaar en kunnen de vakanties voor het nieuwe jaar alweer geboekt worden. Weet jij al waar je naar toe wilt gaan in 2015 voor je welverdiende vakantie?
Voor de één is het een droom om op een paradijselijk tropisch strand te liggen, terwijl de ander liever actief bezig wil zijn tijdens de vakantie. De soort vakantie die je boekt is ook ten alle tijden afhankelijk van het reisgezelschap. Als je helemaal in je uppie op vakantie gaat kun je doen en laten wat je wilt, als je met meerdere personen op vakantie gaat moet je altijd rekening houden met de wensen van een ander. Het zelfde geldt als met één of meerdere kinderen op vakantie gaat, dan moet je hoogstwaarschijnlijk je droomvakantie naar een paradijselijk tropisch zandstrand maar even in de ijskast zetten.

Wordt het Nederland of het buitenland?

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen bij het zoeken naar een geschikte vakantie is; gaan we naar het buitenland of blijven we liever in Nederland en we gokken het erop dat het tijdens onze vakantie stralend mooi weer is?

In Nederland ben je vrijwel nooit zeker of de zomer aangenaam is. Als de zon straalt en de temperaturen zijn aangenaam zijn is een vakantie in eigen land misschien wel net zo leuk als een reis naar het buitenland. Maar omdat het weer in Nederland geen zekerheid biedt kiest het overgrote gedeelte van alle Nederlanders voor een vakantie naar het warme zuiden van Europa of een andere verre bestemming waar het klimaat wel aangenaam zal zijn.

Het zuiden van Europa wordt ieder jaar overspoelt met toeristen vanuit alle windstreken en de toeristen zijn maar naar één ding op zoek en dat is de zon en heerlijk ontspannen genieten van een welverdiende vakantie. Als je in Nederland op vakantie gaat ligt het voor de hand dat je de trip naar de vakantiebestemming met de auto maakt. Als je een vakantie boekt met als eindbestemming het buitenland zijn er veel meer mogelijkheden om te reizen van A naar B. Het is dan niet voor de hand liggend om met de auto te reizen. Het vliegtuig ligt dan veel meer voor de hand om op de vakantiebestemming te komen. Uiteindelijk gaat het erom dat de vakantiebestemming veilig bereikt wordt en dat een ieder kan genieten van een welverdiende vakantie.

Vrouwen zijn de beslissende factor bij het boeken van een vakantie

Het zoeken naar een geschikte vakantiebestemming zal nooit vlekkeloos verlopen. Helemaal als het reisgezelschap uit meerdere personen bestaat zal er nog enige discussie gevoerd worden over de eindbestemming voor de vakantie van 2015. Uiteindelijk moet iemand de knoop doorhakken, maar wie de man of de vrouw?

Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen de doorslaggevende factor zijn bij het maken van de beslissende factor. De vrouw in huis bepaald zonder enige tegenspraak waar de vakantie naar toe gaat of ze geeft voortdurend hints over een bepaalde vakantiebestemming waardoor uiteindelijk de zin van de vrouw de beslissende factor is. Maar liefst 74 procent van alle vrouwelijke respondenten gaf aan de uiteindelijk beslissing te nemen voor een vakantie.

Van alle respondenten gaf 37 procent aan dat er mot is geweest bij het zoeken en boeken van de ideale vakantiebestemming. De reden voor de ruzie komt voornamelijk omdat man en vrouw het niet eens kunnen worden over de verschillende voorkeuren van elkaar. Een vakantie zoeken en boeken kost uiteindelijk gemiddeld 5 weken de tijd.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen