Sunwijzer.NL

Wijnvakantie in Zuid-Afrika

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Zuid Afrika het ideale wijnvakantieland

Zuid-Afrika wordt omschreven als één van de nieuwe wijnlanden. Eigenlijk wel gek, aangezien dit land al sinds 1652 actief is in het verbouwen van wijnen. Vanaf dat moment werden de wijnen afkomstig uit Zuid-Afrika al snel populair. Helemaal de wijnen, afkomstig uit de wijngebieden Pearl en Stellenbosch. Tegelijkertijd groeide ook de productie van rode wijn. Eind jaren 90 werden er voornamelijk witte druivenrassen verbouwd. Maar liefst 71% van de verbouwde druivenrassen, waren witte druivenrassen. Tegenwoordig betreft het 61% en hebben de rode druivenrassen al een aandeel van 39%. Doordat Zuid-Afrikaan het zuidelijke halfrond ligt, loopt het wijnseizoen hier anders dan dat wij gewend zijn. Hier begint het wijnseizoen namelijk in februari en de druiven worden meestal in februari geoogst. Zuid-Afrika is op dit moment de achtste wijnproducenten ter wereld. Dat zegt natuurlijk al genoeg. In Nederland worden dan ook veel wijnen uit Zuid-Afrika gedronken. Wilt u meer informatie over wijnen uit Zuid-Afrika? Kijk dan op de website van wijnspecialist.nl. Hier vindt u altijd een overzicht van de beste buitenlandse wijnen. In 1973 is de wijnwet ingevoerd en vanaf dat moment zijn er in Zuid-Afrika zes verschillende regio’s benoemd die hun geproduceerde wijnen een titel mee mogen geven. De wijnen uit deze regio’s krijgen namelijk de titel Wine of Origins, die zij ook daadwerkelijk op het etiket mogen vermelden. Wijnen die in andere regio’s worden geproduceerd, mogen deze titel niet dragen. De zes benoemde regio’s zijn als volgt. De kustregio, Breede River Valley, Klein Karoo, Olifants River, Cape South Coast en Boberg.

Verschillende druivenrassen

Er worden op dit moment nog meer witte druiven verbouwd, dan rode druiven. Toch groeit het aandeel van rode druiven nog steeds. De meest verbouwde witte druiven zijn de Chenin blanco druif, de Sauvignon blanc druif, de Colombia druif en de Chardonnay druif.

De Chenin druif wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van droge wijnen, zoete wijnen en zelfs ook mousserende wijnen. De bijnaam van deze druif, is Steen. Van de Sauvignon blanco druif, wordt ook een heerlijke witte wijn gemaakt. De smaak van deze wijn is fris en ook fruitig. De Colombard druif, is een oude en een zeer productieve druif. De wijn die van deze druif wordt gemaakt, is enorm fruitig. De Colombard druif wordt ook gebruikt voor het maken van Cognac. De Chardonnay druif, komt enorm veel voor over de gehele wereld, maar juist in Zuid-Afrika doet deze druif het erg goed. Deze druif wordt gebruikt voor het maken van een heerlijke Chardonnay wijn, maar ook wordt deze druif geregeld gebruikt in een blend. Ook de blauwe druiven worden steeds belangrijker voor Zuid-Afrika en hier worden dan ook heerlijke wijnen meegemaakt. De belangrijkste blauwe druivenrassen in Zuid-Afrika, zijn de Cabernet Sauvignon druif, de Merlot druif, de Shiraz druif en de Pinotage druif. De Cabernet Sauvignon druif is enorm populair en dit is dan ook de meest gebruikte druif. De wijn die hiervan wordt gemaakt heeft een volle smaak en een mooie donkerrode kleur. Ook de Merlot druif is natuurlijk erg populair. De wijnen die van deze druif worden gemaakt, zijn enorm fruitig en soepel. Van de Shiraz druif en de Pinotage druif worden ook heerlijke rode wijnen geproduceerd.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen